SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.06.03. 22:12 arvisura

EURÓPA KRISZTUSAKÉNT

Június 4-én a gyalázatos "békeszerződés" 90. évfordulóján az egyéni és kollektív jogokra annyira érzékeny Európai Unió nevű toll- és vaj szövetségnek lenne miért föld alá süllyednie. Annó -más szerepet magukra húzva- szétosztották a lopott holmit.

Napjainkban -a háborús bűnök, gyilkolászások megbocsátva, újra "testvérként" kisajtolják a szerencsétlen magyarság még munkát végzőiből amit lehet.

(A képmutató és álszent világszemléletre jellemző, hogy a zsidósors -állítólag lopott- témáját Sorstalanság címmel kiadó Kertész Imre Németországban érzi jól magát, és izzik magyargyülölete. Egy Arany, Ady,  Máray, llyés népét miért kellett ilyen alakkal pellengérre állítani?)

Vérszemet kapnak a senkiházi tót ivadékok, és Brüsszel hólyagfejű bürokratái a mi minimálbérünk harmincszorosáért  csak lapítanak. A magyar parlamentben is akadt három vöröscsillag csemete, akik a tudományos szocializmus miatt gyűlölik a magyarságot. Ugyan mit képviselnek, és mit keresnek ilyen emberek a törvényhozásban? Az MSZP külön tart megemlékezést. Az ágenseknek figyelni kell nehogy megsértsék internacionalista elvtársaikat.

1920-at követően azért voltak értelmes emberek, akik egy nemzet feltrancsírozását lelkiismereti okból sem hagyták szó nélkül.

A „békecsinálók" nemcsak e magyar javaslatot nem vették figyelembe, de arra sem voltak hajlandók, hogy a kisebbségi sorsba kerülő magyaroknak autonómiát és széles körű nyelvhasználati jogot biztosítsanak. A béke egyértelműen diktátum volt. Nyugodt lélekkel egyetlen magyar ember sem mondhatja azt, hogy 1920. június 4-én a versailles-i kastélykertben, a Nagy-Trianon palotában békeszerződést írtak alá, mert az a magyarságra kényszerített „békeszerződés" nem megegyezés volt.
 
Henri Pozzi francia újságíró mondta: „Pasics, Masarik, Benes és Bratianu, de különösen Wilson és Clemenceau olyan játékot játszottak, amely egykor a világtörténelem szégyene lesz!"
 
Lloyd George, a békediktátum angol aláírója írta: „Az egész dokumentáció, melyet szövetségeseink a béketárgyalások alatt rendelkezésünkre bocsátottak, csaló és hazug volt. Mi is hamis alapokon határoztunk."
 
Lord Sydemann, az angol Lordok Házának tagja így vélekedett: „Engem mindig az döbbentett meg, hogy vajon milyen befolyás következtében részesült ilyen kegyetlen elbánásban az az egyetlen fél, amely nem volt felelős a világháborúért. Talán egykor napfényre kerül az igazság."
  
Eva Maria Barki nemzetközi jogász 2005-ben a trianoni diktátumról a következő, ma is érvényes megállapítást tette: „Ami Trianonban történt, és ami azt követően, 85 éve történik, az az önrendelkezési jog súlyos megsértése. Önrendelkezési jog nélkül nem lehet a szabadságjogokkal és a demokratikus politikai jogokkal élni. Ide tartozik a hazához való jog… Trianonba nem lehet belenyugodni, ezt nem lehet feldolgozni: a magyarságnak nap mint nap szembe kell néznie a megalázó helyzettel, amely hosszú távon nem javul, hanem rosszabbodik… Az önrendelkezési jog kiharcolása soha nem késő.”
 
A Slota nevű kannibál - Szvatopluk egy Trianon emléktáblát akar leleplezni, hogy a magyarok tudják hol a határ. Hány királya volt a tótoknak Tisztelt Történelem? -  "Európa csendes, újra csendes..."
Van olyan vélemény, hogy Magyarországnak a Göncz Kinga birka külpolitikájának folytatása, és a pénzpazarló kisebbségi önkormányzatok erőltetése helyett a viszonosság elvét kellene alkalmazni az itt élő szlovákokkal szemben (ha kettős állampolgár).
És ami milliárdokat hozna: ha jó alkotmányunk lenne, akkor az szentírás magyarnak, zsidónak, szlováknak, cigánynak. A trógerekre kell pazarolnunk a maradék erőnket? Bojkottálni kell minden élősködőt!
 
Szegény József Attila, vajon melyik fele írta a következőket?
 

 Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

 

Cherfis francia tábornok és író Franciaország szégyenének tartotta Trianont. „Igazságtalan és képtelen intézkedéseket tartalmaz. Magyarország története századokon át dicsőséggel telve volt, s tudjuk, hogy védőbástyája volt a kereszténységnek a törökök ellen, és ezért megérdemelte volna, hogy ne csonkítsák meg."

2 komment

Címkék: trianon


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr782054759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szérom1 2010.06.06. 18:35:40

70 évvel ezelőtt nagylétán országzáslót avattak! Esküre emelt kéz, és félárbócra felhúzott angyalos-címeres nemzeti színű országzészló alatt fogadtuk...
Még élnek olyan emberek Létán akik ott voltak az avatáson!
Nem sok országzászló élte túl a 70 évet országunkban. Ez az emlékmű megérdemelt vona fél kg festéket, egy nemzeti záslót és egy csokor virágot a magasztos, és emelkedett hangulatu emléknapon!!!
Ejnye-ejnye illetékeseink, vagy ez már nem buli!

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.06.07. 06:23:14

@szérom1: Úgy tudom az I. Bécsi döntés után (valószínű 1939-ben) állították fel az Országzászló emlékművet. Külsejét tekintve is nagyon elhanyagolt. Hónapokon át egy szakadt (félhosszúságú) zászló csapkodott a szél. A létavértesi címert valaki lelopta az oszlop északi oldaláról kb. egy éve.
A középületek fellobogózását törvény írja elő, a Városházára most technikailag sem lehet zászlót kitűzni.
Kellenek a trianoni emlékestek, de parttalanul siratni az elveszített területeket és az ott élő magyarságot -tettek és történelmi realitás nélkül- nem sok értelme van. Trianon egyértelműen a németek és a monarchia ellen irányult és francia érdekek szerint megalkotott kényszer volt.
Akik ma ünnepelnek, azok testvéreinkről, elszakított honfitársainkról beszélnek, miközben a nemzet egyik rákfenéje, hogy a megcsonkított országban maradottak között sincs egyetértés, egy kanál vízben meg tudná sok ember fojtani a másikat.
süti beállítások módosítása