SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.07.16. 19:15 arvisura

MILLIOMOS "PROLETÁROK"

Volt pártkatonák a szakszervezetek vezetésében. Most lesz csak hangos "érdekvédelem", mert a milliós havi fizetésük megfaragására készül a kormány. Borsik úr, Gaskó úr ügyeltek a látszatra. A dolgozók hülyítésével, sztrájkokkal demontsrálták, hogy mekkora kemény legények. Voltak hangok, hogy a vasútas sztrájkok a Fidesz gerjesztette politikai viharok. Szájhősködésük "eredménye" volt egy MÁV vezető halála is. Sokan naivan azt hitték, hogy a munkásokkal szolidaritást vállaló szakszervezeti vezetők a minimálbér körül visznek haza havonta, mert a MÁV alaposan kiszúr a gáncsoskodó érdekképviselőkkel. Hát nem!

Miközben a büdös, koszos kupékban, jelentős késéseket átélve zötykölteti magát drága pénzen a magyar utas, és megérkezik egy szutykos állomásra, ezek a tokás fajankók milliókat raknak zsebre a semmittevésért.

Orbánék most szeretnék megnézni az állami cégeknél működő szakszervezeti vezetőknek mi fér bele a zsebükbe.
Nem ketten – hárman védik az érdekeiket. Sokuk a pártállamból átszellemült jó elvtárs, másokat az MSZP fogadta kegyeibe (ejtőernyőzte), így érthető, ha most üvöltésbe kezdenek mert  kihull a jól tejelő csecs a szájukból.
 
A Magyar Nemzet –a birtokába került dokumentumok alapján- arról számolt be, hogy összesen mintegy 30 millió forintot fizet ki a MÁV havonta a cégnél működő szakszervezetek 28 tisztségviselőjének, ami éves szinten 360 millió forintra rúg.
 
- A MÁV-nál 14 szakszervezeti vezető kap egymillió forint feletti bért, miközben „gyakorlatilag az egész ország spórol”, fogalmazott Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő-, hozzátéve, hogy nagy aránytalanságok vannak az állami cégnél működő érdekképviseletek vezetőinek fizetései és a dolgozó emberek keresetei között. A vasúttársasággal kapcsolatban a politikus kiemelte azt is, jogosan merül fel a kérdés, hogy ki döntött ezeknek a fizetéseknek a nagyságáról.
 
Ha a dolgozók érdekeit nézzük, akkor az igazságos közteherviselés alapján a szakképzetlen politikai pulikutyáknak a minimálbér is luxus.
 
Az más kérdés, hogy valódi érdekképviseletekre volna szükség. Minden nap hallhatjuk mit művelnek dolgozóikkal a multik, és az élet minden területén az egyszerű ember húzza a rövidebbet, annak ellenére, hogy jogállamban élünk, törvény biztosítja a dolgozók jogait, védi érdekeiket. De ezt a fennkölt maszlagot felejtsük el gyorsan!
 
Ebben a hőségben az embernek víziója is lehet: Gaskó és Borsik kéreget egy pesti aluljáróban.
Valószínű a minisztériumokban, a különböző ágazati szakszervezetekben is van léhűtő elég.
Aztán lehet megint pofára esünk, mert az eddigi kegyeltek fenékbe billentése után lehet, hogy narancsos urak ülnek a fotelekbe. Így megy ez nálunk a XXI. században!
És elnézést kérek mindazon szakszervezeti tisztségviselőktől, akik sokkal kevesebbért, némi tiszteletdíjért - vagy anélkül- nap mint nap őröltetik magukat a cég, intézmény, vállalkozás vezetésével!

2 komment

Címkék: máv fizetés szakszervezet közröhej gaskó érdekvédelem milliós


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr202156082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szérom1 2010.07.18. 16:18:07

Az EU. cigányai leszünk?...
Lassan összeáll a "száztagú ....zenekar". Van-e megfelelő partitúra, és megfelelő karmester?
Karmester az van az élen: van! Azt ugyan még nem tudjuk, hogy milyen a hallása!
A cigánykodást maguk a jobbérzésű cigányok is elítélték, elitélik! Remélem a túlbuzgó
mamelukok, pecsovicsok és igazmondó juhászok nem kerűlnek a zenekar közelébe! A retirálni akaró szakszervezeti citerások pedig végképp nem oda valók!
Hogy népszerű és maradandó legyen a nagy "MŰ" nyílvánosabb partitúra és tisztább hangszerelés kell!
...ha nem fog menni akkor csak idő kérdése hogy "filhallás" alapján fogják a kisebbségi magyar zenét játszani!
Dikhát Aladár.....jó lesz ez nekünk????

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.07.18. 16:31:20

Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt.
Ettől még a szakszervezeti "vezetőknek" minimálbérhez képest pofátlanul magas bérét - a közteherviselés jelszóval- igenis meg kell nyírbálni. És ebbe bele kell férjenek az ágazati szakszervezeti elvátsak és elvtársnők, az MSZOSZ és minden parkolóra tett volt pártkatona is.
süti beállítások módosítása