SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

április 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2013.03.12. 11:37 arvisura

FÜSTÖLGÉS

Tilos a dohányzás.jpg

A dohányzás káros az egészégre!

Már nyolc éve nem dohányzom, ennek ellenére fafejű arroganciának tartom, ami hazánkban a dohányzás elleni „harc" tekintetében történik. Én nem a felvilágosító, leszokást segítő, a rászokást megelőző szakszerű propagandát bírálom!.

Amikor törvény született a kijelölt dohányzóhelyekről, a Parlament folyosóján vágni lehetett a füstöt, és a kamerákat tiltották ki, nem a képviselőket suhintották meg jövedelemarányos bírsággal.

Nevetséges a dohányosok egészségügyben mérhető többletterheit emlegetni ott, ahol lassan több lesz a politikai handabandázó és milliárdossá vált pártkatona, mint az aktív korú orvos, ahol a „sürgősségire" beutalt beteg diagnózisát kutyafuttában végzik el, és a beteg a hideg folyosón gubbasztva kapja meg az infúzióját, majd hazaküldik, hogy másnap rohammentő vigye vissza.
Tűzzel, vassal beindult a dohányosok kiüldözése mindenhonnan (talán ezt is meg lehetett volna oldani emberségesebb módon). Mert ez még sincs akkora bűn, mint az egymást túllicitáló pártok harca a koncért, miközben az ország lassan elfogy, elkorcsosodik és padlót fog. Már nem viccként terjed az interneten, ha sok pénz kell, vagy már megszerezted, vagy még több kell, de rettegsz a lebukástól, bújj el a pártban, vagy a parlamentben.
benzines gyújtó.jpg

Olvasom megalakult a Magyar Dohányboltok Szövetsége, sőt a mai napon ez a szövetség kerekasztal tárgyalást szervez. „A szavak ereje" rádióban a szövetség elnöknője egy litániát adott elő a célokról.

Eszembe jutnak azok a hazai (etnikai, kisebbségi) ma nemzetiséginek titulált önkormányzatok és kulturális szervezetek (tisztelet a kivételeknek!) akiknek fenntartása enyhén szólva nevetséges. Ott a magyaron kívül semmilyen nyelven nem beszélnek, a névben hírdetett kisebbség kultúráját és értékeit azért nem ápolják, mert nem ismerik, de évenként jön a központi- és önkormányzati vakpénz a tiszteletdíjra, bankettre, esetleg kirándulásra. Ez a mi hagyományőrzésünk egyik vadhajtása. A statisztikai  rublika kitöltve, a semittevés testet ölt.

Továbbképzést szervez a füstszövetség, hogy a dohányboltos sikeres legyen. Pedig elég hozzá az induló kauciós összeg megfizetése, az előírásnak megfelelő helyiség, és persze további forgótőke. Nem árt persze, ha a kereskedelmi alapokkal is tisztában van az, aki havi biztos megélhetés reményében belevág ebbe a szeparált üzletbe! (A dohánytermékek mellett árusíthat szeszesitalt, energiaitalt, kávét, ásványvizet és üdítőitalt is). Az elnevezés „Nemzeti dohánybolt" is megérne egy injekciót (és nem milliós ötletdíjat) a kiagyalójának. De nem lesz mindegy, hogy valaki a Váci utcán trafikos vagy Csajágaröcsögén.

Csiszolt hamutál.jpg

Itt tartunk most a túllihegett ifjúság- és egészségvédelem lepapírozásában.

A jövő kilátástalansága, a parttalan liberalizmus, a káposztafejhez hasonlóan toldozott pedagógia elvek miatt az ifjúság egy része egyre fiatalabb korban hadakozik a kötelezettségek ellen, és a bagó helyett a még veszélyesebb bódító szereket keresi.
Magyarországon legális szervezet követeli a lágy drogok engedélyezését. Az is tudható, hogy rövid az út a kemény drogokig, ami előbb viszi a sír szélére az egyént, mint a dohányzás (de azért senki ne kezdjen el cigarettázni!!)

Hogy miért nem megbízhatók a boltosok a fiatalkorúakra vonatkozó törvény betartása terén nálunk?
A törvényalkotók csak nem önmagukból indultak ki?

Ne legyen igazam, de törvényszerű lesz a cigaretta feketepiac megélénkülése, így a TEK mellett a NAV fejlesztése is indokolható lesz. Az állami gépezet növekszik, amihez a kormányzat ötletrohamokban született adók kivetésével próbál egy repülőre valót összeszedni.

Ésszerűségről, hatékonyságról, és főként a mögöttes indokokról a magamfajta egyszerű ember nem kapott információkat a „nemzeti párbeszéd" papírtonnákból.
A Dohányboltok Szövetségének kerekasztala helyett érdemes volna a gondolkodó emberek kerekasztalát összehívni!

Pipa.jpg

A Dohányboltosok Szövetsége valószínű kötelező tagdíjat kér. Talán lesz saját füstjelük, lapjuk, honlapjuk, rádiójuk. És ha ez az egészségügyi vágy- és lázálom beteljesedik, többen lesznek a bolthálózatban, mint ahány dohányos marad ebben az országban. A többletkiadásukat majd a nagy cigaretta -világmárkák gyártói finanszírozzák, vagy ami rosszabb, a mai magyar szokásjog alapján MI, a fullADÓ formájában.

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország dohányzás . dohányboltok emberi butaságok


2011.08.29. 10:48 arvisura

A TÁL CSALÁD

(Köszönet Icának!)

Csak magyarul beszélőknek...

Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak ?
Először is itt van az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és
mindent meg akarnak változtatni.
A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt.
Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál, meg annak a testvére Lamen Tál várni akar vele még egy évet.
Aztán ott van Imi Tál, aki folyton arra törekszik, hogy a mi családunk pontosan olyan legyen, mint az összes többi.
A kényeskedő Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbálnak elkábítani mindenkit.
De azért nem minden családtag rossz. Asszisz Tál rokonunk például kifejezetten segítőkészen intézi az ügyes-bajos családi ügyeket.
Ros Tál és Szelek Tál viszont már nem mindenben vesznek részt szívesen.
A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál anyagi hozzájárulására mindig lehet számítani, csak az a zsugori öccse, Limi Tál folyton igyekszik visszafogni adakozó kedvét.
A remek politikai érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a családot különféle rendezvényeken.
Az elkötelezett Agi Tál nővérem élen jár a meggyőzésben, de Reflek Tál igyekszik folyton ellentmondani neki.
Medi Tálhoz bármikor fordulhatunk átgondolt és megnyugtató tanácsokért.
Szalu Tál unokaöcsém éppen katonaidejét tölti a hadseregben.
Bevásárolni Kós Tál nagynéném szokott a piacon, mert ő mindig tudja, hogy mi mennyibe kerül, és általában Lici Tál is elkíséri, mert nagyon szeret alkudozni a kofákkal.
A kitűnő hanggal megáldott Kán Tál folyton dalol, zenész fivére Trombi Tál pedig hangszeren kíséri (a kamasz Mu Tál átmenetileg nem énekel velük.)
Sajnos a múlt év során három családtaggal is kevesebben lettünk: két unokatestvér, Dezer Tálés Konver Tál külföldre távozott, a kilencven éves
Exi Tál néni pedig végelgyengülésben hunyt el. Őt az utolsó időkben már csak Ágy Tál vigasztalta.

Arvisura pedig a magyar nyelv érdekében koketTál.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar nyelv szavak toldalékok ragok


2011.08.29. 10:19 arvisura

ADÓS RABSZOLGASÁG

(Felhasználva:  Drábik János írásai)
 
Mi vitte az országot a szakadék szélére, avagy - Hol a pénz, urak?!...
Üdvözlet mindenkinek!
A következő néhány napban, részletekben leközlök egy írást, amit a magát "Szabad Európának" nevező társaság állított össze. Az írás figyelemreméltó tárgyilagossággal követi a középkortól (nem időrendi sorrendben) napjainkig azt a vezérlő elvet, ami Magyarországot és a világot idáig juttatta. A mi kirablásunk különösen vérforraló, ki-ki döntse el, mit érdemel az a bűnös.....De lássuk az első részt.....
Mi történik ma, Magyarországon:
Egy ország fuldoklik egy érthetetlenül nagy adósság szorításában!
Beszéljenek a számok:
1945-ben, a németek után az oroszok (szovjetek) szállták meg Magyarországot.
1956-ban a magyar nép megkísérelte visszaszerezni a hatalmat a megszállóktól és a bábkormánytól.
1957 tavaszára, a "van másik" bábkormány megszilárdította rémuralmát.
1973-1989 között egymilliárd dollár érkezett be Magyarországra.
1973-1989 között kifizetett a bábkormány tizenegy milliárd dollár kamatot az egymilliárd dollár után.
1989-ben: csődhelyzet, mert összegyűlt húsz milliárd adóság!
 
Tehát: kölcsön: 1 milliárd dollár!
Visszafizetve: 11 milliárd dollár!
Maradék adóság: 20 milliárd dollár!
Erre, mondta Antal József:
"Az adóságot vissza kell fizetni!"
"Ez becsületbeli ügy!"
Vajon kinek a "becsülete" múlott azon, hogy ezt a szélhámos pénzügyi műveletet elismerjék, amit a megszállók és hű kutyáik a magyar nép nyakába varrtak?
1989-2010 között felvettünk 50 milliárd dollárt.
1989-2010 között kifizettünk 150 milliárd dollár kamatot.
2010-ben tartozunk 132 milliárd dollárral, plusz kamataival.
 
Antall József, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc is fizette a kamatokat. Mindegyik hazudott erről a magyaroknak!
Orbán most megpróbál valamit, de mivel nem őszinte a kommunikációja, kevés az esélye. Csak akkor vehetjük fel eséllyel a harcot a saját pénzkibocsátásért, ha nem azzal a porhintéssel foglalkozunk, hogy mennyi a jegybankelnök fizetése, hanem azzal, hogy minden magyar tudja, hogy miért nem nyomtathatunk forintot, miért kell kölcsönt felvenni kamatra.
 
A rendszerváltás és az államadósság
Ki áll a magyar pártok mögött?
2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény.
Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett.
 
Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát.
 
Soros György 22 milliárd dollárt. Mit kértek cserébe? "Mindössze" a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)
Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint mondta: "...ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat (Soros és Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat."
Antall József miniszterelnök
Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt!
Amennyiben erről beszéltek volna azonnali hatállyal "forradalmat" robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád és a néppel elsöpörtették volna az Antall-kormányt.) Tilos volt beszélni a fizetési könnyítésről és az átütemezésről is.
 
Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról!
Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem.
Tudni kell, hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista rendszert. Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok nem tudták megállni az újabb pénzszerzés lehetőségét és Magyarországot, azóta is pénzügyi sarc terepévé tették.
Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés.
 
Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított és Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált. Mindent.
 
Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása.
Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak mégis idegen kézbe került.
 
Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát a nyugati bankárvilág a Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében megzsarolták Orbánt, hogy Torgyánnak adjon szabad kezet és pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett.
 
 
Orbán és Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság szétverése.
A SZABAD EURÓPA újságnál nekünk meggyőződésünk, hogy ennek az volt a célja, hogy az addig még úgy, ahogy működő magyar mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak, hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt - akárcsak Antall - az ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés és Szabadi futópórázon.
 
A Fidesz is kihasította a saját sápját. Lásd bábolnai gazdaságok privatizációja stb. De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett, mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De mindegyiket ejtették és mindig az aktuális ellenzéket segítették helyettük. A 2002 választás eredménye fontos volt, mert az Orbán-Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz és ráengedni a halálos ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat.
Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos programot és 2004-ben a csatlakozás eufóriájában nem vették észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és kereskedelemnek is.

Medgyessy a kölcsönökből osztogatott.
A kölcsönökből megemelt fizetéseket és nyugdíjakat pár év alatt kiszivattyúzták az országból a multinacionális kereskedelmi egységek segítségével, a PLÁZÁK-kal, és bevásárló központokkal. A pénz elfogyott, az adósság maradt, a nemzeti vagyon elveszett.
 
A 100 napos programra adott kölcsönöket egyből visszaszivattyúzták magukhoz.
Az 1990-ben 22 milliárd dolláros adósság időközben 135 milliárd dollárra nőtt, miközben évi 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk. Miután a baloldalt most engedik lejáratni (van is miért), újra a másik bábot, Orbánt hozzák vissza a hatalomba. De ne legyenek illúzióink, Orbánt ugyanúgy zsarolják (szintén van is mivel) és irányítják, mint Gyurcsányt. Míg Gyurcsány, Bokros, és Surányi ugye a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.
 
 
És egy kis ráadás
"Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet, ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.
 
Trianon miatt nálunk tilos volt a reprivatizáció!
Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva volt. "Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni" - mondta Bogár László.

Top Secret! Szigorúan bizalmas anyagok!
A lenti adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg őket. Küldje tovább minden megbízható ismerősének! Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Az elmúlt egy évben már 2 honlapunk "fagyott" le "véletlenül". E-mail kommunikációnkban a Szabad Európa szóösszetétel használata sokszor az e-mailküldést megakasztja. Nem csoda, az adatok megdöbbentőek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél róla, még évértékelésben sem.
 
Olvasson a sorok között!
Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is ért.
 
1.hír
Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult. ... A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd, ...
 
2.hír
Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel
.... Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete - állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (.....) Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne.
 
Tényadat:
A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka. A Független Szabad Európa kiszámolta. Akkor most nézzük meg mit jelent ez MAGYARUL:
 
1.
A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tízed százalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)
2.
a fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1% az 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd?) Tehát 1% 255 milliárd forint!
3.
Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG. 1352 milliárd forintot.
4.
A 2. hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!
Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.
5.
Kérdés. Hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?
Kapaszkodjon meg!
Ez a pénz a KAMAT, amit mi MAGYAROK, 2010-ben fizettünk!
2321 milliárd forint, 11,6 milliárd dollár.
 
Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa: 2321 milliárd forint az
Az öt darab teljes és felépített 4-es METRO,
vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj,
vagy a teljes jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének költsége!
vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt
vagyonadóból várt a kormány,
vagy 150 darab Grippen vadászgép,
vagy 2321 darab Combino villamos
vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz
vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232000 forint.
Ennyit fizetünk csak kamatra 2010-ben.
 
Mit tehetünk? Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok.
 
Az a politikus, aki beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát. Kik ezek a befektetők?
 
Kik szedik a kamatokat?
David Rockefeller
Nicholas Rockefeller
Soros György
 
Kik tolják ki talicskával a pénzt az országból?
és hülyítés és porhintás: AZ, HOGY LOPNAK!
BKV, Zuschlag, Tocsik, Tribuszerné, autópálya-építés, BAUMAG, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Hunvald, Orbán-papa bányái, Velence-tavi kaszinó telek, HAJDÚ-BÉT, stb. Mindenkinek a kedve és pártállása szerint. De, bármennyit is elloptak, ennek az ezerszeresét viszik ki az országból teljesen "legálisan" valakik!
 
Figyelem! Kapaszkodjon meg! Elmondjuk hol a pénz!
Ahhoz, hogy pontosan megértsük miről van szó, meg kell néznünk néhány mondatnak a jelentését, amiket nap, mint nap hallunk a híradókban, de nem tudjuk, valójában mit is jelent!

1. A monetáris politika. Minden nap 20-szor halljuk. De mi is ez?
A monetáris politika egy gazdaságpolitikai tevékenység, melynek során az állam a gazdaságban lévő pénzmennyiség mértékét befolyásolja. A legtöbb országban a központi bank, vagy más néven jegybank a monetáris politikáért felelős állami intézmény. A monetáris politika kivitelezésének legfontosabb eszköze a legtöbb modern jegybank gyakorlatában az irányadó kamatláb szintjének meghatározása.
 
Az irányadó kamatláb emelését, és ezen keresztül a pénzmennyiség szűkítését restriktív monetáris politikának nevezik. A restriktív politika átmenetileg visszafogja a gazdasági növekedést, ugyanakkor segít megfékezni az inflációt. Az irányadó kamatláb csökkentésével a pénzmennyiség növelését célzó intézkedéseket expanzív monetáris politikának hívják. Ez átmeneti élénkülést hoz a gazdaságban, ugyanakkor infláció-növelő hatású lehet.
 
Nos, felteszek egy olyan kérdés, amire 100 magyarból 100 ugyanazt válaszolja, mert gyerekkora óta belenevelték, és ha írni, olvasni nem is tanították meg, de arra nagyon ügyeltek, hogy ezt beleégessék belülről a homlokába. De vigyázat! Ez egy hazugság!
 
1. Adat. A jegybank (a MAGYAR NEMZETI BANK) az ország tulajdonába van.
2. Adat. A jegybank kizárólagos joga, hogy pénzt bocsásson ki.
Kérdés: Mi van, akkor, ha egy ország költségvetése, hiányt mutat?
A logikus válasz: A jegybank bocsásson ki pénzt a hiány fedezésére.
Most minden olvasó fejében az előre beprogramozott sziréna megszólal és elkezd villogni a vészfény.
TILOS! NEM SZABAD! NEM LEHET PÉNZT KIBOCSÁTANI, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
(ne lepődjön, meg, ha Ön is erre gondolt, mert Ön is a rendszer része, és Önt is beprogramozták)
A programozás része továbbá az is, hogy eddig tudjon a dolgokról. Itt álljon le a gondolkodása, fagyjon le, mint a Windows a számítógépen. És lám, az emberek nem is gondolkodnak tovább. Az előre beprogramozás nem engedi.
ITT, ÉS MOST, MI PROGRAMTÖRLÉST HAJTUNK VÉGRE!
3. Adat. Az elmúlt 80 évben mindig hiány volt a költségvetésben.
4. Adat. Mégis még mindig működünk.
Kérdés: Hogy lehet ez? Nos, programozóink azt megtiltják nekünk, hogy pénzt bocsássunk ki, de azt már nem, hogy ők adjanak nekünk pénzt.
Magyarul a PLUSZ PÉNZ a hiány fedezésére, mindenképpen bekerül a gazdaságba, mert az különben azonnal összeomlana.
Miért nincs sziréna és vészfény?
NEM LEHET! PÉNZT KIBOCSÁTANI TILOS, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
Pedig ez ugyanannyi mennyiségű pénz, mint, amennyit mi magunk is kinyomhatnánk, és valóban lesz is egy kis infláció 4-5%, de akkor, miért nem mi adjuk ki saját pénzünket. Hiszen látszólag ugyanaz a folyamat.
Pénz rakása a gazdaságba a hiány fedezésére.
DE CSAK LÁTSZÓLAG AZONOS A KÉT PÉNZ!
A mi általunk kibocsátott pénz okoz némi inflációt és ennyi!
A ő általuk kibocsájtott pénz okoz némi inflációt (ugyanannyit) és....
KAMATOT KELL RÁ FIZETNI!
Ezért programoztak be minket arra, hogy ne tegyünk fel kérdéseket erről a témáról.
És most kapaszkodjon meg, mert rosszul lesz!
5. Adat. Becsüljük meg, mennyit lopnak a mi politikusaink rátartással!
 
Nézzük a 20 év termését
Tocsik
800 millió
Tribuszérné
2000 millió, azaz 2 milliárd
Zuschlag
50 millió
BKV 3000 millió, azaz 3 milliárd
Autopálya
100000 millió, 100 milliárd
Számoljunk minden képviselőre 100 milliót, az 40000 millió, azaz 40 milliárd
Adjuk össze 145850 millió, azaz 145 milliárd. Kerekítsünk felfelé, legyen 150 milliárd. És, hogy biztosak legyünk a dolgunkban szorozzuk be öttel. Az 750 milliárd forint. 20 év alatt ennyit lophattak el, úgy, hogy mi öttel szoroztunk! Ez 4 milliárd dollár
Ez persze iszonyú sok pénz, ha tud követni.
DE MOST JÖN A LÉNYEG! TUDJA ÖN, HOGY 20 ÉV ALATT MENNYI KAMATOT FIZETTÜNK KI?
30.000 MILLIÁRD FORINTOT, 162 MILLIÁRD DOLLÁRT!
DE LEGALÁBB TÖRLESZTETTÜNK?
20 éve tartoztunk 20 milliárd dollárral, azóta fizettünk 162 milliárd dollár kamatot.
AZ EREDMÉNY: MA 135 MILLIÁRD DOLLÁRRAL TARTOZUNK NEKIK!
De kik ők?
 
Egy idézet a MAGYAR NEMZETI BANK-ról szóló törvényből:
 
I. Fejezet
A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES CÉLJA ÉS ALAPVETŐ FELADATA
1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.
      (2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek, és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől!
 
Magyarul, mi magyarok választjuk a PARLAMENTET. A Parlament (országgyűlés) ellenőrzi a Kormányt, a Kormány nem ellenőrzi a jegybankot. Következésképpen mi magyarok nem ellenőrizzük a jegybankot, és a pénzkibocsátást. A jegybankot, a MAGYAR NEMZETI BANK-ot az Európai Központi Bank ellenőrzi. És mit gondolnak, kik a tulajdonosai az Európai Központi Banknak. Hát a jegybankok, akikre a saját nemzetük semmilyen befolyást nem gyakorolhat. Azok diktálnak, akiket oda vezető pozícióba helyeznek. És őket kik rakják oda?
 
David Rockefeller
Nicholas Rockefeller
Soros György
 

Szólj hozzá!

Címkék: adósság kamat világhatalom szabadrablás


2011.08.11. 13:45 arvisura

HUNZÁK, AKIK 100 ÉVIG ÉLNEK

A tudomány mai ismeretei szerint csupán egyetlenegy embercsoport mentes a ráktól. Ez a teljes immunitást élvező kis közösség a hunza törzs Kasmír északnyugati hegyvidékén, s tagjai híresen hosszú életűek.
Legfontosabb táplálékuk a kajszibarack. Internetes oldalakon gyakran olvasható, hogy a hunza népcsoport tagjait nem sújtják az úgynevezett civilizációs ártalmak: szívbetegségek, vérnyomás problémák, daganatos megbetegedések. A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek. 

Kik azok a hunzák?

A fehér hunokat, Attila hunjainak rokonait nevezik így. A mindössze 14 ezer főt számláló nép a Himalája hegyei között, zárt völgyekben él, melyeket csak igen magas hágókon át, nehezen lehet megközelíteni.

A Hunza-völgy Kína, Tadzsikföld és Pakisztán határán húzódik, ahova még nem jutott el a civilizáció romboló hatása. Több ezer éves földrajzi elszigeteltségüknek köszönhetően a hunzák egészséges és természetes életszokásokat követnek.

A pakisztáni-afgán-kínai határvidéken élő közösség szellemi néprajzáról (például eddig nem ismert samanizáló szokásairól) könyvet is írt egy magyar szerző, Csáji László Koppány (Tündérek kihalófélben- Hunoktól a hunzakutokig). Csáji 2001-es kutatóútját megelőzően nyolc évtizeddel egy világszerte nagyra becsült brit sebész és orvos, dr. Robert McCarrison ezt írta az amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában: "A hunzáknál nincs ismert rákos eset.

Ennél a népnél hatalmas sárgabarack-ligetek vannak. A sárgabarackot a napon szárítják meg, és igen bőséges mennyiségben fogyasztják." Attila hunjainak rokonai megtanulták értékelni, és szerteágazóan felhasználni egyetlen gyümölcsüket: édesítésre is aszalt kajszit használnak.

 

McCarrisont Nagy-Britannia kormánya nevezte ki a múlt század elején, a brit megszállás ideje alatt, India táplálkozásának megfigyelésére. A brit orvos főleg a Gilgit zóna szokásait írta le Észak-India egyik tartományában, Észak-Kasmírban. Híressé azonban az tette, hogy fölfedezett egy népet - a hunzákat -, melynek nem voltak orvosaik és kórházaik, fiai mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve. Hét évig tanulmányozta őket, s az akkori világ egyetlen népbetegségét sem fedezte fel náluk. A 90-110 év közötti lakosok vizsgálata során kiderült, hogy vérnyomásuk, koleszterinszintjük és szívműködésük normális. Életerejük titkát egyedül táplálkozási szokásaikban találta meg.

 

A hunzák a zöldségeket és gyümölcsöket, gabonaféléket, a tejet és tejtermékeket főzés nélkül fogyasztják, húst pedig csak igen ritkán esznek. Egyáltalán nem használnak hántolt (fehér) rizst, cukrot és sót, a szintetikus táplálékokról még csak nem is hallottak.

 

A hunzák földjén, ahol a pénz fogalmát nem ismerték, egy ember gazdagságát a birtokában lévő sárgabarackfák számán mérték le. Minden utazó említést tesz a hunzák hatalmas sárgabarack-ligeteiről. A nálunk is termő gyümölcsöt ők az év minden szakában fogyasztják, amikor friss a termés, azt, de a magját nem dobják el, hanem a napon megszárítják, s elteszik télire. Naponta 30-50 barackmagot esznek meg. Ebből préselnek olajat, amellyel sütnek-főznek, s még kozmetikumként is használják. Asszonyaik arca a préselt barackmag-olajnak köszönhetően még élemedett korban is ránctalan, bársonyos. A fehér hun nők egyik jellegzetessége - és büszkesége - a ténylegesnél 15-20 évvel kevesebbnek látszó életkor.

 

Dr. Allen E. Banik szemorvos is felkerekedett, s kutatóútjáról A hunzák földje (Hunza Land - Whitehorn Publishing Co., 1960) címmel írt könyvet. Részletes beszámolókat ad benne a hunzák életmódjáról.

Feljegyezte, hogy a hunza felnőttek 50 gramm protein, 36 gramm növényi zsiradék és 354 gramm szénhidrát elfogyasztásával, valamivel több, mint 1900 kalóriát vesznek magukhoz naponta. (Az összehasonlítás kedvéért: egy átlag amerikai napi energia-bevitele 3300 kalória, 100 gramm fehérje, 150 gramm zsír.)

A kutatók megfigyelték azt is, hogy a hagyományos hunza étrend az átlagos amerikai étrendnél kétszázszor több nitrilozidot tartalmaz. A gabonafélékben és a csonthéjasok gyümölcsében is előforduló nitrilozidok - dr. Ládi Szabolcs orvos meghatározásával - "olyan hatást fejtenek ki a szervezetben, hogy a daganatosan osztódó, illetve már daganatossá átalakult sejteket szelektíven, belülről úgymond megmérgezik és blokkolják a daganatsejtnek a további fejlődését".

A hosszú életű fehér hunok ivóvize hegyi gleccserek olvadásából keletkező patakokból származik. Ez a víz tele van a kőzetekből kioldott ásványi anyagokkal, szinte fehér tőlük, ezért a hunzák a hegyek tejének is nevezik. Az ásványi anyagokban dús vizet a növények is felveszik és a leveleikben a felszínre hozzák. A hunzák sok ilyen növényt (hajdina, köles, lucerna - olyan gabonafélék, amelyek B17 vitaminban rendkívül gazdagok, akárcsak a sárgabarack magja) fogyasztanak. Az általuk naponta elfogyasztott ásványi anyag mennyisége a százszorosa annak, amit a nyugati civilizációkban javasolnak az orvosok.

Hunza-föld, a magas hegyvidék nagyon nehéz megélhetést nyújt az itt élőknek. Hosszú életük titka tehát a munka, az örökös mozgás mellett a mértékletes koszt, legfőképpen a sok ezer kajszibarack fa (benne az A vitamin). A száz esztendőt megélt hunza, aki ki van téve a hegyi szélnek, a zord télnek és az égető napnak, a mi társadalmunkban hatvanasnak tűnne.

A Földön élő hat leghosszabb életű népcsoport egyikének fiai, a hunzák napi 7-10 órát töltenek a tűző napon. Bőrükön mégsem jelennek meg káros elváltozások, mert - így egy magyar családorvos - "a napsugárzás akkor lehet rákkeltő, ha az ásványi anyagok és vitaminok hiányától legyengült szervezetet éri az ultraibolya  sugárzás

Szólj hozzá!

Címkék: természet gyógyítás hunzák kasmír


2011.07.12. 11:27 arvisura

Gyimesbükk 2011.

Érdemes végignézni a képeket, legalább emlékezetünkbe juttatja, hogy egykor nem voltunk ilyen egymásra irigykedő, megosztott nép. Merjünk magyarok lenni ott is, itt is! Nem mi loptuk meg Európát, hanem Európa lopott meg bennünket!
Sajnos ennek a népnek a legtöbbet a betolakodók ártottak, és ártanak mai is.
(kattints a képre)

Szólj hozzá!

Címkék: erdély gyors határ székely 2011 gyimesbükk ezeréves


2011.07.04. 15:32 arvisura

A rákbetegség gyógyítható


„Bükkszentkeresztről Gyuri bácsi, a füves ember és Dr. Dávid Tamás professzor, a Magyarok Házából, ill. Lébényből üzeni tisztelettel:

Emberek! Ébresztő!!
Gyógyítható a rák!!! Mindig is gyógyítható volt!
Az immunrendszer gyors tuningolásával, macskakarom és más gyógynövényekkel, vitaminokkal, vörös szőlőmaggal, más antioxidánsokkal, kezdeti stádiumban tökéletesen GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!

Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!!
Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!
Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló fecskefű (képen) +körömvirág, gyermekláncfű, tengeri algák, citrom, ginko biloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szőlő magja töményen, stb.
Minden féle-fajta és színű zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
A hús, és a stressz savasít!
A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés, lúgosít!
A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet, az önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani a problémát, és erősen hinni a gyógyulásban!!!
Egyéb terápiák minden betegség ellen:
- pozitív gondolkodás, derű, vidámság
- légzésterápia
- reflexzóna masszázs
- mozgás
- és még sok más!
Lehet választani a gyógymódok között! Tehát van megoldás, csak jó helyen kell keresni! És ez minden betegségre vonatkozik!
A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!!! Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás!!! Pont legyengíti az immunrendszert!!!

Az "Orvostudomány a feje tetején" c. könyv szépen elmagyarázza a rák természetét. Egyéb irodalom is segítségre lehet, csak keresni kell. Leginkább természetgyógyász területen keressétek!
Pl.: Váradi Tibor: Népbetegségek I., Mária Treben: Gyógyteák, stb.

Ennyit megtehetünk értük.
APRÓ KÉRÉS:
Mindenkit kérünk, küldje tovább ezt! Ha csak egy embernek is. Minden rákosra gondolva, emlékezve. Légy egyike az együtt érző 7 százaléknak! A felmérések szerint a megkeresettek 93 %-a NEM küldte tovább. Hinni sem kell benne. Csak nem kell restnek lenni a jóra. NE maradj közömbös!”

www.gyogynovenyhatarozo.hu/

 

A mai napon (2011. július13.)  kaptam a következő anyagot:

Fontos információ a DAGANATOS betegségekkel kapcsolatban...

Üdvözlöm!

Tekintettel arra, hogy Magyarországon elkeserítően nagy számban történik daganatos megbetegedés,
küldenék Önnek egy weboldalt, melyen hasznos információkat talál az Imune nevű készítményről, ami egy német doktornő Dr. Keywan Grashoff kutatásainak eredménye. A készítmény a daganatos betegségek kezelésére használt legismertebb összetevők mellett ( pl. béta-karotin, C-vitamin, E-vitamin, A-vitamin, szelén ) tartalmaz egy új hatóanyagot is, melynek a neve asztaxantin, ami jelenleg a legerősebb sejtvédőként van nyilvántartva a világon.
A honlap címe:

http://bit.ly/imune--astaxanthin
Nagyban segítené a munkánkat, ha továbbküldené másoknak ezt a levelet, hogy minél több emberhez eljusson.
Amennyiben kétségei lennének, nyugodtan mutassa meg orvos ismerőseinek a honlapot!


További szép napot kívánok Önnek!
Dr. Nagy Ferenc

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyítás természetgyógyász rákbetegség


2011.07.03. 09:42 arvisura

"Nem vagyunk mi magunkéi"?

Az egyházi ének egy égi gazdáról tanít, de addig ezen a sárgolyón meg kellene maradni akkor is magyarnak, ha Trianon széttrancsírozott, a talpalattnyi földünket ingyenélők, torzszülöttek próbálják kilopni alólunk.

Köröz egy levél a világhálón, melynek tartalma itt-ott elgondolkodtató. Nincs munkahely, de aki dolgozik az töredékét kapja egy uniós polgár bérének, és az is egyre kevesebbet ér. Törvényi kötelezettség a társadalmat züllesztő élősködők eltartása.
Magyarország idegen érdekek szerint egyre erőtlenebb. A palesztinok sorsára juthatunk.
A kiváltságokat élvező végrehajtók ennek az ellenkezőjét hirdetik, függetlenül attól, hogy milyen oldalnak címkézik magukat!
Egységre, összefogásra  lenne szükség, nem pedig zsebpiszok juttatások reményében pártszimpátia szerint egymásnak feszülni. Elfogyunk, kisebbség leszünk a saját szülőföldünkön és elveszünk, ha hagyjuk, hogy a világot tönkretevő agresszorok libériás inasai vak emberként vezetgessenek bennünket a sír szélére.

Íme a levél:
"Nem riogatás csak sajnálatos tény...
Talán, ha többen tudunk róla, még lehet esélyünk a kivédésére.
Gondolatok az egészségügyi központokat építgető izraeliekről
Állami népirtás formái a XXI. században –a liberális egészségügy és az Izraeli érdekek véletlen egybeesése Magyarországon

A globális éghajlatváltozás miatt a világon, így Európában is egyre kevesebb az élelmiszer és az ivóvíz. Magyarország geopolitikai szerepe emiatt felértékelődött, bár mi erről nem tudunk idehaza. Csak mi nem tudjuk magunkról, de minden külföldi befektető tisztában van ezzel a ténnyel, és ezt titkolják előlünk!

Az ásványvizeink aranyérmesek a világbajnokságokon, a gyógyvízben lubickolunk, mialatt Görögországban, Spanyolországban és Izraelben (!) tanker hajókkal importálják az ivóvizet!
Nem gyógyvizet, közönséges ivóvizet, tankerokkal, akár az olajat! Érdekes, nem?
Olaj helyett van ezer alternatív energiaforrás, de ivóvíz nélkül nincs se emberi, sem más élet a Föld nevű bolygón.

Trianon után hazánk teljesen agrár országgá vált, ez sajnálatos tény.

Vessük össze a két dolgot! Egy agrár ország termékeit egy globális éghajlati változás közepette nem akarják megvásárolni, vagy, ha megveszik, önköltségi ár alatt teszik meg?!
Nem logikus, ugye? Dehogynem... Ebben az évben ez kezdődött a meggyel, folytatódott a gabonákkal, most folyik az almával! Szép lassan mindenki rájön, hogy az élet minden területén a magyar nemzet megsemmisítése zajlik. Nem tíz, húsz, vagy száz év múlva, hanem napjainkban. A folyamat egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlik. ...és kik a végrehajtók? A mostani kormány már nem primitív kubikosokból, esztergályosokból áll, hanem főiskolát, egyetemet végzett janicsárokból. Mi egyre többször, egyre többen ellenállunk, mire ők hangosan méltatlankodnak, gyaláznak bennünket!

Ők már nagyon jönnének, de a Kárpát-medence lakott!
Nekik sürgős a kiirtásunk, belaknák már végre az üresen tátongó lakóparkokat, kellene a magyarok élettere!
Miért írok ebben a témában?
Az élet minden terén folyik ez a nemzetellenes hidegháború, illetve állami népirtás. A gazdák csodálkozva mennek tönkre, azt hiszik, csak velük történik mindez! Tévednek.

Vegyünk sorra néhány közismert tényt.
A Magyar Orvosi Kamara néhány éve élesen tiltakozott az újfajta receptek bevezetése ellen. Azért voltak újak a receptek, mert a BNO-kódot fel kell rajtuk tüntetni.
A BNO- kód nem más, mint a Betegségek Nemzetközi Osztályozásának jelölése, ami az Orvosi Kamara szerint stratégiai fontosságú nemzetbiztonsági adat - mondták ők - !
Így van. Azóta pár év eltelt, gyakorlatilag Magyarország egészségügyi állapota feltérképezésre és feldolgozásra került,
valakik pontosan tudják a magyar népességre jellemző betegségeket.

Többször emelték a gáz , az élelmiszer és általában a megélhetés feltételeit.
Borzasztóan elgondolkodtató az is, hogy folyamatosan emelik a gáz árát, és azon töpreng a kormány, melyik vezetéken jöjjön a drága gáz: a Nabuccón, vagy a Kék Áramlaton.
Közben csak a makói árokban, több mint száz évre elég gázt termelnek ki a lábunk alól - a kanadai befektetők!

De, nem csak ezek drágultak. A tipikusan magyar betegségek gyógyszereit több alkalommal 2-3x-ra emelték!


Ezen gyógyszerek hiánya veszélyezteti az életet, mivel a magyar populáció tipikus betegségeiről van szó, ezért logikusan a magyarok életeit veszélyeztetik...
Csak egy dolog, a magas koleszterinszint, vagyis a csendes halál gyógyszere igen érdekes dráguláson esett át többször, a támogatásuk lecsökkent. Furcsa? Minden recept közepén rajta van a BNO-kód helye, kötelező kitölteni, és az adat feldolgozásra kerül...
(Aki nem hiszi, nézze meg!)

Most teszik tönkre a gazdákat végleg, de van egy ördögi csel nálunk, az egészségügyben is.
Egyre több munkáért egyre kevesebb pénzt kapunk. Kesztyűs kézzel teszik mindezt! ...és hogyan? A rendelőben, az alapellátásban teljesítményfinanszírozás van. Több munka, több beavatkozás - egy pontrendszer alapján - több pénzt jelent. Logikus. Mégis egyre több orvos megy külföldre dolgozni, elegük van. Aki marad, az túlterhelt, fásulttá válik!
De miért? A magyarázat egyszerű!

Meg van határozva, hogy egy adott rendelés alatt hány beteget láthatunk el! Kevés az orvos, sok beteget kell ellátnunk, de a finanszírozó meghatározza, egy emberre mennyi időt KELL fordítanunk! Jó sok időt, természetesen! Tehát hiába lát el az ember 25-30 beteget egy nap alatt, a finanszírozó nem veszi figyelembe, csak a töredékét, és természetesen NEM fizeti ki a kezelést. Teljesítményfinanszírozás van, de csak néhány beteg ellátását fizetik ki, ami nem fedezi a rendelő fenntartási költségeit!
Döbbenetes?

A rákbetegek várólistán várnak, a szívbetegekkel és a többi halálraítélttel. (Olyan ez, mintha a vízben fuldoklóhoz odaeveznének és rászólnának, hogy majd holnap kimentünk a vízből, addig maradj csendben!)
Ez az állami népirtás egyik formája. Csak egy módja a sok alkalmazott közül!
A súlyos betegek belepusztulnak a liberális reformba, mi, alapellátók „csak” tönkremegyünk.

De! A csőd szélén álló alapellátást végző településeket befektetők járják. Rendkívül kedvező az ajánlatuk. Egészségügyi központot építenének minden nagyobb településen, a költségeket ők állják! Micsoda tőkeerősek lehetnek ezek a befektetők, ugye? Semmi mást nem kérnek, csak azt, hogy egy patikát is működtethessenek a központ mellett és az orvosi praxis jog ne lehessen az orvosé, hanem a befektetőé. Az orvosok így egyszerű alkalmazottakká válnak.

Mi ebben az érdekes? A „tőkeerős” befektető egy izraeli cég, természetesen.
Viszont van egy apróság. Az egészségügyi központok létesítését az állam támogatja!!
Az állam ad 90% tőkét a MI pénzünkből, a befektetőnek csupán 10% önerőt kell biztosítani. Az egészségügyi központok építéséhez szükséges 90%-os állami támogatást csak egy pályázó nyerheti meg. Olyan, mintha a pályázatot testre szabták volna…!

Ugye nem kell elmondanom, kire van szabva az egész. Itt a kirakós játék utolsó mozaikja is összeáll! Ez a gépezet, ami ellenünk működik, janicsárokat alkalmaz. Ha egy janicsár tudatosan épített hamis varázsa megkopott, teletömik a zsebét a MI pénzünkkel, és az röhögve félreáll. Jön a következő végrehajtó janicsár, az újabb hamis illúziókkal. Nem a janicsárt kell kiütni, mert azok sohasem fogynak el, hanem azt, aki küldetéstudattal ellátja és ellenünk beveti azokat!

Mivel a másik fél szervezetten működik, mi is csak szervezetten, egymással összefogva vehetjük fel a harcot, nincs más megoldás.
A tönkretétel szép lassan mindenkit elér, társadalmi, gazdasági helyzettől függetlenül - kivéve a politikusokat és azokat, akik végrehajtják a népirtást!!

Mert egy harchoz két fél kell: a támadó és a védő! A harc kimenetelét valamelyik fél gyengesége dönti el!
A magyar sohasem állt gyenge hírében. Akkor mi a gond??!
Dr. Nagy Levente Kunhegyes"

Szólj hozzá!

Címkék: rombolás tudatos exodus


2011.06.30. 23:42 arvisura

AKARSZ-E VAJDA LENNI?

Olvasom: Hajdú-Biharban már két megyei cigány vajda is van. Hogy hányféle szervezetnek, milyen jogcímeken juttat az állam (vagy alapítványai) péterfilléreket, senki sem tudja. Áldemokráciában, porhintésben nincs hiányunk.
A következő írás interneten érkezett. Sajátos nézőpontból rajzolt kórkép Magyarországról.

"Kedves Viktor!
Voltál-e már leköpve, kővel megdobálva? Ébredtél-e már  arra, hogy az éjjel mindent elvittek a kertedből?
Szorítottak-e már kést a nyakadhoz, az értéktárgyaidat követelve? Ütötték-e már ököllel arcul a nagymamádat, annak reményében, hogy utána majd elárulja, hol rejtegeti csekélyke nyugdíját? Fenyegették-e már azzal húgodat, lányodat, hogy fajtalanságra fogják kényszeríteni?...

Egyáltalán: volt-e valaha egyetlen percig is legalább érintőleges vagy hallomásbéli közöd a mai magyar valósághoz, miközben a Nagy Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szónokolsz?
Ötszáz évvel ezelőtt élt egy király Magyarországon, aki a legendák szerint előszeretettel bújt álruhába és vegyült el a pórnép között, hogy megtudja, hogyan is élnek az alattvalói. Öt évszázada nem talált követőkre. Hunyadi Mátyás óta soha egyetlen uralkodó sem merészkedett a népe közé.

Te mernél-e valaha közénk jönni, Viktor? Mernél-e a testőreid nélkül elvegyülni a tömegben, hőn szeretett és felemelni kívánt polgáraid között? Csak hogy megtudd, hogyan is élünk manapság. Mernél-e egy Tarna -menti kis falu utolsó házában aludni? Mernél-e egy borsodi településen bemenni a kocsmába?

