SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2013.03.12. 11:37 arvisura

FÜSTÖLGÉS

Tilos a dohányzás.jpg

A dohányzás káros az egészégre!

Már nyolc éve nem dohányzom, ennek ellenére fafejű arroganciának tartom, ami hazánkban a dohányzás elleni „harc" tekintetében történik. Én nem a felvilágosító, leszokást segítő, a rászokást megelőző szakszerű propagandát bírálom!.

Amikor törvény született a kijelölt dohányzóhelyekről, a Parlament folyosóján vágni lehetett a füstöt, és a kamerákat tiltották ki, nem a képviselőket suhintották meg jövedelemarányos bírsággal.

Nevetséges a dohányosok egészségügyben mérhető többletterheit emlegetni ott, ahol lassan több lesz a politikai handabandázó és milliárdossá vált pártkatona, mint az aktív korú orvos, ahol a „sürgősségire" beutalt beteg diagnózisát kutyafuttában végzik el, és a beteg a hideg folyosón gubbasztva kapja meg az infúzióját, majd hazaküldik, hogy másnap rohammentő vigye vissza.
Tűzzel, vassal beindult a dohányosok kiüldözése mindenhonnan (talán ezt is meg lehetett volna oldani emberségesebb módon). Mert ez még sincs akkora bűn, mint az egymást túllicitáló pártok harca a koncért, miközben az ország lassan elfogy, elkorcsosodik és padlót fog. Már nem viccként terjed az interneten, ha sok pénz kell, vagy már megszerezted, vagy még több kell, de rettegsz a lebukástól, bújj el a pártban, vagy a parlamentben.
benzines gyújtó.jpg

Olvasom megalakult a Magyar Dohányboltok Szövetsége, sőt a mai napon ez a szövetség kerekasztal tárgyalást szervez. „A szavak ereje" rádióban a szövetség elnöknője egy litániát adott elő a célokról.

Eszembe jutnak azok a hazai (etnikai, kisebbségi) ma nemzetiséginek titulált önkormányzatok és kulturális szervezetek (tisztelet a kivételeknek!) akiknek fenntartása enyhén szólva nevetséges. Ott a magyaron kívül semmilyen nyelven nem beszélnek, a névben hírdetett kisebbség kultúráját és értékeit azért nem ápolják, mert nem ismerik, de évenként jön a központi- és önkormányzati vakpénz a tiszteletdíjra, bankettre, esetleg kirándulásra. Ez a mi hagyományőrzésünk egyik vadhajtása. A statisztikai  rublika kitöltve, a semittevés testet ölt.

Továbbképzést szervez a füstszövetség, hogy a dohányboltos sikeres legyen. Pedig elég hozzá az induló kauciós összeg megfizetése, az előírásnak megfelelő helyiség, és persze további forgótőke. Nem árt persze, ha a kereskedelmi alapokkal is tisztában van az, aki havi biztos megélhetés reményében belevág ebbe a szeparált üzletbe! (A dohánytermékek mellett árusíthat szeszesitalt, energiaitalt, kávét, ásványvizet és üdítőitalt is). Az elnevezés „Nemzeti dohánybolt" is megérne egy injekciót (és nem milliós ötletdíjat) a kiagyalójának. De nem lesz mindegy, hogy valaki a Váci utcán trafikos vagy Csajágaröcsögén.

Csiszolt hamutál.jpg

Itt tartunk most a túllihegett ifjúság- és egészségvédelem lepapírozásában.

A jövő kilátástalansága, a parttalan liberalizmus, a káposztafejhez hasonlóan toldozott pedagógia elvek miatt az ifjúság egy része egyre fiatalabb korban hadakozik a kötelezettségek ellen, és a bagó helyett a még veszélyesebb bódító szereket keresi.
Magyarországon legális szervezet követeli a lágy drogok engedélyezését. Az is tudható, hogy rövid az út a kemény drogokig, ami előbb viszi a sír szélére az egyént, mint a dohányzás (de azért senki ne kezdjen el cigarettázni!!)

Hogy miért nem megbízhatók a boltosok a fiatalkorúakra vonatkozó törvény betartása terén nálunk?
A törvényalkotók csak nem önmagukból indultak ki?

Ne legyen igazam, de törvényszerű lesz a cigaretta feketepiac megélénkülése, így a TEK mellett a NAV fejlesztése is indokolható lesz. Az állami gépezet növekszik, amihez a kormányzat ötletrohamokban született adók kivetésével próbál egy repülőre valót összeszedni.

Ésszerűségről, hatékonyságról, és főként a mögöttes indokokról a magamfajta egyszerű ember nem kapott információkat a „nemzeti párbeszéd" papírtonnákból.
A Dohányboltok Szövetségének kerekasztala helyett érdemes volna a gondolkodó emberek kerekasztalát összehívni!

Pipa.jpg

A Dohányboltosok Szövetsége valószínű kötelező tagdíjat kér. Talán lesz saját füstjelük, lapjuk, honlapjuk, rádiójuk. És ha ez az egészségügyi vágy- és lázálom beteljesedik, többen lesznek a bolthálózatban, mint ahány dohányos marad ebben az országban. A többletkiadásukat majd a nagy cigaretta -világmárkák gyártói finanszírozzák, vagy ami rosszabb, a mai magyar szokásjog alapján MI, a fullADÓ formájában.

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország dohányzás . dohányboltok emberi butaságok


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr905129447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása