SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.07.04. 17:33 arvisura

LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!

A munkás-paraszt hatalom idején voltak tacepaók  kiragaszgatva falun és városon, az osztálytermekben a nemzet nagy tanítójának, Rákosi Matyi bácsinak lógott a fényképe a tábla felett. Aki nem volt pártkatona, nem lett kitelepítve, vagy recski népnevelőre ajánlva, az olvasgathatta a "népakaratot".

A politikai nyilatkozat,  mint szózat (legalább 50x70 cm-es méretben) olvasható lesz az állami intézményekben, és minden  olyan épület falán, ahol a vezetés (önkormányzat) úgy véli: "jobb félni, mint megijjedni!" Mi szükség van ilyen papírpocsékoló intézkedésre? Parancsszóra nem lehet békét, szabadságot, egyetértést kikényszeríteni. A békétlenség kezdete lehet az erőfitogtató félcmunkák határozati úton történő mutogatása.

Érdemes elolvasni a szövegét is:

Az Országgyűlés 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozata a Nemzeti Együttműködésről
 
„Legyen béke, szabadság és egyetértés.”
  A XXI. század elsô évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.
  A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsôséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdôdött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyûjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyûlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.
  Az Országgyûlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerzôdés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttmûködés Rendszerének megalapításáról döntöttek. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyûlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttmûködés Rendszerét.
  Mi, a Magyar Országgyûlés képviselôi kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínû magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövônk tartóoszlopai.
  A Nemzeti Együttmûködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élô magyarok. Lehetôség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Szilárd meggyôzôdésünk, hogy a Nemzeti Együttmûködés Rendszerében megtestesülô összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövôjét, erôssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erôket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemû, vallású, politikai nézetû, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetôséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit. 
 
A bevezető történelmi eszmefuttatás igen sajátos. A megfogalmazók az elmúlt húsz évben lettek "naggyá" anyagilag, politikailag. Nem csak túlélői, hanem egyértelmű haszonélvezői az 1989.es politikai mutyinak. Hajmeresztő párhuzamot vonni az 1956-ban fegyvert fogó magyarok és a szavazófülkében ikszelők között, mert az igazság nemes egyszerüséggel: elege volt az embereknek a tolvaj és hazudozó MSZP ,és velük összejátszó senkiházikból. 
A szavazófülkékben senki nem gondolt forradalomra, és ugyan miféle nemzeti együttműködési rendszer víziója foroghatott a fejekben, amikor a FIDESZ (puttonyában a KDNP) programjáról semmit nem lehetett tudni. Utólag marhaság ezt forradalomnak tituláltatni!
Az elégedetlen átlagember változást óhajtott. Ezt igazolja az LMP-re, a Jobbikra leadott igen jelentős szavazat is.
"Az Országgyűlés kinyilvánítja..." -ez nem több, mint a FIDESZ-KDNP, a meghatározó 2/3 birtokában kénye-kedve szerint lenyulja a hatalmi ágakat, levegőnek nézi a parlamentben ülő pártokat (Orbán az MSZP-t, Jobbikot elfogadhatatlan szélsőségnek minősítette, de az LMP-t sem tarthatja sokkal többre), nagy ívben kijátsza az érdekegyeztetést, hátranyomja az amúgy is erőtlen (csak pénzt váró) civileket.
 
Elég lett volna április elején egy pársoros eligazító program a FIDESZ-től: keresztény múlt, erkölcs, becsület, haza, család, összefogás, nemzet - kulcsszavakkal. Na akkor  beszélhetnénk most Nemzeti Együttműködési Rendszer alapjairól.
Ezzel szemben mit látunk: egy szűk körből megoldható a hatalmi ágak irányítása, a kormányzás, és természetesen a nagytakarítás elég széles körben. Kellett is, de így felemásra sikerült. Nem lettek megkérdezve a szavazófülke magányában felhatalmazást adók képviselői sem.
Orbán Viktornak pillanatnyilag sem a parlamentben, sem azon kívül nincs számottevő riválisa, ellenzéke. Az "Új Magyarország" táblák és gigaplakátok mintájára még el kell rendelni további lózunggyüjtemények közszemlére tételét, és egyre többen fogják a fejüket csóválni. És nem kell csodálkozni, ha elszaporodik a vitriolos hang a  blogokban (hacsak a sajtótörvény másként nem rendelkezik majd).
 
Béke óhaj helyett így békétlenség várható, egyetértés helyett jogos kritika. A betűvetés és szlogenek gyártása helyett csinálni kell a dolgokat. A gyurcsányizmus is fűt-fát ígért, hazudott, csak közben loptak, csaltak éjjel-nappal.
És még valamit: a szabadsággal egyszerre teremtsenek rendet ebben az országban! Rendet, ahol következménye van az elkövetett cselekményeknek a  kőbányában, Ezüsthajóban, Kaja Ibrahim úr esetében is. Legyenek hiteles vezetők, nem olyanok, akik a szocializmusban is "jó elvtársak" voltak, mert a gerincferdültekből elege van mindenkinek.
„Legyen béke, szabadság és egyetértés.”
A hitelességet a cselekedet szentesíti, nem a kötelezően kilógatott címeres üzenőpapír. Ez csupán erőlködés és erőfitogtatás, ami egy özönvíz előtti viccet juttat eszembe:
- Mi ez a nyögés Jean?
- Az alkalom szűli a tolvajt uram!
 

Angol címoldalon  újra

7 komment

Címkék: politika együttműködés nemzeti zsákutca sunyi deklaráció


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr582129089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szérom1 2010.07.05. 14:58:26

"LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!"
...jó lenne, ha nagyjaink meghallanák és méltányolnák!
...a mi nagyjaink már gyakorolják:
-csak 15 milliót költöttünk 4 év alatt csatornabővítésre!
-csak 500 milliót költünk óvodára!
-csak 900 milliót költöttünk iskolabővítésre!
-csak 1000 milliót költünk eü centrumra!
Nem költünk információra, /lakosság/ tájékoztatásra, nem költünk géppapírra, ipari parki infrastruktúrára!Nem költünk sem országzászlóra, sem a vároháza kötelező lobogózására, csak az úniós park hirdeti az olasz, fracia, román, német stb dicsőséget!
Egyedűli határváros lehetünk, aki nem köszönti a hazánkba érkező külföldi polgárokat! Ugye nem a kúltúfölényünk okán!
"legyen béke, szabadság és egyetértés".....

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.07.06. 11:57:30

Köszöntgetés helyett munkahely!

szérom1 2010.07.08. 18:48:34

@arvisura:
Ha köszöntöm, vagy köszönök ahozzánk betérő, átutazó vagy távozó embereknek, az tisztesség dolga! Nem pohárköszöntőre gondoltam, bár ez jobban menne!
--Munkahely akkor lesz nálunk ha megváltozik nagyjaink szemlélete:
--ha a lobbysták zsákmányszerző érdekszférája megszűnik!
--ha a tékozlást a teremtés szellemisége hatja át!
..ha megszűnik a lila köd döntéshozóink és érdekszférájuk körében!

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.07.08. 19:35:55

Tényleg az üdvözlő tábla, a középületekre kiaggatott nemzetiszínű szómenés a fejlődés meghatározója? Azt az öt táblát ingyen is megírnám (kérdés persze milyen nyelveken akarunk itt üdvözölni, mert bevásárló seftelekőkért nem érdemes!!), de a tábla anyagára szerintem most nincs pénz. Más kérdés, hogy az egészségügyi központot vezénylők többszázezret olyan "munkáért" tesznek zsebre (havonta), aminek nincs gyümölcse.
Az üdvözlő gesztusban egyetértés van közöttünk (korábban a hiányzó középületi és országzászlóban is ez meg volt), de erre se futja. Olyan kalappal köszönnek, amilyen kéznél van (Pedagógus Nap, Városnap, stb)

szérom1 2010.07.09. 14:25:25

Más botjával verjük a csalánt!
Honi /Létavértes/ fő rendezőelvek szerint törünk céljaink felé:
...ezt már nem viszik el innen...
,,,azért bízzuk szakemberre...
...erre lehetett pályázni...
Döntéshozóink jól megfontolták amikor ZRT-ot alapítottak, kiválasztották az igazgatókat! /eü szatekintély, egy pénzügyi guru és egy topmenedzser kéviseli, védi és érvényesíti érdekeinket.1000 millió forintot kell elkölteniük érdekünkben. Ez a bot egyik vége, és a másik:...
Ünnepélyesen birtokbavesszük az ajándékot és élvezzük annak hasznait és húzzuk terheit! Természetesn a többségi tulajdonos többet élvez, de többet is húz!!!
Az, hogy mi a sok, mi a kevés vagy, hogy ki jár jól az majd elvélik!

boriah 2010.07.11. 15:07:10

erről a nyilatkozatról sok minden eszembe jut, de a béke, a szabadság és az egyetértés egészen konkrétan nem. kíváncsi lennék, hogy a megfogalmazók hányszor röhögték el magukat írás közben

szérom1 2010.07.12. 09:58:18

Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratával, megfontoltan, teljes "SZABADSÁG"-ban születtek!
/így lett komunikálva/
"BÉKE" az eddig megvan, a jövő a második félidőben dől el!
Röhögésre, de még kaján mosolyra sincs okunk. A helyzet komoly! Akik kívűlről tudják nézni a dolgok alakúlását azok esetleg mosolyoghatnak! /némi íróniával!/
süti beállítások módosítása