Mernél-e a Józsefvárosban sétálni sötétedés után, mernél-e az utolsó metróra várni a Blaha Lujza téren?
Tudjuk, a kormányzati luxusautó szélvédője mögül kitekintve más a világ. A Parlament ablakából szemlélve egy makulátlan, narancsszínű Magyarország horizontja bontakozik ki, és csak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület fekete mellényes önkéntesei rontják az összképet. És te, Viktor, képtelen vagy megérteni a fekete mellényes emberek létezésének miértjeit. Pedig ezek az emberek a legönzetlenebb, legáldozatkészebb polgárai a hazának, és a legbecsületesebb tagjai a nemzetnek. De te túlságosan öntelt és befolyásolt vagy ahhoz, hogy ezt megértsd. Távol élsz a valóságtól, ez lehet tán a baj.

Abban a tudatban tetszelegsz, Viktor, hogy te vagy a haza megmentője, és hogy nem született ilyen kvalitású államférfi Kossuth óta, mint amilyen te vagy. De a mai magyar valóságban egy Szebb Jövőért polgárőr is többet ér nálad, mert az a polgárőr meghallja magyar testvérei szavát, az a polgárőr saját költségén utazik Zalából Hajdú-Biharba, hogy ott legyen, ahol a legnagyobb szükség van rá, és azt a polgárőrt szeretik, Viktor. Barátkozz meg a gondolattal. Befogadják, elszállásolják, örülnek a jelenlétének, az utolsó csirkéjüket odaadják, hogy legyen mit ennie, csak maradjon, csak vigyázza a rendet, mert a félelem nélküli élet mindenki legalapvetőbb vágya és minden becsületes magyar állampolgár elidegeníthetetlen joga. És tőled, Viktor, mindezt hiába várják.

Kedves Viktor! Ellened - nem is olyan rég - a gyűlölt MSZP úgy kampányolt, hogy a suttogó propaganda szintjén azt terjesztették rólad: cigány vagy. Hát most eljött a perc, hogy saját magad bizonyíthatod, cigány vagy-e. Ami az én olvasatomban azt jelenti, kiállsz-e a megalázott, megfélemlített, ártatlan és tisztességes állampolgárok mellett, legyenek akár magyarok, akár romák, avagy végleg a sötét oldalra állsz, és a lumpenek, az élősködők, a csak jogaikat ismerők, a bűnözők cigány vajdája leszel. Rajtad áll, és már nincs sok időd hátra, hogy választhass. Mert a jövő elkezdődött."

Szólj hozzá!

Címkék: orbán vajdaság viktor kórkép


2011.06.18. 10:37 arvisura

"Ez a föld, melyen annyiszor apáink vére folyt..."

Egy kedves ismerősöm hívta fel figyelmemet erre a történelmi atlaszra. Még mi (Magyarországon) sem így tanultuk az európai történelmet. Népek jöttek - mentek, birodalmak épültek és összeomlottak, a magyar (hun) fennmaradt.

Jóval később tudhattunk a kettős honfoglalás elméletről, alíg két évtizede került nyilvánosság elé  a hun 24-es törzsszövetség (Arvisura).

Az István király által kezdeményezett "befogadó nemzet" ma mindenki jobbágyaként viselkedik. Tűri a befogadottak általi megaláztatásokat, nyögi a másoknak juttatott, soha semmivel meg nem szolgált előjogok, a pozitív diszkrimináció keserves terheit.  Az élősködő Európa hatodrangú polgárokká züllesztette ezt a népet, és a fennhangon hirdetett emberi jogok ürügyén belső ellenségeket pénzelve emészti el. Egyenlők vagyunk, és ennek alapja csak a munka, csak a tudás. Nem negyedbérre van jussa egy magyarnak. Semmi nem indokolja, hogy vízfejű politikusok hússzoros bérért vakítsák idegen parancs szerint a kisemmizett embereket!

Kattintson a képre!
 
Nagyon érdekes és tanulságos végigtekinteni ezt az oldalt! A megjelenő Európa térkép alatt megtalálhatók az egyes államok nevei. Valamelyikre rákattintva, azonnal egy piros vonal fogja körbe az adott államot.
 
Bal oldalt az évszázadok vannak feltüntetve. Alulról felfelé haladhatunk a mai állapotig.
 
Javaslom, hogy különösen a mai "nagypofájú" államok /pl. Románia, Szlovákia, stb., sorsát, alakulását kísérjük kiemelt figyelemmel, s a saját szemeinkkel győződhetünk meg róla, hogy semmi sem igaz Szlovákia, Nagy Morva Birodalomból "eredő" jogfolytonosságából, vagy abból, hogy a románok a dákok utódai, amire Dácia "jogutódjaként"" Románia hivatkozik!
Mindkettő hosszú - hosszú évszázadokkal ezelőtt a mély homályba veszett, amikor még a szlovákok sem, meg a románok sem voltak a világon, s a szerbek ugyanúgy.
 
Ezen a szemüvegen át tekintve Trianon - ra, hát..... mocskos, igazságtalan "békét" kényszerítettek ott ránk, és szabdalták Magyarország élő testét darabok, amiről még ma sem "illik" beszélni, mert hát az "ősrégi" szomszédok nagyon érzékenyek.... és mi !?
 
Mi miért nem lehetünk érzékenyek a történelmi tények birtokában!?
Ez nekem, meg sokunknak nem újdonság, ám ettől még az ottani iskolákban ezeket a hamis tanokat verik a gyerekek fejébe. El lehet képzelni, hogy egy - magyar - történelem iránt /is! / érdeklődő, arra fogékony, magyar érzelmű felvidéki, vagy székely-magyar gyerek mit érezhet, amikor a dákóromán mesét, meg a morva birodalom "folytonosságát" kötelezően be kell magolnia.
 
A sovoniszta, náci jelzőkön gondolkodóknak figyelmébe ajánlom: 
a mellékelt térképet nem magyarok készítették!

Szólj hozzá!

Címkék: történelem európa magyarság szerbek hazugságok morvák dákok


2011.05.27. 17:26 arvisura

HAZUG A DEMOKRÁCIÁNK

Tisztességtelen eljárás után, hazugságokra épített indoklással Márton Attila országgyűlési képviselő, a derecskeiek iránti elkötelezettsége fejében, minden előzetes ígéretét felrúgva, képviselői indítványként Derecskét terjesztette a kistérség székhelyéül az országgyűlés elnökének.
Eljárási jogrendünk Fideszes furcsasága, hogy az előterjesztést a Parlament úgy fogadta el, hogy azt az illetékes bizottság előzetesen nem tárgyalta meg.
 
A feledékeny ember
Márton Attila országgyűlési képviselő pártkatonához méltó módon viselkedett. Mint az amnéziával küszködő ember, elfeledkezett arról, hogy az országházban március 23-án személyesen megkereste őt Létavértes polgármestere és egy képviselő, hogy tájékozódjon a leendő járások kialakulásáról és Létavértes jövőbeli szerepéről.
Akkor olyan információval szolgált, hogy a mai 167 kistérséggel szemben mintegy 200 járás kialakítása várható, s így Derecske és Létavértes is egy-egy járás székhelye lehet.
Alig egy hónappal később, 2011. április 28-án írta meg módosító javaslatát az országgyűlés elnökének – igaz egyenlőre csak kistérségi központ ügyében-, de utalva egy leendő járási székhely szerepre is.
Képviselői ténykedésének eleddig nem sok hasznát (semmit!!) láttuk, de legalább nem is ártott. Választások előtt vizitet tartott (Arany János soraival „Meglátom, úgymond mennyit ér a … tartomány” Olyankor mindig sikerült beletenyerelnie a létai emberekbe, személyi ellentéteket gerjeszteni a Fideszhez kötődő önjelöltek között. De ez legyen a belső ügyük.
Azt hiszem sokoldalú (sokszínű?) ember lehet, mert az Orbán bányák, az Dunai vasmű ügye, légügyi és más, egymástól elég messze álló területeken csapongott, ahogy a zászló megkívánta.
Létavértes, és az itt élők sorsa nagyon messze áll tőle. Azt is mondhatnám, hogy hidegen hagyja.
 
Lojális lakáj
A bigott pártpolitikusnak úgy kell táncolni, ahogy a vezérkar fütyül.
A Fidesz demokráciája a milliárdokat felemésztő postai levelezésben kimerül. Képviselői felfelé nyalnak, lefelé taposnak. Főként ott, ahol független vezetés, ne adj’ Isten ellenzéki városvezetés van. Megint diktatúra, megint egypártrendszer épül?
Takarítani és megfélemlíteni – ez látszik a kistérségi központok átrendezéséből. Legyen narancsszínű az országos hálózat!
Igaz, az ilyen pártfüggő diktatórikus intézkedéseknek a szaga nem narancsra emlékeztet. Nagyon bűzlik!
 
Márton Attila azt hiszi, hogy Hajdúszovát után a derecskei hagymaföldeknél véget ér a választókerület? Ode ki-kiruccan egy kis birkapörköltre (olvasható a www.martonattila.fidesz.hu oldalon. És az is, hogy Derecske vezetése a figyelmébe ajánlotta a választások után: ne feledje el honnan indult. Nem felejtette el. Megkapták az adománylevelet, pumpolhatják a más szín alatt élőket. (A NAGY OSZTOGATÓ)
Adott volna pallos jogot is, de az szerencsére rég kiment a divatból.
 
Több, mint antidemokratikus, és pofátlan húzás volt, hogy az indítványról a kistérség településeinek döntő többsége, Sárándtól – Bagamérig egy mukkot sem tudott.
Nem tartotta fontosnak megkérdezni Őket a szoboszlói ágens.
Azt mondják, hogy az eljárást a Fidesz frakció több Hajdú- Bihar megyei képviselője is kifogásolta és nem támogatta.
 
Hazugságokon és valótlanságokon alapul az egyéni indítvány indoklása is. A két központú kistérségi szerkezet nem politikai nyomásra, hanem épp a kompromisszum miatt jött létre. Az egyértelmű és arrogáns politikai nyomás most történt.
 
Azt írja a képviselő úr, igazolva hiányos térségi felkészültségét, hogy az elmúlt évtizedekben Derecske városa töltött be már járási székhely szerepet is”
Azért kapargassa meg jobban a leckefüzetét.
 
Egy kis múlt a járás témakörben.
Trianon után 1922-től Nagyléta az ötvenes évek közepéig volt járási székhely (33 évig!!)
Derecske "előléptetése" az 1955-ös megyei kommunista vezetés bosszúja volt. Derecske járási rangot kapott (akkor is a „szolgálataiért”). Nagylétán nem akadt annyi önkéntes vállalkozó verőember és agitátor a "kulák-parasztok" hatékony legyűrésére.
Azok az elvtársak is nagyon szerették volna ellehetetleníteni a község életét. Hogy ne őrölhessenek búzát, ne süthessenek kenyeret, még a malomépületet is le akarták bontatni. Az akkori jegyzőnek hála, a malom ma is áll.
Nem Derecske – Létavértes egyszerű embereinek rivalizálásról volt szólt. Így üzentek a jegeces proletárvezetők a végekre.
Ez a diktatórikus önkényeskedés miben különbözik a hatelemis rövidlátó pártkáderek észjárásától?
 
1969-ben a derecskei "előljáróságnak” a nagylétai gimnázium lett szálka a szemében. Bezáratták. A járási "gondoskodó népakarat" tanácselnök elvtársat és elvtársnőt rakott a falu nyakára, hogy megregulázzák a "bugris létaiakat". Sajnos (vagy hála?) nem maradt utánuk semmi említésre méltó.
Sorjáztak a mezőgazdasági eredmények, helyi emberek lettek a vezetők, az itt élők szorgalma töretlen volt, és sokan szembe mertek menetelni a központi akarattal.
(Az is tény, hogy számtalanszor nem is volt politikai ukaz, csak a párt mögé bujt juhászból, sofőrből lett pártitkárok agymenése táncoltatta a járást, a községet).
Ennyi év távlatából úgy ítélem meg, hogy szocializmus ide, vagy szocializmus oda, akkor valahogy erősebb volt az emberek összetartása a téeszekben és más munkahelyeken, az utcákban, egymás között.
És ami nagyon - nagyon fontos ebben a mi  nyomorult demokráciánkban: nincs perspektívája az egyéneknek. Nyelniük kell a mindennapos megszorításokat, ökörködéseket, hazudozásokat. Hol van a lelkiismerete a döntéshozónak?
 
Hazugságok, hamis érvek
Hazugság az egyéni indítvány indoklásában az a mondat is, hogy:
a kistérségben található települések döntő többsége gazdasági, kulturális kapcsolatban is elsősorban Derecskével áll”
Tekintsünk el a nyakatekert, magyartalan megfogalmazástól. Leírom a kistérség településeit ÁBC-ben. Döntse el ki- ki, hogy közülük ki függ (Konyárt leszámítva) Derecskétől !?
Álmosd – Bagamér- Derecske- Hajdúbagos- Hosszúpályi – Kokad Konyár – Létavértes – Monostorpályi – Sáránd.
 
A térképre és az úthálózatra csak rá kell nézni, és egyértelművé válik, hogy a térszerkezetben Derecske lóg ki Konyárral együtt az egy közlekedési út mentén található települések közül.
Ezen az oldalon fekete fehéren igazolva van, hogy Derecske csak lélekszámát tekintve áll jobban, mint Létavértes: 
 
 
"Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni!" - tartották a görögök, mert a part ugyan változatlan, de a lábad már más víz érinti. Valóban a folyó (idő) halad. De felénk ez másként van.
Jön újból a derecskei fennhatóság. Korábban a vörös-csillagos folyam, most meg a túlérett, egyre foltosabb narancs kaszál le a lábunkról.
 
- Mit tehetünk? Tűrjünk, legyünk némák? Nyugodjunk bele, hogy az állami szintre emelt pártpropaganda (lásd Hajdú-bihari NAPLÓ hire) megint hülyének nézzen bennünket?
A sztalini lágert megjárt néhai öreg ismerősöm az ötvenhatot követő megtorlásból szabadulva azt mondta:
- Akinél a korbács, az mutatja az utat.
 
Tényleg visszatérünk a múlt módszereihez? Ha szétfolyt földvárakkal és várrom nyomokkal bíró megyénkből nem lehetett vármegyét kreálni, akkor miért kell a hűbérúr rendszernek teret adni a XXI. században?!
 
Nem zavarja az egyeduralmat birtokló garnitúrát, hogy az egypártrendszernek vége?
Nem érdekli Márton Attila urat, hogy Derecskétől egy araszra ott van egy másik kistérségi központ Berettyóújfalu?

Utazzon a magunkfajta határszéli rebellis ahogy tud 30-40 kilométert. Vonattal már nem mehetünk, a busz Derecske cityre és vissza egy ezres lesz. Mehetünk autóval is (hadd tejeljen a MOL és áradjon a magas benzinadó az Osztogatóknak!).
Elindulhatunk gyalog, s járhatunk canossát újra Derecskének?
Mi lesz így a végekkel, ha mindent a pártérdek, személyes bosszú szerint gyűr maga alá a rendszer?
 

Szólj hozzá!

Címkék: attila diktatúra márton kistérség hűbériség létavértes feudális derecske pártkatona áldemokrata


2011.05.26. 08:38 arvisura

DISSZONANCIA ÉS DEMOKRÁCIA

A józan ész gyalog közlekedik, amíg meg nem áll, A test és a fej tovább halad (ész nélkül), mert napjainkban a varázsszavak: haladás és gazdagság.
Ez szemenszedett hazugság. Egy pazarló, fogyasztásra kényszerített világ sáskaként pusztít mindent maga körül és alatt. Elhisszük, hogy a mai főniciaiak tukmálta birtoklás érzése az maga a boldogság. Nézzük meg kiknek a kezében összpontosul a világ anyagi javainak döntő többsége, és kik állnak az örökös háborúskodások mögött?

Immár szállóige hogy lehet munka nélkül meggazdagodni:
- Légy éber, légy stréber, légy héber!

Hogy ez a kártékony világszemlélet hová vezet?  Olyan időket élünk, ahol a tisztesség nevetségessé vált. Hazudozók, taktikázók, nyerészkedők kaparintják meg a hatalmat és uralmuk alá kényszerítenek másokat. A demokratikus diktatúra alsó szintjén élők is megpróbálnak lavírozni, túlélni. Úgy működnek, mint hőn szeretett "vezéreik".

Drótpostán érkezett írást osztok meg. Ebben az egy sztoriban honi ellentmondásos dolgaink sorjáznak. Nem pénzen vett rokkantról, nem halmozottan hátrányos, sokgyermekes szociális potyautasról van szó. Az átkosban előszeretettel ismételgették: élünk, ahogy lehet. Most mást szajkózzunk? Visszaélünk, ahol lehet?

A nyugdíjas (Bayer Zsolt)

  Álláspont   

 

Legelőször is szögezzük le: az alábbi történet szereplőjét nem kívánjuk pellengérre állítani. Nem is ismerjük, és méltánytalannak tartanánk, ha ebben a játszmában ő kapná a bűnbak szerepét. Ám az ő ügye – megítélésünk szerint – rávilágít mindarra az anomáliá­ra, amely a jelenlegi kormány szerint nem tartható fenn tovább. És szerintünk sem. Így tehát Farsang János nyugalmazott rendőr zászlóssal semmi bajunk nincs. Nyilván tette, amit tehetett, amit a jogszabályok lehetővé tettek számára. Az az igazi kérdés, vajon fenntarthatók-e ezek a jogszabályok. S fenntarthatók, igazságosak lennének-e akkor, ha Magyarország akár svájci színvonalon élne? Döntse el mindenki ízlése szerint.

 

A történet pedig, amelyről lapunkban részletesebben is olvashatnak, ennyi volna: Farsang János 1967-ben megszületik Pakson. Ott jár iskolába, ott kezd sportolni, focizik a Paksi SE csapatában. Majd Szekszárdra kerül középiskolába, sportkarrierje is ott folytatódik a Szekszárdi Dózsában. 1988-ban bevonul katonának. Tovább focizik. Ám a Szekszárdi Dózsánál nem érezte biztosítottnak helyét, ezért jelentkezett rendőrnek.

 

A Tolna megyei főkapitányság 1992. május 16-i hatállyal kinevezte a Központi Közbiztonsági Szervek Neutron Bevetési Alosztályához, felszámoló beosztásban, őrvezető rangban. Bármit is jelentsen ez – hiszen mi, civilek ezt nem értjük –, a tényt leszögezhetjük: Farsang János 1992 májusától szolgált hivatásos rendőrként.

 

Ezt követően elvégezte a rendőrtiszthelyettes-képzőt, 1995-ben őrmesterré léptették elő. 1999-ben alapfokú operatív figyelő szakirányú tanfolyamot végez (ezt sem tudjuk, micsoda), és ez év májusában főtörzsőrmesterré léptetik elő.

 

Életrajzában itt következik egy érdekes mondat, amely így szól: 1999. augusztus 30-án kétszeres szorzó megszerzése érdekében szolgálati panasszal élt a megyei főkapitánynál, amelyet az országos rendőrfőkapitány elutasított.

 

Nem tudom, mi az a kétszeres szorzó. Pusztán logikai úton jutottam arra a következtetésre, hogy ennek alapján a szolgálatban eltöltött időt megkétszerezik. Hogy valami ilyesmiről lehet szó, azt megerősíti a további életrajz. Farsang János egy év múlva ismét panaszt nyújtott be a kétszeres szorzó megállapításáért, de ismét elutasították.

 

Farsang János 2001-ben tanult. Távcsövespuska-vezetői speciális tanfolyamot végzett, és mesterlövész-képesítést kapott. 2002-ben megkapta a tízéves szolgálati jelet, és jutalomban is részesült. Ezt követően szolgálati idejének kezdetét 1973. október 9-re módosították. (Feltételezem, ez lehet a kétszeres szorzó. És feltételezem, ez bevett szokás a rendőrségnél. De miért?)

 

2005-ben Farsang Jánost kinevezik zászlóssá. Majd 2005. május 6-án szolgálati ideje nyugdíjösszegének rögzítését rendelik el, és megállapítják 32 év szolgálati idejét.

 

2006 januárjában szolgálati idejének kezdetét 1971. május 2-re módosítják.

 

2006 decemberében szolgálati idejének kezdetét 1970. május 2-re módosítják. Farsang Jánosnak tehát immáron papírja van róla, hogy hároméves kora óta hivatásos rendőrként szolgál.

 

2007. október 1-jén az elsőfokú felülvizsgáló orvosi bizottság megállapítja, hogy Farsang János „megváltozott egészségügyi állapota” miatt hivatásos szolgálatra nem alkalmas, munkaképességének csökkenése negyvenszázalékos. És Farsang János 2007. október 31-én nyugállományba vonul.

 

Egy karrier vége – gondolhatnánk. De a történet itt még vesz egy érdekes fordulatot.

 

Ugyanis a megváltozott egészségügyi állapota miatt szolgálatra alkalmatlan és negyvenesztendősen nyugdíjba vonuló Farsang János rendőr zászlós tavaly, 2010-ben Orlandóban megnyerte a különlegesen képzett rendőri egységek világbajnokságának egyéni versenyét. (Nyugdíjba vonulása után, 2008-ban még „csak” ezüstérmet szerzett…)

 

Ennyi a történet.

 

S még mennyi ilyen történet van? Ezt kellene tudni. S vajon Farsang János ott tüntet a Kossuth téren?

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia egészségügy erkölcs jogrend rokkantak felemásság protestálók


2011.05.22. 11:38 arvisura

TISZTESSÉGESEN ENNYIT, ENNYI MUNKÁVAL?

Drótpostán érkezett anyagot adok közre. Ezerszer leírtam, hogy jogállamot emlegetni a tisztességes emberek meghurcolása láttán, a tolvajok, rablók, élősködők elkendőzött ügyeiről hallva azt hiszem csak szőr mentén lehet.

Mivel az adatok forrásaként BM-hez tartozó személy van jelölve, ezért valószínűnek tartom, hogy az adatok nem légből kapottak. Amiről a szolgálat nem tud, az gyakorlatilag nincs is.

Ha Pintér elvtársék sokáig erősködnek, valószínű egymás után jelennek meg adatok  ilyen "szegény" népvezérekről. És ezekkel vagyunk egyforma adókulccsal, század annyi fizetésért jobbágyok ebben az országban?!

"Nézzétek meg, milyen anyagi körülmények között tengődik a Mi Sanyink!
Mi meg a "szaros" béremelésünkkel, no meg a nyugdíjunkkal basztatjuk.
Szégyelljük magunkat ! ! ! Amikor a Donról nem a kanyar jut az eszünkbe.

Pintér Sándor nyugdíjas belügyminiszter bevallott vagyona:

Bp. VII. 155 nm társasház - 1994
Bp. II. 61 nm lakórész társasházból - 1994
Bp. II. 400 nm ház + 2.246 nm telek - 2008
Csömör 809 nm zárt kert - 1982
Sarud 2.158 nm ingatlan - 1987
Sarud 7.264 nm szántó - 2005
Siófok 224 nm ház + 1.100 nm telek - 2004
Bp. IV. 20 nm garázs - 1993
Bp. VII. garázs - 1995
Bp. II. 18 nm garázs - 2004
Bp. II. 160 nm lakás - 2006
Bp. II. 160 nm lakás - 2003
Bp. II. 106 nm lakás - 2005
Bp. II. 17 nm garázs - 2005
Szihalom 150 nm nyaraló - ?
Szihalom 70 nm nyaraló - ?
Szihalom ? nm telek - ?
Pásztó 3.701 nm kert - 1990
Pásztó 2.350 nm szántó - 2001
Pásztó 7.322 nm szántó - 2001
Szigetmonostor 18 nm nyaraló + 574 nm telek - 1995 öröklés
Bernecebaráti 1.517 nm kert - 1990
Wartburg 1 db - 1994 öröklés
OTP részvény: 10.700.000.-
OTP befektetés jegy: 42.019.-
Állami Nyomda részvény: 584.048.-
OTP zárolt részvény: 1.500.000.-
Magyar Államkötvény: 630.000.-
MOL Nyrt részvény: 43.000.-
Állami Nyomda: 170.815.-
Folyószámla lekötött: 278.500.000.-
Folyószámla látra szóló: 38.708.631.-
Feleség nevén (összesen): 479.785.028.-
Követelések összesen: 1.500.000.000.-


Már csak azt nem tudom, hogy mindezt hogyan lehet a földrajzi távolságok
miatt folyamatosan fejben-, karban- és helyenként gyommentesen tartani."

Ha valaki nem érti, hogy akármennyit dolgozik, az ország egyre csak süllyed, a javaknak lába kél, akkor nézzen felfelé, a politika berkeibe. Ilyen ember ne kérjen megértést a beosztottjaitól, szerzett jogok megszüntetését másoktól. Mindenkinek jár egy tető a feje fölé, és legalább a normális napi megélhetés a végzett munkája után.

A hazát nem az szolgálja, aki javait megszerzi, hanem aki javait és önmagát is feláldozza. Ez egy őrült gondolat? Igen. Széchenyi ars poetikája.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország demokrácia pintér 2011 vagyon tisztesség sztrájkok


2011.05.12. 11:55 arvisura

Más húron pendűlünk?

Hogy lehet így felzárkózni? - kérdezhetnék sokan.

Gazsi cigány szeretne belépni a FIDESZ-be.
Jelentkezik is szabályosan, ahogy kell. Tudja ezt az egész telep az
alvégen. Nagyon szurkolnak neki. Nem sokáig. Gazsi szomorúan jön haza
a felvételi meghallgatásról.

- Mér lóg az órrod Gazsi? - kérdezték.
- Jaj, hát nem vettek fel...
- Há mé nem?
- Azt mondták, hogy sok évig a komenistáknak hegedáltam...
- Jaj, te tökfej! Há mé nem tagadtad le?
- Hogyan tagadhattam vóna....
hiszen mindenik ott vót!

Szólj hozzá!

Címkék: tagfelvétel fidest romasors


2011.05.06. 22:15 arvisura

A BÜSZKE CIGÁNY

Drótpostán kaptam. Kicsit sarkos a szöveg, de sok igazság van benne.

"Most olvastam: Balog Zoltán képviselő megtárgyalta az egyházakkal a cigányság beilleszkedésének problémáit. Itt az egyik hozzászólás, és sajnos mind igaz!

Olvasd, csaje, more!"Há dik mán nincs munkaviszonyom és nem hordok 1,5 kilónál könnyebb aranyláncot, pedig segílyből élek immáron évtizedek óta.
Büszkén terrorizálom és rabolom ki a diáktársaimat és verem szét a tanáraimat, a négy általánost mégis csak 10-15 év alatt tudtam elvégezni.
Büszke vagyok arra is, hogy írni és olvasni ugyan nem tudok és a szókincsem is csak pár tucat keverék-szóból áll, mégis vállalkozói bizonyítványom van a hatóságoktól.
 
Büszke vagyok arra is, hogy bár a KRESZ-könyvet elolvasni sem tudom és autóvezetést sem oktattak nekem soha, analfabéta lítemre, mégis "szereztem" magamnak jogosítványt.
Kizárólag csak nagy Mercivel meg nagy BMW -vel járok a segílyírt, mégis minden magyar, tőlem félti a szaros kis vagyonkáját.
 
Büszke vagyok, hogy minden szobrot, fémet és kábelt el tudok lopni, mégsem találnak meg a
rendőrök, pedig amikor leégetem a vezetékekről a szigetelést, kilométerekről is látni lehet a fekete füstjét.
 
Büszke vagyok arra is, hogy Miskolcon az Avas lakótelepről már minden létező ajtót, ablakot, liftajtót eladtam, a lakásokat lelaktam, minden parkettát, linóleumot és korlátot szétszedtem, elvittem.
Mégsem értik meg a magyarok, hogy miért mégis a folyosóra meg a liftbe járunk szarni....
Nem értem, hogy miért van az, hogy bár minden gazda az "én kertemet" műveli, mégis árammal védekeznek, amikor a termésért megyek.
 
Büszke vagyok arra is, hogy az idióta magyar törvényalkotók az – íróasztaluk mellől- engem védenek, nem pedig a tulajdonost.
 
Büszke vagyok arra is, hogy amíg Amerikában bárkinek - aki büntetlen előéletű - lehet fegyvere, addig Magyarországon, csak nekünk, a bűnözőknek lehet.
 
Büszke vagyok arra is, hogy bár minden magyar felfegyverzett bűnözőt jól ismer a hatóság, mégis a kisnyugdíjast motozzák meg, hogy nincs-e titokban tojás nála.
Büszke vagyok arra is, hogy beszerelheted a legdrágább riasztót az autódba, én mégis be tudom dobni az ablakát egy fél téglával.
 
Büszkén, a világ létező legprimitívebb nyelvét beszélem, de mégis értitek, hogy mire gondolok, amikor azt mondom, hogy: "ázs összes rohádék mázsár ázs mind rásszistá".
 
Büszke vagyok arra is, hogy ha külföldre megyek lopni, rabolni, akkor egész Európa tudja, hogy megint egy magyar volt a tettes!
 
Büszke vagyok arra is, hogy az idióta magyar politikusok és bíróságok összekeverik az igazságszolgáltatást a rasszizmussal. Ha kimondom a varázsszót" rájuk, hogy rasszisták, akkor nem mernek megbüntetni.
 
Ha a tárgyalótermet megtölti a haragos famíliám, a bíró összeszarja magát és rögtön felment minden vádpont alól, pedig hát még meg se vertük...
 
Büszkén, kizárólag falkában, negyvened magammal és öt-tíz autóval járok késekkel és szamurájkardokkal állig felfegyverkezve, mégis a magyar Suzukist basztatja a rendőr az égőkészlete miatt.
 
Büszke vagyok arra is, hogy ha véletlenül BKV-val közlekedek, az ellenőr hozzám sem mer szólni. Ha meg mer, akkor egyszerűen kidobom a járműből, mert megtámadott.
 
Büszke vagyok, hogy ha megtetszik a lakásod, vagy a házad, ötvenen körbeállunk és te "önként" aláírod, hogy nekem eladtad és a pínzt átvetted.
A korrupt közjegyző, meg a tetű ügyvéd ezt nyomban hitelesíti is. Téged meg a rendőrök lecsuknak, ha a lakásmaffiát mered felemlegetni.
 
Büszke vagyok arra, hogy a magyar nők a legszebbek és akármelyiket haza is vihetem, megbecsteleníthetem, széttrancsírozhatom, még sem mernek megtalálni a rendőrök, még ha az ajtóig vezetnek is a vérnyomok.
 
Büszke vagyok arra is, hogy nyugodtan büntetlenül megölhetem, majd meggyalázhatom a tisztességben megöregedett 80 éves nénikéket a saját portájukon, hogy azután röhögve elvigyem a két üveg lekvárjukat.
Büszke vagyok, mert bárkit büntetlenül kirabolhatok és megölhetek, mivel a kisebbségi képviselők, megvédenek majd az áldozattól. Még azt is bebizonyítják, hogy az áldozat támadta meg az állig felfegyverkezett 400 tagú famíliámat és még mielőtt öngyilkos lett és hátba szúrta, meg fejbe rugdosta saját magát, még előtte gyorsan szétverte a saját Suzukiját is a bent ülő kislányai szeme láttára.
 Büszkén gondolok anyámra, az összes apámra és a több tucat nagyapámra. Büszke vagyok a meghatározhatatlan létszámú, de hasonló vezetéknevű féltestvéreimre, akiknek a keresztnevei, mind a Dallasból való.
Büszke vagyok arra is, hogy már majd' mindegyik kiskorú féltestvéremet felcsináltam és ezt ki is jelentem délutánonként a Mónika sóban. (Ami a neten visszanézhető!)
Büszke vagyok arra is, hogy a csóró magyar családok nem mernek szegénységükben gyereket vállalni, de az enyéimet mégis kénytelenek eltartani.
Büszke vagyok arra, is hogy ha a magyar kisvállalkozó nem adja önként oda az államnak minden pénzét, akkor egyszerűen kifacsarja belőle az APEH és átutal belőle néhány milliárdot nekünk is, minden évben.
Büszke vagyok arra is, hogy minket még soha nem vett észre az APEH, bármennyire is megpróbáljuk a létező legrikítóbbra festeni a házainkat.
Büszke vagyok arra is, hogy nem mer észrevenni a rendőrség sem (vagy pedig összeszarták magukat és bezárkóztak a siófoki rendőrőrsön), amikor pl. fényes nappal, vagy 300-an erőt demonstrálva és felfegyverkezve, végig vonultunk Siófok főutcáján, mert nem fizettek eleget az éttermesek, hogy megvédjük őket saját magunktól.
Büszke vagyok arra is, hogy ez még a YouTube-on is megnézhető. Büszke vagyok arra is, hogy az egyetlen "ellenfelet", a Magyar Gárdát sikerült betiltatni a korrupt magyar bírósággal, hogy ne tudják megvédeni tőlünk majd a vidéki lakosságot.
 
 ...hja és arra is büszke vagyok, hogy akár mit is követünk el, a rendőr, vagy a fél hülye riporter a Kék fényben, vagy a Híradóban, mindig "úriembernek" titulál minket.
Azért mégiscsak másképpen hangzik, hogy pl. a nyugdíjas néninek erőszak közben kinyomta a szemeit és levágta a lábait az "úriember".(...akinek a származását nem mondhatjuk be, csak annyit lehet tudni,hogy a botokkal felfegyverkezett nagy létszámú és analfabéta "úriemberekből" álló családja, elzavarta a kiérkező rendőröket...)
Itt élek Európa szívében, mégis azt mondják, nem vagyok idevaló.
Enyingen, Olaszliszkán a nyóckerben, és már a fél országban  mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak Európa legterrorizálhatóbb magyarjai. Magyarország, én így szeretlek és benépesítelek!......"

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország cigányok 2011 helyzetkép monológ


2011.05.03. 21:54 arvisura

KÖZELKÉP GYÖNGYÖSPATÁRÓL

Én hiszek ennek a nőnek.


szólj hozzá: Igazsag a ciganyokrol

Szólj hozzá!

Címkék: magyar cigány konfliktusok gyöngyöspata


2011.04.30. 07:11 arvisura

KISEMMIZVE, MEGTÉVESZTVE

Az "átkosban" azt terjesztették az egyenlőséget hirdető pártvezetők, hogy a melósok csavaronként szétlopják a gyárat. Ez azért sem lehetett igaz ebben a formában, mert a Kádár-korszakban nem csak csavargyárak voltak magyar köztulajdonban.
Aztán beköszöntött a rendszerváltásnak csúfolt 1989. esztendő, és a volt főkolomposok, káderek "hazavitték" a nemzeti vagyon egy részét, majd a hatalomba felkapaszkodók  8 év alatt kiárusították az egész országot.

És nem panaszkodhatunk az elmúlt 8-9 évre sem:
Hamis a baba! Most ráijesztettek az ügyészek.

   De nagy az egyetértés.
(Köddé vált milliárdjaink bábái)

Mindenki meggyőződhet  arról miért állunk ilyen szerencsétlenül. Nézzenek körül otthon a hűtőben, éléskamarában, szobában. Amit eszünk, ruhák, amiket viselünk, bútorok, amik között élünk, a szerszámaink, a technikai eszközök, az autók, a tömegközlekedési eszközök - és ami ennél is fontosabb: a megélhetést biztosító munkahelyek (kivéve közszféra, kisvállalkozások egy része) mind mind külföldi. Az EU megmondja mit és milyen méretben termelhetsz és mennyit, illetve honnan vehetünk és hová exportálhatunk és milyen feltételekkel, de a kínai és nyugati szemétdömpinget nem európai mércével mérik.
Nem lenne ésszerűbb dolgozni, termelni megtanítani a magyarokat (amíg a munkakultúránk úgy le nem züllik, mint a cigányoké) és jó piacot találni az élelmiszer áruinknak, a helyett, mint üveggyöngyökért ideológiai, gazdasági, pénzügyi jármot hordani az unióban?

Orrunknál fogva félrevezetnek a hatalom felkent urai. Példátlan és igazságtalan adórendszer, szabad rablást engedő törvények, megszégyenítő bér (jövedelem) a dolgozóknak, ingyenélők százezrei, Európában a legpofátlanabb szociálpolitikai rendszer, és megtévesztés, hazudozás, az államalkotó magyarság elapadását segítő politika.

Áruk, amelyekről sokan azt hiszik magyar termékek - holott a hasznot külföldre hordják:

- Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona)
- Sága (angol tulajdon)
- Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdona)
- Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)
- Győri (az amerikai Kraft Foods vállalatcsoport tulajdona)
- Piros Pöttyös (a holland Friesland tulajdona)
- Boci csoki (a svájci Nestlé tulajdona és Csehországban készül!)
- Horváth Rozi (az osztrák Salinen tulajdona)
- Kalifa (arab tulajdon)
- Vénusz (a francia Bunge csoport tulajdona)
- Milli Tej (a holland Friesland tulajdona)
- Pannontej (a francia Bongrain Csoport tulajdona)
- Medve, Karaván, Bakony és Tihany (Bongrain Csoport)
- Theodora (a svájci Nestlé tulajdona)
- Törley, Hungária, Walton pezsgők (a német Henkell tulajdona)
- BB bor és pezsgő (Henkell)
- Delikát8 (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)
- Kotányi (az osztrák Kotányi GmbH tulajdona, a gyártás is Ausztriában zajlik)
- Baba (az angol, illetve holland Unilever tulajdona, Csehországban és Lengyelországban készül)
- Tomi (Henkel)
- Amodent (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)
- Koronás Cukor (az osztrák Agrana tulajdona, de a termékek egy része itt készül..még)
- Kaiser (a szlovák Penta csoport tulajdona)
- Debreceni, Csaba Hús, Szole Meat (Penta csoport)

- Sport (szelet), Kapucíner, Piros Mogyorós (az amerikai Kraft Foods tulajdona)

(folyt.köv.)

Szólj hozzá!

Címkék: munkanélküliség nyomor rendszerváltók sokköznapok


2011.04.28. 13:16 arvisura

ORBÁNÉK ÁLSÁGOS MAGYARKODÁSA

Röpirat a Magyarsághoz 

Magyar valóság 2011 - Mentsük meg hazánkat!

A magyarországi társadalom legnagyobb problémája, hogy közel egymillió, tehát a teljes lakosság tíz százaléka, a munkaképes és dolgozó lakosság pedig közel egynegyede él segélyből. Ez azt jelenti:  nemhogy magát ellátná az említett negyed és adóként a közösbe akár csak egy forintot is beleadna, hanem abból kap folyamatosan alanyi jogon, amit mások, akik dolgoznak járulék vagy adó címszó alatt befizetnek az államkasszába.

Köztudott tény az is, hogy ezen segélyezett tábor kilencvenöt százalékát magyarországi cigányok adják, ahol már időközben a harmadik, negyedik generáció születik és nő fel úgy egymás után, hogy a segély az egyetlen megcélzott legális jövedelemforrás. Magyarországon a segélyezés mértéke ezen kívül a nemzeti össztermékhez mérten pedig a legmagasabb egész Európában.

Arról ne is beszéljünk, hogy különféle segélyekkel és kellően sok gyermek számával, a rendszert jól ismerve legalább annyit össze lehet szedni egy hónap alatt, mint teszi azt egy másik ember tisztességes munkával.

 

Az a koncepció tehát, hogy valaki ne dolgozzék, hanem segélyre és mindenekelőtt gyermekek után járó segélyre alapozzon teljes mértékben kifizetődő. Ez nem csak az elmúlt húsz év hibás, "szájbetömő" segélyezési politikájának a bűne, de az aktuális FIDESZ-KDNP kormányé is, hiszen nem tesz semmit a tisztességes és dolgozó emberekkel szembeni megalázó rendszer megszüntetése érdekében, pedig közel egy éve hatalmon van! Ellenkezőleg!

 

„A mi felfogásunk szerint az európai kultúrkör erkölcsi kiindulópontja az, hogy felesleges élet még nem született. Minden ezzel ellentétes állítást elutasítunk. (...) Felesleges és indokolatlan élet pedig nincsen”.   Mondja Orbán Viktor 2011 februárjában a nevezett, elképesztően súlyos problémára reagálva. Ezzel pedig porig alázva minden tisztességes, munka után kapott bérből élő, gyermekét becsülettel nevelő magyar polgárt!

 

Ezek szerint teljesen rendben van az, hogy egy a harmincas éveiben járó tisztességes, munkát és törvényeket tisztelő magyar párnak átlagosan 1,2 !!! gyermeke van, mivel anyagi okokból nem mernek többet felvállalni. Eközben egy segélyből élő cigány párnak ebben a korban már átlagban nyolc gyermeke és már egy-két unokája is van! 

Rendben van az, hogy úgy születik meg egy cigány gyermek 2011-ben, Európa szívében, hogy nem egy értelmes életnek néz elébe, hanem szó szerint csak egy számtani darab, azaz további eszköz a segélyhez? (Nem pusztán azért kilátástalan egyébként a cigány gyermekek jövője, mert otthonról semmi kulturális vagy szociális alapokat nem kapnak, hanem azért is, mert gyakran igen alacsony értelmi képességi szinten is vannak és már szüleik is, hiszen a legtöbb magyarországi faluban általában két-három cigány családból gyarapodott egymás között tízzé, hússzá, harminccá, negyvenné a helybeli populáció.)

A cigányság körében egyébként nem volt szokványos sok gyermekes család. Általában legfeljebb két gyermek volt egy családon belül a szokványos, míg a hibás szociális támogatási rendszer el nem kezdte népszerűvé tenni a feleslegesen sok gyermek nemzését.

Orbán Viktornak pedig íme a válasz! 

Valós, igaz keresztény felfogás szerint az európai kultúrkör erkölcsi kiindulópontja az, hogy minden pár annyi gyereket vállaljon, amennyit a munkájából tisztességgel fel is tud nevelni,  európai,  kulturális és szociális normák szerint, nem pedig ősember módjára.

Hiszen minden nemzedék egy lépcsőfok kellene  legyen, amelyre a következő lép. 

 

Minden felelőtlenül, megélhetésért vállat gyermek bűn, hiszen ezen  gyermekek számára  szenvedés az élet. A rablás, a lopás és a betöréses bűncselekmények elkövetőinek számát kilencvenöt százalékban cigányok teszik ki, akik ezekből a gyermekekből kerülnek ki. Ezt Lakatos Attila borsodi cigányvajda is nyilvánosan és sokszor hangoztatja!   

 

Jelenleg Magyarországon mintegy egymillió (?) cigány él, ami már 2030-ra a jelenlegi, rohamos szaporodást nézve meg fog duplázódni. Tehát húsz év múlva már annyi segélyből élő cigány lesz Magyarországon, mint dolgozó magyar.

Ez egyértelműen az ország összeomlásához fog vezetni minden szempontból! Ennek bekövetkezését egyedül MOST lehet még megállítani. Már egy-két év múlva is késő lesz!

A magyarországi falvak és kistelepülések összességének zömében ma a segélyből élő, munkát és szocializálódást kerülő és felelőtlenül, hét, nyolc, tíz, tizenkettő gyermekkel szaporodó cigány családok veszik át rohamléptekben a népességi arány többségét. Magyarul egyre több az olyan falu és község ahol a népesség 50-100% már most nem magyar, hanem segélyekből élő analfabéta cigány.

Ezekre az emberekre nem, hogy a vidék felvirágoztatását nem lehet építeni, hanem ellenkezőleg meg kell akadályozni terjedésüket, egy az esztelen szaporodásukat nem támogató segélyezési politikával. Ahol 25-30 éve még lelkesen szántották és művelték becsületes magyar parasztok a földeket, nevelték a háztáji jószágaikat ott ma ennek nyoma sincs.  A magyarországi falvak már zömében teljesen elcigányosodnak. Aki csak teheti elmenekül onnan. Amiért ez különösen veszélyes az az, hogy nem csak, hogy egyre kevesebben lakják tisztességet és rendet szerető emberek a magyar vidékeket, de ezekről a egyébként nagyon értékes területekről a magyarság teljesen elvész. Húsz-huszonöt esztendő múlva így Magyarország két részre fog szakadni. Egyrészt lesznek a magyarok mentsváraként funkcionáló városok, másrészt lesz a Magyarország kilencven százalékát adó vidék, ami a segélyből élő cigányok országa lesz.

 

Ezen írás a 2011-es magyarországi állapotot mutatja be és nem rasszista indíttatású! Magyarország az elmúlt évszázadok során megmutatta, hogy befogadó, békés más nemzetekkel és kultúrájukkal szemben. Lehetőséget és életteret adott olyan dolgos és békés emberek számára, akik saját hozzáadott értékükkel gyarapították országunkat, miközben saját kultúrájukat s szokásaikat megtarthatták. Gondoljunk csak példaként és a teljesség igénye nélkül a több hullámban letelepedett német ajkú bevándorlókra, vagy hazánkban élő szlávokra, görögökre.

 

A kialakult helyzet azonban tűrhetetlen!

A cigányság szaporulata az indokoltnál nagyobb és teljesen értelmetlen! Mind ez nem azért történik, mert ez náluk kulturális jelenség. Azért, mert a hibás szociálpolitika erre ösztönzi őket, a megélhetési gyermekvállalásra.  Mindenközben a dolgozó emberek adóit nem, hogy csökkentené a kormány, hanem folyamatosan emelik, hogy az egyre emelkedő segélyezettek számát ki tudják fizetni! Gyáva struccpolitika ez az álnemzeti, álpolgári jelenlegi Orbán-kormánytól!

 

Éppen ezért kezdeményezzünk Népszavazást az igazságtalan szociális támogatási rendszer miatt! Ne az adókat emeljék, hanem a pénzszórást állítsák meg! Követeljük a szociális rendszer teljes és AZONNALI átalakítását a következők szerint: 

 

1.) Maximum két gyermek után járjon szociális segély. A többi gyermek után csak adókedvezmény! A segély első sorban dologi értékű legyen. Az iskolai étkezés és a tankönyvek egyformán legyenek ingyenesek minden gyermek számára.

 

2.) Amennyiben egy gyermek nem látogatja az iskolát vagy bűncselekménynek minősülő tetteket követ el, úgy ne járjon utána segély.

 

3.) Amennyiben egy szülő nem tesz eleget a tőle elvárható gondos nevelésnek, úgy vonják meg a nevelési jogot (mint más európai országokban is) a szülőktől és kerüljön nevelő intézetbe a gyermek.

4. Segélyre jogosultságot csak minimum napi 4 óra közmunka teljesítése után lehessen kapni 

Szólj hozzá!

Címkék: néma népírtás cigányinvázió tetűdemokrácia


2011.04.27. 18:24 arvisura

FÉLELEM A JELENBEN, A MÚLTTÓL?

Politikai szélhámosság színtere az egész bolygó, benne Európa, és annak csatlósa, a mi szerencsétlen hazánk.
Nyomorunk orvoslása helyett azzal hülyít a politika bennünket, hogy színjátékot játszik. A hatalom nem mer színt vallani, nem ütőképes, fenyegetőzik, a cigányokból élősködők, a zűrzavarból politikai tőkét kovácsolók Gyöngyöspata retkeseit mártírnak tüntetik fel.
Szögi Lajos agyonverése óta senki nem vonhatja kétségbe, ha így mennek a dolgok a "jogállamban", bizony retteghetünk a saját hazánkban!

Idegen érdekek után és saját haszonért loholnak a hatalmat megkaparintók és az onnan kisepert politikai törmelék egyaránt. Épp a gyöngyöspatai hazudozás igazolja mennyire érdekli Orbánékat a határon belül élő magyarság sorsa.

E-mailen (ICU) megtiszteltek egy szülő által papírra vetett gondolatsorral, ami igazolhatja: mintha nem sok minden változott volna itt 1945 óta. Az interneten készítettek egy listát az Orbán kormány környékén szerephez jutott volt MSZMP-s urakról (ma FIdesz!!).

A semmittevő országrablók okkal joggal hallgattak és ma is hallgatnak egy korszakról, ahol (az utolsó év külső kényszerét leszámítva) legalább nem engedtek fehérgalléros bűnözőket a hatalomba, üresfejüeket felelős posztokra, és nem volt ennyi élősködő a dolgozók nyakán. Sokunknak azt tanították: a Horthy korszak velejéig romlott, fasiszta és pusztító terror volt. A tények nem ezt igazolják.

Igaz, akkor nem tolvajok írták és tanították az etikát.Aki a társadalom salakja volt, annak nem járt komfortos cella.

"Egy szülő gondolatai ma.
Tanulságos, az agymosott "szocializmus" időszak elhallgatott történelme - is. Amikor a Dávid felső tagozatos volt történelem versenyre ment - amihez szülői segítségként több ezer oldalakat olvastam Géza fejedelem udvaráról és hasonlókról. Már rég nem a versenyfeladat miatt olvastam, hanem azért, mert nem ugyanarról olvastam, mint amiről tanultam. Szájtátva fedeztem fel, hogy mennyire gazdag a magyar történelem... és most szájtátva olvasom, hogy később is mennyire gazdag volt. Nagy kár, hogy ezt sem mi - és jórészt - a gyerekeink sem tudják.

SZÁMVETÉS-egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről.
Tizenhét év
Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor:
az1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott –hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére.
Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült.
Hazánk lakossága e rövid idő alatt 1.639.479 fővel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.

Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma.

2628 km elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján.
Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk! Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel.

Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.
Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat.
Ingyenes gyógyszert kaptak a növekvő számú cukorbetegek.

Budapest(gyógy)fürdővárossá vált.
Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál.
Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást.
A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját.

Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult.

Politikai téren önállóságra törekedtünk.

Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.
Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot, vagyis az 1920 és 1937 közötti, a még újvilágháborútól mentes korszakról szól az írás.
Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó).
A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet. Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is.

Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője 275 pengő nyugdíjra volt jogosult.
Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, (ez közel 400.000.-ft)
Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét- ötödét kapja ennek a nyugdíjnak.
Jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, tanultam szakmát.
S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy a z esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba -s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.
Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában.

A hazáról!
Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak.. Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség- akciók, a tehetségmentő szolgálatok…
Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválságnak épp a közepén volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy- fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! (Csupán zárójelben fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született, itt nem nemzeti szocializmus, hanem 60 évig nemzetellenes szocializmus dühöngött).

Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban!
És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság, vagy gonosz indulat!

A valóban antidemokratikus és szélsőséges pártok korlátozása akkor nemzetet mentett.
Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel!
A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!

Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt.
(És még valami, mikor lemondatták, a Horthy család birtoka ugyanakkora volt, mint mikor kormányzóvá választották)"

Szólj hozzá!

Címkék: horthy gyöngyöspata féligazságok


2011.03.31. 08:18 arvisura

Nincs egyenlősdi, és ne is legyen!

 

Egy egyetemi professzor azt állította, hogy soha nem buktatott meg senkit, de egyszer megbuktatott egy egész csoportot.
Az az osztály azt állította, hogy a szocializmus működőképes és soha senki nem kéne sem gazdag, sem szegény legyen, mindenkinek EGYENLŐNEK kellene lennie!
 
A professzor azt mondta nekik: "OK, akkor ezen a csoporton végzünk egy kísérletet a szocializmussal kapcsolatban.
Mindenkinek a jegye átlagolva lesz, mindenki ugyanazt a jegyet fogja kapni, így végül senki nem fog megbukni és senkinek sem lesz A (kiváló) jegye."
Az első teszt (vizsga) után, a kapott jegyek átlagolva lettek és mindenki B-t kapott.
Azon diákok, akik keményen tanultak nagyon mérgesek voltak, akik keveset tanultak, azok örültek.
Ahogy közeledett a második teszt, azon diákok akik keveset tanultak korábban, most még kevesebbet tanultak.
 
Akik korábban keményen tanultak, azt mondták, hogy most ők is szeretnének alamizsnát, így kevesebbet tanultak.
A második teszt eredményeként mindenki D-t kapott. Így már senki sem volt boldog.
 
A harmadik teszt végén a jegyek átlaga F (megbukott) lett. A jegyek nem emelkedtek, mert a diákok elkezdtek veszekedni, vádolni és utálni egymást, és senki nem akart a másik javáért tanulni.
A diákok nagy meglepetésére mindenki elbukott.
 
A professzor azt mondta nekik: a szocializmus legvégül így is - úgy is elbukott volna. Amikor a jutalom nagy, az erőfeszítés a siker érdekében úgyszintén nagy.
 
De amikor az állam már nem biztosítja azt a jutalmazást, senki sem próbál meg sikeres lenni.
Ennél egyszerűbb magyarázat nem is lehetett volna.
 
Íme egy idézet, ami összegezi az egészet: (leendő alkotmányunk dogmatikus elemei ezt nem veszik tudomásul!)
 
"Nem lehet törvényesíteni, hogy a szegény szabad legyen és a gazdag ne legyen szabad.
Azt, amit megkap egy személy, anélkül, hogy megdolgozott volna érte, azt valaki másnak kell előállítania, aki nem kapja meg azt, amiért megdolgozott.
Az állam nem tud adni valakinek anélkül, hogy előtte ne venne el valaki mástól. Amikor a lakosság fele azt látja, hogy megteheti, hogy nem dolgozik, mert a lakosság másik felének gondja lesz rá, és amikor az a fél, amelyik dolgozott, rájön, hogy nincs értelme dolgoznia, mert mások a haszonélvezői az ő munkájának, ez a végét jelenti bármelyik nemzetnek"

 

Szólj hozzá!

Címkék: egyenlősdi értékek élősködés észérvekm


2011.03.19. 10:10 arvisura

AGGYÁ LAKÁS HÉ !

Még év eleje van, amikor a vállalkozóknak, dolgozóknak egy része már adóbevallás formájában gyónt a mindenható államnak.  "Pártunk és kormányunk" büszkén hirdeti: van miből álmodni. Fitogtatja is óriási reform-ötleteit az uniós-ülepsmirglizés alkalmával: "Mit teszünk mi roma ügyben?" címmel.
Kitűnően állunk!- nyilatkozza Szíjjártó (feledékeny jövedelmű) Péter. Sikeresek az uniós elnökségből adódó tivornyák, és mádámkoslatások.  Össze van bennem kavarodva  minden. Már a kétharmados parlamenti arányt is háromkettednek érzem. Egy Obánról szóló könyv címe sejlik: A putrisor villáiból a gödöllői porfészekig.

A minap, a volt szolnoki ingatlanmenedzser, Farkas Flóris népzenész a vízüggyel írt alá szerződést 2000 cigány foglalkoztatásáról. Ezzel semmi gond.
Melyik államtitkár illetékes abban, hogy legalább 200 000 magyar munkába állításáról a kamerák és firkászok nagy nyilvánossága előtt a magyar képzett munkások foglalkoztatásáról szóló valódi megállapodást aláírjon?

Érkezett egy e mail. Köröztetik az interneten azok a dühös emberek, akik nem tudják felfogni mi az Istent tudnak a cigányok (a tanuláson és a munkavégzésen kívül), amitől kötelezettségek nélkül ekkora előjoguk van MAGYARORSZÁGON?

"Újabb 400 roma döntött úgy, hogy ha nem kap a miniszterelnöktől ÚJ LAKÁST, akkor elhagyja Magyarországot. Kérdés: Te kapsz új lakást a miniszterelnöktől?

Pedig te dolgozol, ebből kifolyólag jövedelmed közel felét odaadod az államnak.És kapsz valamitérte?
Igen:
-Gyönyörű tűzijátékot
-Autópályát amiért fizethetsz (Önöknek építjük, az Ön pénzéből)
-Csodálatos lakáshiteleket (ahol csak 25% a hitel, ha minimum 400 000 Ft a havi jövedelmed).
-És nem utolsó sorban kapsz érte szép, új autókban közlekedő politikusokat, köztisztviselőket, akiket semmi nem érdekel saját magukon kívül.

Tehát ha lehet, ne dolgozz!
-Így előbb utóbb lesz szép Mercedesed!
-Lesznek több kilós arany nyakláncaid!
-Kapsz segélyt, még ha Mercedesszel is mégy érte!
-Kapsz ingyen jogosítványt! (láttatok már romát vezetni tanulni?)
-Szerepelhetsz jobbnál jobb műsorokban, hogy neked milyen kurva szar az életed.
-És ami a legfontosabb, kimehetsz Franciaországba, mert ugye te olyan rohadtul üldöztetve érzed magad.

De sajnos az már Európa, és nem biztos, hogy ott is megúszod munka nélkül!
Ugye mennyivel jobb nekünk! Ugye nem?
Persze, hogy nem!

Kérem tehát, hogy senki ne próbálja meg ezeket az embereket lebeszélni a távozásról. Hadd menjenek!
Fogynak legalább. És talán így a pénzedből nem lesz metálzöld Mercedes, meg arany nyaklánc a rasszizmust kiáltók nyakán.
Ők a szegény elnyomottak, akik ugyanolyan jogokat, sőt többet akarnak maguknak, de a kötelességeiket nem ismerik és a minimális emberi együttélés szabályait sem tartják be.Te, ha végig gürcölöd az életed, talán egyszer hozzájutsz egy saját lakáshoz. Ők INGYEN akarják tőled, a Te pénzedből, a Te befizetett adódból!"

(Két kiegészítés ehhez a küldeményhez:

  1. Nem csak a pénzünket, de a fizikai erőnket, a munkánkat veszik el a saját túlélésükhöz
  2. Milyen sok hasonlóság van a politikus és a cigány mentalitása között!?
    Gondolkodj rajta!)

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország kormány cigányok lakás kivándorlás


2011.03.17. 07:52 arvisura

A VILÁG ISMERT FESTŐITŐL

Létavértes honlapja        Létavértes közösségi fóruma            Létahirek blog

 

A világ legismertebb festőinek az összes képe lehívható. A nyitóképen szereplő festményre klikkelve a festő összes képe megjelenik, 1-10 .- ig lehet lapozni, görgetni. Nagyított egyedi képet a kisképre klikkelve lehet előhívni. Érdemes lementeni, mert iskolai tanulmányokhoz is használható.

Jó kalandozást a festmények birodalmában. Csodálatos gyűjtemény. Nagyszerűen lehet keresgélni benne. Sőt, további galériák címeit is megadja, illetve át lehet menni a másikba. A küldemény több mint 5.000 művész, több mint 100.000 festményét tartalmazza Tulajdonképpen ez egy online Web Múzeum, célszerű több helyre lementeni, helyet gyakorlatilag nem foglal. (mivel online) A következő linkre kell klikkelni és megjelenik a nyitó lap. http://www.mystudios.com/artgallery/


Köszönet a hasznos információért Demeter József úrnak!

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: képek festészet művelődés rajzok alkotások


2011.03.10. 11:20 arvisura

GAZEMBEREK PARADICSOMA

Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen?

- Helyben kialakított bolt.

- 10 ezer kötetes könyvtár.

- Kilenc (!) sportpálya és tornaterem.

- Színházterem.

A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési szakkör, ahol főzőcskézni lehet).

- Tanterem és ökumenikus imaterem.

- Egészségügyi blokk.

- Változatos étrend.

- Minden szobában televízió.

- Padlófűtés.

A nyerteseink azok a kedves olvasók, akik a szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetre tippeltek.

Köszönjük, hogy adójával hozzájárult!

Ez első PPP konstrukcióban épült börtön, - a másik Tiszalökön van. A börtön 8 milliárdba került, az állam tulajdonában maradt, de évi 2 milliárdot fizetünk az üzemeltetőnek 15 évig. 2 milliárd Ft évente 800 rab után!!!!!!

2,5 millió Ft / rabonként / évente (és te mennyit is keresel egy évben??)

További jó munkát kívánok !!! 

Remélem sokaknak feltűnt, hogy még szolárium nincs a mindennel felszerelt intézményekben. És az is köztudott, hogy akinek munkaundora van, az nem köteles dolgozni.

Lehet, hogy ez az EU szabvány, lehet, hogy Fletóék gondoltak az elvbarátok holnapjára isJ

A nagy lókötőknek és a dzsuvásoknak azért ez luxus. Monte Cristónak is be volt vezetve a víz a cellájába, mint minden földalatti kazamatába!!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország milliárdok luxusbörtönök


2011.03.07. 12:31 arvisura

A NAGY DINASZTIA

"Vitézek! Mi lehet e széles föld felett szebb dolog az végeknél,
Az hol szép madár szól..."

Megérkezett a tisztesség az uram bátyám SZDSZ- MSZP után a zemberek kormányához. Ez van a nemzeti együttműködés zászlajára írva. Most aztán nem lesz umbulda, meg 2 millión felüli pénz (kivéve a szóhordót!).

Már-már fogadni mertem volna a Fidesz-es fiúk szavahihetőségére, amíg meg nem kaptam az Orbán Viktor és a telt arcú Vitézy  Dávid szegről-végről való atyafiságáról készült kis rajzot.

"Hajrá Vitézik, hajrá magyarik!"

Szólj hozzá!

Címkék: uram bátyám orbánék


2011.03.03. 12:20 arvisura

KÖZÜZEMI MAFFIA

Kaptam, továbbadom.

 

A zsemle ára

Ma már semmi szükség nincsen se villanyórára, se gázórára!

Hogy miért?

Mert ezek a mérőórák eredetileg azt a célt szolgálták, hogy a Fogyasztó és a Szolgáltató egymás közötti korrekten elszámoljon és a Fogyasztó annyi díjat fizessen, amennyi villanyt, vagy gázt a mérőóra szerint elhasznált.

Ennek azonban ma már semmi jelentősége nincsen, mert bármit mutat a mérőóra, a Szolgáltató olyan összegű számlát állít ki, amilyet akar!

Hogy miért?

Mert nincsen ember, aki ellenőrizni tudná, hogy a számlán szereplő összeg megfelel-e a tényleges fogyasztásnak.

Miért?

Mert a számlán szereplő, fizetendő díj és a mérőóra által mutatott elhasznált mennyiség, és annak egy egységnyi díja köszönőviszonyban sincs egymással.

Egy normálisan működő államban, tisztességes gazdasági rendszerben, egyértelműen meg van határozva, hogy egy kilowatt áram, vagy egy m3 gáz mennyibe kerül; a mérőóra által mutatott mennyiséget be lehet szorozni az egységárral, és máris megvan az eredmény, hogy mennyit kell fizetni!

 

Nálunk nem így van, mert ez nem normális gazdaság, ország, és nem működik tisztességes államrendszer!

 

Vegyünk egy villanyszámlát, hogy igazunk van-e? Nézzük meg miből áll össze a számla végösszegét jelentő, fizetendő 6.758,- Ft díj:

 

24h áramdíj tömb l. 110 kWh 20.38 Ft/kWh                  2.242.-Ft

24h áramdíj tömb II. 45  kWh 21,68 Ft/kWh                     976.-Ft

Összesen tehát                          3.218.-Ft

Idáig rendben is lennénk, hiszen a fentiek szerint a 40 napos időszakra 155 kWh fogyasztás után 20,38 és 21,68 Ft-os egységáron (az már rejtély, hogy miért van a két különböző egységár, de ez még belefér ) 3.218,- Ft áramdíj fizetendő.

Azonban ezzel nincs vége, mert a számla folytatódik, úgy mint:

Szénipari szerkezetátalakítási támogatás                        31.-Ft

Kedvezményes árú villamos energia támogatás               19.-Ft

Összesen:                                             50.-Ft

 

Átviteli rendszerirányítási díj                                              89.-Ft

Rendszerszintű szolgáltatás díj                                         66.-Ft

Elosztó forgalmi díj                                                        1.134.-Ft

Elosztó veszteség díj                                                        648.-Ft

Menetrend kiegyensúlyozási díj                                         78.-Ft

Összesen                                           2.222.-Ft

 

Még nincs vége, de egy villanyszámlában ez a "menetrend kiegyensúlyozási díj", figyelemreméltó kreativitásra vall, ezért érdemes egy kicsit megpihenni.

Továbbá: Elosztói alapdíj 150 Ft      Összesen:          2 372 Ft

 

Na már most, ha az áramdíjhoz (3.218,- Ft) hozzáadjuk ezt a többit (2.372,- Ft), akkor 5.590,- Ft jön ki, amihez még a  20 % ÁFA jön + 50 Ft AHK (rejtély, hogy ez meg micsoda???? ) és máris megkapjuk a villanyszámla 6.758,- Ft-os végösszegét!

Ha valaki meg tudja mondani, hogy az áramdíjon túl megjelölt őrületek, összesen 2.372,-Ft, miért kerülnek Lajos bácsi és Ilonka néni villanyszámlájába felszámításra, az akkor azt is mondja meg, hogy;

- ezek az ilyen-olyan díjak miért éppen annyi összegűek;

- és miért nem alacsonyabbak;- vagy magasabbak;

- továbbá, ki és mikor állapította meg pl.: a "menetrend kiegyensúlyozási díj" 0,5000 HUF/kWh egységárát,

- és végül: ennek mi a fene köze van az elfogyasztott villanyáramhoz???????

Ha még egyszer megnézzük a számlát, akkor láthatjuk, hogy a tényleges áramfogyasztás után mindössze;

3.218,- Ft-ot kellene fizetni, de ezt feltornázták a fogyasztók számára teljességgel ELLENŐRIZHETETLEN plusz költségekkel; 6 758 Ft-ra!

A gázszámlával hasonló a helyzet, de ott az átejtés talán még bonyolultabb. Persze a számla itt sem az elfogyasztott gázmennyiség és az egységár szorzata, hanem korrekciós tényezőt, fűtőértéket (MJ/m3), elszámolt hőmennyiséget is számítanak és a számla összege az egységár és az elszámolt hőmennyiség szorzata, amiben a fűtőérték (MJ/m3) és az elszámolt hőmennyiség (MJ) adja a két ismeretlenes egyenletet, és őrzi meg a számla összegének titkát.

 

Miért van ez így?

Hol van a fogyasztóvédelem?

Mikor lesz már ennek vége?

 

 

 

A villanyszámla analógiájára elképzeltem, hogyan is festene egy zsemle számlája a Szolgáltató büféjében:

Péksütemény 1 db                                                         8,50 F

Búza vetési és aratási összetevő                                    2,32 Ft

Búza érlelési nap-egyenérték                                          0,27 Ft

Búza kelési bizonytalansági faktor                                  1,88 Ft

Búza feldolgozási (háztáji) veszteség                             0,66 Ft

Búza sikér-díj                                                                   1,30 Ft

Kukorica bánatpénz                                                         0,72 Ft

Vízbázis fejlesztési hozzájárulás                                     0,20 Ft

Pékség újrafestés, rovarirtás                                           0,52 Ft

Gömbölyítési jutalék (művészeti felár!!!                          0,78 Ft

Szolárium (régebben színkezelési) pótdíj                      1,70 Ft

Sütőlapát korszerűsítési alap                                          0,88 Ft

Azonosítás                                                                       0,34 Ft

Kifli szolidaritási együttható                                             2,40 Ft

PTU.KAH.ZZ                                                                   1,90 Ft

Összesen                                           27,00 Ft

 

Ezekhez a multikhoz egyre inkább igazodik és hasonul a víz- és csatorna szolgáltatások díja. Nem a számlájukkal, hanem a hozzáállásukkal.

Bármilyen probléma, vagy vita keletkezik a szolgáltató és közöttünk első és nyomatékos kijelentésük;

Ha nem fizetsz, kikapcsoljuk a szolgáltatást, vagy leszereljük a mérő órát!

Tehát jogorvoslati lehetőségünk is csak a vitatott számlák kifizetése után lehetséges, ha továbbra is szeretnénk villany mellett olvasni, gázzal főzni és vizet inni, stb.

Jó lenne ténylegesen, ha ezen monopóliumoknak, szolgáltatóknak megpiszkálnák a működését és megtiltanák, hogy a fogyasztókkal szemben azt a fenyegetési lehetőséget, hogy vitatott helyzetekben;

 

HA NEM FIZETSZ, LESZERELJÜK- végre az ÁLLAM erőfölénnyel és joggal való visszaélésnek minősítené!

 

Nem csak azokról van szó, akik nem fizetik - a fentiek szerint, amúgy teljesen alaptalan, "felturbózott" módon kiállított számlájukat, - hanem azokról az esetekről beszélünk, amikor a multik, vagy a hatalmi pozícióból szolgáltató cégek téves, vagy rossz számlákat állítanak ki.

Történjen ez az általa kezelt mérőeszköz hibájából, vagy számlázási hibából.

Ezekben az esetekben nagyon gyorsan kicserélik a mérőket és másfél, két hónap múlva mikor megjön a számla csak akkor fedezhető fel a "túlszámlázás" már nem tehetünk semmit, mert a leszerelt mérőket ezek a szolgáltatók nagyon gyorsan szétszedik, vagy átszerelik, így a fogyasztót meggátolják annak lehetőségétől, hogy bizonyítsa a mérő hibáját!

 

Elgondolkodtató:

Mikor egy cégvezetés alapgondolata és mondata a következő:

HA NEM FIZETSZ LESZERELJÜK, KIKAPCSOLJUK!

 

Meddig engedjük zsarolni magunkat a multiktól, monopóliumoktól?

Mikor lesz az, hogy ők ténylegesen a Fogyasztókat kiszolgáló szolgáltatók lesznek nem pedig kizsákmányolók!

 Ha egyetértesz ezekkel a gondolatokkal akkor küldd tovább, hogy minél többen elolvassák!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország rablás multik 2011 jogvédelem kormányzás jövedelmek


2011.02.25. 20:20 arvisura

DIPLOMÁJA LESZ?

Létahírek blog              Létavértes közösségi fórum

"Egy vidéki főiskolán tanítok, és sajnos egyre gyakrabban meggyőződöm arról, hogy a diploma és az intelligencia (ész) nincsenek köszönő viszonyban sem... Zh-t írattam az elsősökkel, és már a terembe belépvén kiszúrtam magamnak egy "kislányt", aki tök pinkbe öltözve (már ha az ruha volt rajta!!!),műkörmeivel a tollba kapaszkodva (alig tudta fogni), púderezte az orrát! Hát...nem mindegy, hogy hogyan ír 0 pontos zh-t az ember lánya! Látszott rajta, hogy baromira izgul, csak nem tudtam, hogy a kérdéseket várja ilyen izgalommal, vagy hogy kibírja a körme anélkül, hogy lepattogna a lakk, esetleg sietne szolizni. Ja, a mobilja is rózsaszínű volt, és a hajában is volt egy-két rózsás árnyalatú tincs. Na, miután "kigyönyörködtem" magam, mondom, írják fel a papírra, hogy NÉV, SZAK..és éppen folytatnám a sort, mire a kislány megszólal: Elnézést! Évszak? Na, gondoltam, nagy az Isten állatkertje,
kicsi a kerítés, persze a többiek sírva röhögtek, ő meg abszolút nem értette, hogy min.
Mondtam neki, hogy igen, az évszakot kell felírni, a hónapot, napot, Duna vízállását Paksnál, a Barátok közt tegnap esti epizódjának 5 soros összefoglalóját és a műkörmöse mobilszámát...
Gondoltam, ennyi baromságra csak veszi a lapot...tévedtem, csak az tűnt fel, hogy míg a többiek a kérdésekre várnak, ő már buzgón ír, és láss csodát (?!) minden adatot megkaptam, kivéve a vízállásjelentést, mert arra azt írta: "Tudom ám, hogy ez beugratós kérdés, mert Paks a Tisza mellett van."

Feladtam. És már nem röhögök, mikor ezt a történetet mesélem. Diplomája lesz..."

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország felsőoktatás műveltség diploma ifjúság 2011


süti beállítások módosítása