SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.08.26. 20:05 arvisura

KOCSIS MÉG A BAKON, ÉS MI VAKON ?

Ki akartam dobni az egy hónappal korábbról őrzött írást, de az élet nem oldotta meg a főváros egyik disznó ügyét. Az MSZP elősször takarítani akart, aztán rájöttek, hogy a szemétdomb sok "celeb" elvtársat elvinne.

A népnyúzás, falurombolás, egészségügy kivéreztetése, önkormányzatok térdre kényszerítése közben milliárdok tucatjait kapja a BKV a K&H pénzintézettől (ők meg az IMF hitelből urizálnak üvegpalotáikban milliós bérekkel).

 

A világ tisztességesebb részén nem ezt a ruhát viselnék. Nálunk Ők a módszer-, rendszer- és pénzváltók. Még orrunknál fogva vezetgetnek.

 

(Szépen csengő magyar nevek: Gyurcsány, Demszky, Hagyó)

A prolik és munkanélküliek felejtsék el a „világválság” szólamot. Azok lopnak tovább, akik ide juttatták Magyarországot. Ott ülnek a Parlamentben, mint megbízott ítéletvégrehajtók. Ugyanazt akarják: számla nélkül saját zsebre. A tisztesség dolgában egy gyékényen árulnak, csak a kommunikáció és az ígéretek teszik árnyaltabbá a képüket.

„Mivel nem minket ért jogi támadás, nincs más dolgunk, mint hátradőlve röhigcsélni az annak idején "nagy-nehezen megválasztott" rátermettnek nevezett idióta BKV-vezér legújabb lépésén.

Az MVM (volt) vezérigazgatójának szinte mindenhez köze volt, ami a rendszerváltás óta a magyar iparban történt. Ő szervezte az energetikai szektor privatizációját, Csányi Sándor üzlettársa és barátja, volt MDF-es, és nevezték már az MSZP titkos adujának is. A nyilvánosságot lehetőség szerint mindig kerülő topmenedzsernek sokak szerint ott lenne a helye a legvagyonosabb emberek listáján is.

Kocsis István egy rendes ember” – ezekkel a szavakkal emelkedett szólásra 2002-ben Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója Kocsis István 50. születésnapi ünnepségén, a Budai Vár egyik elegáns éttermében. Szemtanúk szerint a bulin részt vett a magyarországi gazdasági és politikai elit számos befolyásos tagja. Az ünnepelt akkoriban az RWE Magyarország nevű, német tulajdonban lévő energetikai cég igazgatója volt. Korábban ő hozta tető alá azt a privatizációs szerződést, amellyel az RWE megvetette lábát Magyarországon. Jelenleg a Magyar Villamos Művek (MVM) vezetőjeként többek között az RWE-vel küzd az akkori szerződések módosításán, miután a Magyar Energia Hivatal felszólította a beruházókat, hogy engedjenek az áram árából. A német céggel való sokféle kapcsolata azonban csak egy kis szelete rendkívül színes pályájának.

Kocsis István közel 15 évig tanított és kutatott a Műszaki Egyetemen, bár oktatóként megragadt az adjunktusi fokozatnál. Tagja volt a BME pártbizottságának, és 1985-ben kollégiumi igazgatónak is kinevezték.

 

Ugye nemrég rá nézve finoman szólva is kompromittáló hírek láttak napvilágot: MVM-főnöksége idején a Jadran Investments Limited nevű, brit bejegyzésű, offshore cégtől bérelt szállodát az MVM egyik leányvállalatának egymilliárd forintért, a szerződésbontás után pedig a Jadran nem fizette vissza a bérleti díjat. Ez már önmagában érdekes egy picit, hisz' mégiscsak egy eltűnt MVM -milliárdról van szó a több tíz közül, amit belső vizsgálattal kerestek.

Viszont az igazi csemege az, hogy a szállodaügyletben érdekelt Jadranról a brit kormányhivatal, a Companies House interneten elérhető, fizetős cégnyilvántartásában tizenkét hivatalos dokumentum található, és ezek egyikében az áll, hogy a társaság valódi tulajdonosa „Mrs Istvan Kocsis”.

 

Egy offshore cégekkel foglalkozó szakértő elmondta, hogy angol bejegyzésű cégeknél az „ultimate controlling party” a valódi tulajdonos megnevezése, „azt jelenti, hogy nála van a bankkártya, valójában az övé a cég”.

A hírt az Index hozta le, majd szépen átvette az összes hírportál a Népszabadságtól a Portfolióig.

Kocsis első, igazán nagy tehetségre valló reagálása az volt, hogy névazonosságról, illetve rosszindulatú névbitorlásról (!) van szó. A marha. Tényleg teljesen életszerű, hogy George Brown angol/francia/német/olasz stb. állampolgár csinál egy offshore céget, majd nagy töprengés után, szivatásból bevési a Mrs. István Kocsis nevet tulajdonosnak...

 

Ezt még Hagyó Miki sem vette be (biztos kimaradt a bizniszből), levelet írt a fővárosi MSZP-frakciónak: "ártatlanság vélelmét is tiszteletben tartva, semmi okom sincs kételkedni vezérigazgató úr szavában, s őszintén remélem, hogy az általa feltételezett névbitorlást mihamarabb tisztázza." ... "könnyen kerekedik, kerekedhet olyan hangulat, amelyben a Vezérigazgató urat ért újabb gyanúsítások miatt a BKV Zrt-re is rávetülhet a gyanú árnyéka, ami ronthatja a cég tárgyalási pozícióit, helyzetét és társadalmi megítélését." Vagyis jó lenne tőle megszabadulni, mert kínosak már a közös képek... Hagyó a bizalomvesztésről tájékoztatta Kocsist is, majd szabadságra ment. Ezt kihasználva a BKV gyorsan kiadott egy közleményt "Hagyó és Kocsis között kiegyensúlyozott, korrekt a kapcsolat" címmel, amiben azt írják, hogy " pénteki valótlanságokat állító híresztelések ellenére Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és dr. Kocsis István viszonya kiegyensúlyozott; a főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy szakmailag elégedett a vezérigazgatóval, aki továbbra is a bizalmát élvezi."

 

Az időközben hazatért Hagyó ezen nagyon kiakadt:

 

    "semmiképp sem nevezhető korrektnek egy négyszemközti tárgyalás, szövegkörnyezetéből kiszakított részlet egyeztetés nélküli közzététele, ami azt a látszatot keltheti, hogy Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes álláspontja a levelében foglalt tartalomhoz képest megváltozott volna. Véleménye változatlan. A 100 százalékos fővárosi tulajdonban lévő BKV Zrt-t közvetve érintő, a szakmaiságon hangsúlyozottan túlmutató ügy kapcsán, továbbra is elengedhetetlennek ítéli az adott helyzet politikai kezelésével kapcsolatos esetleges feladatok áttekintését, a szükségesnek ítélt lépések megtételét."

 

Ez már viszont sok volt Kocsisnak, elszakadt nála a cérna. Gondolom nem érti, mikor, hogyan és főleg miért esett ki a kosárból, miért nem védik már a seggét fentről, ahogy tették éveken át. Csapdába esett állathoz hasonlóan vergődik, csapkod össze-vissza, most a jó öreg szoci módszert választotta: beperli az újságokat, amik írni merészeltek róla és kedves feleségéről.

    Kocsis István perel

    Sajnálatos módon a BKV vezérigazgatója körül időről időre valótlanságokat tartalmazó, kétes hírek jelennek meg, amelyek hátterében nyilvánvalóan a vezér negatív megítélésének generálása áll. A média felelőssége ezekben az esetekben meghatározó. A valótlan és esetenként rágalmazó sajtóhírek ráadásul nem csak a vezérigazgató, hanem a cég megítélésének sem kedveznek. A vezérigazgató megelégelte a légből kapott álhírek cáfolását, és határozott lépésre szánta el magát.

     A vezérigazgató elmondta, soha nem lépett fel jogilag az oknyomozó sajtó ellen, akkor sem, amikor az negatívan érintette, de most az eddigi megjelenések alapján számos sajtóorgánummal szemben megtette a lépéseket a peres eljárás megindítására a jó hírnév csorbítása miatt. Tette ezt annak érdekében, hogy az eddigi alaptalan, rágalmazó állítások szerzői, híresztelői a magatartásukért a bíróság előtt feleljenek, és annak érdekében is, hogy az ilyen és hasonló esetek folytatásának elejét vegye.

     A vezérigazgató a nyert perek után kártérítésként járó összeget támogatási céllal alapítvány javára kívánja fordítani.”

 Ha valakinek eszébe jutna, hogy ez a Kocsis mit tett le a nemzet asztalára (?), naivságáért magára vessen követ. Ezzel szemben Áron leszármazottai elvárnák a birka magyaroktól, hogy saját fejükre még hamut is szórjanak, addig sem látnak tisztán a nagy kizsákmányoló akciókban. 

2009. augusztus 28: az mr1-en a Fővárosi Önkormányzat SZDSZ frakciójából Bhöm elvtárs   a BKV dolgainak "tisztába tételét" sürgette. Aki emlékszik Kuncze Gábor  humoros ígéretére az egészségügy (Pistike) tisztába tételéről, az sejtheti, hogy mekkora galiba várható. Kocsis úrnak a neve -talán- el sem hangzott. Ő nem azértr felelős, amiért fizetik, amit aláír, hanem csak azért, amit hajlandó beismerni. (Bhőm elvtárs! A fejetlenséget látjuk, a fejek hullását nem.)          

 

Szólj hozzá!

Címkék: mszp bkv k&h erkölcsi deficitek


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr471340479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása