SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2008.12.03. 08:25 arvisura

Csöndes messzeség

 

 

 

„Emléke legyen áldott és szívünkhöz mindig közel!”
 

Nekünk december 3 a búcsú napja lesz mindörökre. Tíz napon át az intenzív osztály halkan zúgó gépei között aludt mozdulatlan. A mindig élénk, jókedvű kamasz fiút négy hónap alatt láncolta magához a halál.

Tízezer fiatal fiúból egyet érhet el ez a gyógyíthatatlan kór, mely előbb a vesét állítja meg, majd átlép a tüdőbe és visszafordíthatatlan rombolásba kezd. 22 év ezen a Földön nagyon hosszúnak tűnik, de számára ez nem lehetett több, mint a boldog gyermekévek, lázadó serdülőkor, majd szakmunkásképző és kollégium, majd tisztességes munkahely utáni keresgélés ebben a nyomorult magyar valóságban, és az utolsó -viszonylag higgadt esztendő- a debreceni áruházban.

Rengeteg halványuló emlék, képek innen - onnan, pár kocka mozgókép, a szekrényében ruhák, asztalán karórája, fotói, CD lemezei, mappák és ritkán született levelek, féltve őrzött válaszlevelek, gyűrű, telefon, megtartható személyes iratai.

És itt legbelül fáj a tehetetlenség, a semmivel nem pótolható fiú elvesztése. Vígasztal, hogy hitem szerint a világon mindennek értelme van, s csak vendégek vagyunk ezen a Földön. Értelme kell legyen a születésnek, az új élet érkezése okozta örömnek, a felcseperedő fiatal egyre gazdagabb világa felfedezésének, a mindennapi megpróbáltatásoknak és az elmúlás okozta fájdalomnak.

Hatalmas az emberi tudomány, számtalan dolgot véghez tud vinni, de életet csak egy meghatározott törvény szerint képes adni. Egy kődarabot, egy porszemet sem tud teremteni, csak elvenni, birtokolni, átalakítani, elpusztítani. Valami hatalmas ismeretlen műve a lenni és nem lenni. A mi értelmünk képtelen felfogni mit szolgál a nemlét, a távozó szeretteink után maradó űr. Gyakran kimegyünk a sírhoz és hitetlenkedve révedünk a kis ovális fejfa betűire: Élt 22 évet. Egy éve ott van, tőlünk alíg két méterre.

Szép és nagy a mi temetőnk, félkörben nádas, ahol nyáron gyakran hallani kakukkszót, félkörben szántóföld, a távolban kis erdő. Fáradtan ér ide a világ zaja. "Csak a teste" -írták Gárdonyi sírkövére az egri várban. Bízzunk benne, hogy a lélek valóban megmenekül az enyészettől és lakhelyéről gondoskodik az Ő Teremtője.

 

 
„És én megmaradtam a szívetekben
és mindenben, ami a világban szép és nemes,
és minden könnyetekben
és minden mosolyotokban,
és mindenkiben…
aki Benneteket szeret…”
(Közöttünk: 1985. április 8. – 2007. december 3.)
Emlékezünk halálod 1. évfordulóján
 
Legyen az élet bármily mostoha
 
Szeretni megtanít, de feledni soha
 
                                                                                                                Szerető családod

2 komment

Címkék: élők emlékezetének


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr41800276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turóczi Tiborné 2008.12.03. 10:02:00

1 év nagy idő, mégis mintha csak tegnap történt volna!
Hihetetlen, felfoghatatlan mégis muszály valahogy elfogadnunk, ami nem egyszerű, sőt talán lehetetlen!
Az utolsó kép róla, ami a fejünkben és szívünkben örökre megmarad 2007.augusztus végének egy napos reggelén a búcsúzkodás!Soha nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az utolsó nap!Az utolsó nap amikor beszélhetünk, mosolyoghatunk egymásra!S jött a sötét december 3.-a! 22év....csak 22év... szomorú és egyben dühítő, hogy az élet mely sokszor nagyon kedves és sokat ad, de annyit sosem amennyit elvesz tőlünk!S nem marad más csak a bánat, a könnyek a düh és a szomorúság!Felfoghatatlan elmúlás!Na és az emlékek!Az az utolsó nap.....

"Elfelejteni Téged sohasem lehet,
Te voltál a jóság és a szeretet,
Elvitted a fényt a meleget,
Csak egy sugarat hagytál: az emlékeidet.
Hiába hullot rád a föld nehéz göröngye,
Emléked szívünkben megmarad örökre!"

Unokabátyád Tibi, felesége Viki és kislányuk Fanni.

Turóczi Tiborné 2008.12.03. 10:09:34

"Bíztunk az életben, hittünk a gyógyulásban,
De ha már abban nem, legalább a csodában.
Csoda volt, hogy éltél és minket szerettél,
Nem haltál Te meg, csak álmodni mentél!"
süti beállítások módosítása