SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2011.06.30. 23:42 arvisura

AKARSZ-E VAJDA LENNI?

Olvasom: Hajdú-Biharban már két megyei cigány vajda is van. Hogy hányféle szervezetnek, milyen jogcímeken juttat az állam (vagy alapítványai) péterfilléreket, senki sem tudja. Áldemokráciában, porhintésben nincs hiányunk.
A következő írás interneten érkezett. Sajátos nézőpontból rajzolt kórkép Magyarországról.

"Kedves Viktor!
Voltál-e már leköpve, kővel megdobálva? Ébredtél-e már  arra, hogy az éjjel mindent elvittek a kertedből?
Szorítottak-e már kést a nyakadhoz, az értéktárgyaidat követelve? Ütötték-e már ököllel arcul a nagymamádat, annak reményében, hogy utána majd elárulja, hol rejtegeti csekélyke nyugdíját? Fenyegették-e már azzal húgodat, lányodat, hogy fajtalanságra fogják kényszeríteni?...

Egyáltalán: volt-e valaha egyetlen percig is legalább érintőleges vagy hallomásbéli közöd a mai magyar valósághoz, miközben a Nagy Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szónokolsz?
Ötszáz évvel ezelőtt élt egy király Magyarországon, aki a legendák szerint előszeretettel bújt álruhába és vegyült el a pórnép között, hogy megtudja, hogyan is élnek az alattvalói. Öt évszázada nem talált követőkre. Hunyadi Mátyás óta soha egyetlen uralkodó sem merészkedett a népe közé.

Te mernél-e valaha közénk jönni, Viktor? Mernél-e a testőreid nélkül elvegyülni a tömegben, hőn szeretett és felemelni kívánt polgáraid között? Csak hogy megtudd, hogyan is élünk manapság. Mernél-e egy Tarna -menti kis falu utolsó házában aludni? Mernél-e egy borsodi településen bemenni a kocsmába?

Mernél-e a Józsefvárosban sétálni sötétedés után, mernél-e az utolsó metróra várni a Blaha Lujza téren?
Tudjuk, a kormányzati luxusautó szélvédője mögül kitekintve más a világ. A Parlament ablakából szemlélve egy makulátlan, narancsszínű Magyarország horizontja bontakozik ki, és csak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület fekete mellényes önkéntesei rontják az összképet. És te, Viktor, képtelen vagy megérteni a fekete mellényes emberek létezésének miértjeit. Pedig ezek az emberek a legönzetlenebb, legáldozatkészebb polgárai a hazának, és a legbecsületesebb tagjai a nemzetnek. De te túlságosan öntelt és befolyásolt vagy ahhoz, hogy ezt megértsd. Távol élsz a valóságtól, ez lehet tán a baj.

Abban a tudatban tetszelegsz, Viktor, hogy te vagy a haza megmentője, és hogy nem született ilyen kvalitású államférfi Kossuth óta, mint amilyen te vagy. De a mai magyar valóságban egy Szebb Jövőért polgárőr is többet ér nálad, mert az a polgárőr meghallja magyar testvérei szavát, az a polgárőr saját költségén utazik Zalából Hajdú-Biharba, hogy ott legyen, ahol a legnagyobb szükség van rá, és azt a polgárőrt szeretik, Viktor. Barátkozz meg a gondolattal. Befogadják, elszállásolják, örülnek a jelenlétének, az utolsó csirkéjüket odaadják, hogy legyen mit ennie, csak maradjon, csak vigyázza a rendet, mert a félelem nélküli élet mindenki legalapvetőbb vágya és minden becsületes magyar állampolgár elidegeníthetetlen joga. És tőled, Viktor, mindezt hiába várják.

Kedves Viktor! Ellened - nem is olyan rég - a gyűlölt MSZP úgy kampányolt, hogy a suttogó propaganda szintjén azt terjesztették rólad: cigány vagy. Hát most eljött a perc, hogy saját magad bizonyíthatod, cigány vagy-e. Ami az én olvasatomban azt jelenti, kiállsz-e a megalázott, megfélemlített, ártatlan és tisztességes állampolgárok mellett, legyenek akár magyarok, akár romák, avagy végleg a sötét oldalra állsz, és a lumpenek, az élősködők, a csak jogaikat ismerők, a bűnözők cigány vajdája leszel. Rajtad áll, és már nincs sok időd hátra, hogy választhass. Mert a jövő elkezdődött."

Szólj hozzá!

Címkék: orbán vajdaság viktor kórkép


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr923028817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása