SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.03.02. 16:09 arvisura

RIZSFELFUJTBÓL MILLIÁRDOK

Épül a szép hatelemis demokráciánk. A nincstelenség közepette elég nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki milliárdokat lenyúljon a semmiért. Mert manapság egy átlátszó trükkel is meg lehet rövidíteni a másik embert, egy közösséget, de végső soron egy egész népet. Nem tudás, nem ész, nem jól informáltság kell hozzá, csak vakmerőség.
A cigány ember is el tudta adni a vak lovát.Szegény állat fejjel ment a falnak.
- Látják milyen bátor?! - hajtogatta. A józanabbja hiába mondta: nem bátor ez, csak vakmerő!
 
Igen, aki lop, az munka és érdem nélkül mások zsebéből emeli el a pénzt. Külalakra úri embernek látszik, nagy lábon él, amerikai terepjárókkal futkorászik a családja, de erkölcsileg szánnivaló. Rajta nem segít a templomjárás, és semmilyen tisztség sem. Nálunk a köztörvényes bűnt elkövetőt az ítélet kimondásáig megilleti az ártatlanság vélelme. Elég sok "köztiszteletben álló" bezárását akadályozta meg a mentelmi jog, az elvtársak  igazságszolgáltatásra gyakorolt nyomása. Lopás, csalás, közokírat hamisítás, korrupció, zsarolás - széles  a skála.
A következő esetnek semmi köze a választási kampányhoz. Ezrek juthatnak hasonló sorsa, ha 5-10 év távlatában megkapargatják rajtuk a lakkot. Ilyen ország lettünk.
 
A Népszabadság 2010. március 2-i számában olvasható:
 
Elillant közraktári tonnák
A rizs nem a magyar vidék tipikus növénye, mégis termesztik, igaz csak háromezer hektáron, ami töredéke a Rákosi-idők ötvenezer hektáros próbálkozásának. Európában is keresett a magyar rizs, de itthon is, most éppen Létavértesen nem találnak egy magtárból eltűnt, közel tízezer tonnás tételt.
 
Még a honi rizsbizniszben érdekeltek között is csak kevesen hallottak eddig arról, mi történt Létavértesen a Létacoop Kft. magtárában, ahonnan több ezer tonna rizs tűnt el. Úgy tudjuk 8800 tonna közraktárban elhelyezett importrizsnek kelt lába, ami már milliárdos tételt jelent. Tömör László, a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója szűkszavúan csak annyit mondott, hogy cége az egész tétel mintegy tizedére bocsátott ki közraktárjegyet. Nagy Gábor, a másik közraktározó, a Depo Trezor Zrt. operatív igazgatója is megerősítette a rizs eltűnését. Mindketten elmondták: megtették a rendőrségi feljelentést, s a nyomozás megkezdődött. Próbáltuk megkeresni a rizst letevő és a raktárt működtető – rizsforgalmazással is foglalkozó – Létacoopot, ám hívásainkra csak az üzenetrögzítő felelt.
 
Az eset az egész agráriumnak rendkívül kínos. A gazdasági válság okozta hitelszűkítés mellett több bank is rendkívül óvatosan kezeli a közraktárjeggyel fedezett hiteleket, ugyanis két éve, több kisebb-nagyobb közraktárban elhelyezett gabona tűnt el. Részben ez volt az oka annak, hogy a két évvel ezelőtti 90–95 százalékkal szemben a közraktárjegyeket ma már csak átlag 60–70 százalékos értéken veszik figyelembe a hitelek fedezeteként. A közraktárak vezetői elmondták: a rendőrségi nyomozás eredményétől függetlenül már megkezdték a tárgyalásokat a finanszírozó pénzintézetekkel, illetve az eltűnt áru és a magtár tulajdonosával arról, milyen formában lehet a közraktárjegy fedezetét előteremteni.
Nem kizárt, hogy a most üres rizseszsák többszörösét búzával töltik meg, a búza ugyanis a rizsnél jóval olcsóbb.” 

Szólj hozzá!

Címkék: rizsbiznisz


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr791803152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása