SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.02.21. 08:16 arvisura

AMNÉZIÁS ÁLMODOZÁS

A köpönyegforgatásnak és megtévesztésnek, de a szegénységünknek is jelzése lehet, hogy az MSZP miniszterelnök jelöltjének már bajuszra sem telik. Mesterházy Attila a Mick Jagger által igényelt nagy kifutópályát csináltatott magának, ahol nagyon merev térddel bóklászott körbe- körbe. Két szín uralta a termet: a vörös és a fekete. Ez való a mai MSZP-hez: tisztázatlan, elszámolatlan múlt, annak árnyékaival és a mai álbaloldal munkásmozgalmi alapszínével.

Tiszta alappal akart indítani, ezért a gimnáziumban megélt rendszerváltásról, a tanárától hallot hívószavak megismétlésével kezdett: szabadság, demokrácia, jólét. Kinek a szabadsága, jóléte és demokráciája? Azoké, akik politikai hatalmukkal gazdasági hatalmat szereztek az elmúlt húsz évben és most a szerzés módjáról kiderül, hogy köztörvényes bűnözés? Ott ülnek a parlamentben az egykori rabtartók,körömcibálók, besugók és gyermekeik, és ott vannak az áldozatok, vagy azok gyermekei Miért nem készült tabula rasa Mesterházy elvtárs?

Kiépült a piacgazdaság - mondja nagy mellénnyel a szónok. Elfelejti mit tett a privatizáció az emberekkel, családokkal, nemzeti vagyonnal, magyar médiával. Nem emlékszik az MSZP- SZDSZ neoliberális gazdaságpolitikai gyakorlatára, amikor a piacra (szabadrablásra) bízták az ország sorsát? Nem emlékszik az Állami Vagyonügység, a BKV botrányaira, az ÁSZ által ostorozott sorozatos visszaélésekre mindenütt, ahová pártkatonákkal biztosították a garázdálkodást? 

Hol élt eddig Mesterházy elvtárs? Az Ifjúsági és Sportminisztériumban tanult ilyen kemény, erkölcsös, megmondogató stílust, ahonnan Zushlag bőröndszám tankolta a fiatal baloldalt? Ön egy Gyurcsány klón. A fellengzős, bátornak mutatott külső ellenére -még a megválogatott közönsége előtt is- attól tart, hogy a retorikai fogásait nem követi a klakkerek megerősítése.

 

Úgy tapsoltak a teremben, mint kultusza kezdetén Rákosi elvtársnak. Mindenkinél ott volt a kiosztott egységtábla: "Mesterházy MSZP". Futja a kampánypénzből! Az Ön újjai még befelé fordulnak, visszafogottságot közvetítenek, itt még nem riogatnak, fenyegetnek. Amikor az országban élők között húzódó határokról beszélt, miért nem hozta szóba a milliárdosok és nincstelenekké váltak között húzódó határokat.

Tévedésben van, amikor azt prédikálja, hogy a Horn Gyuláék  lebontották a vasfüggönyt. Horn Gyula azt csinálta 1956-ban is amit mondtak neki. De Horn Gyula megpróbált a valóság talaján állni ! A köszönet Gorbacsovnak, Németh Miklósnak és társainak kellett volna szóljon. De hát akkor Ön még gimnazista volt.

Gyurcsány Ferenc unottan figyelte a felfuvalkodott hangvételű ömlengést. Jó nagy betűkkel felvésték a megtévesztő jelmondatot. "Új jelölt, új program!". Nyolc év alatt volt néhány fejcsere az MSZP vezérkarában (több őskövület maradt), a minisztériumokban. Egyre éhesebbek, szemtelenebbek, "széparcú üvegzsebűek" álltak a megmondó pozícióba.

 

Hiányoltam Meggyesy Pétert! Az eltelt nyolc évben az egyetlen ember volt, aki a választási ígéreteit próbálta betartani. Azóta tudjuk: csak ígérgetni szabad, egyébként az ország belepusztul, ha be is tartják.

A gazdasági világválságot, mint fő bűnbakot újra és újra emlegetni akkor, amikor tudatosan eladósították, szétlopták, korrupciós kiskapukon a haverok kezére játszották a közvagyont,  adókedvezmények milliárdjait juttaták idegen befektetőknek, nyakló nélkül bérezték a vezetővé emelt hugyagyuakat, elnézték a garázdálkodásukat?  Csak a világválság a magyar nyomor oka?

A hatalom semmi másról nem szólt, mint egymást segítő egyének szabadrablásáról. Politika válság ezért van. A sok hazudozás, a fényes nappal elkövetett lopások, az öntömjénezés  vezetett ide. Ebből elég !! A politika az erkölcstelen emberek gyüjtőhelyévé vált. Itt csak hadoválni kellett és dőlt a pénz. Teljesítmény, munka, érdem ? Sehol. Az elvtársak ezt nem tapsolnák olyan nagy lelkesedéssel.

Ezért erősödött meg a szélső jobb és baloldal. Akármit akarnak (egyébként ennél már rosszabbat nem lehet), a magyar nép számára nagy előnnyel jár, ha megszabadul az élősködőktől, a törvénytelenségek nagymestereitől.

Ha rendet akarunk az 1990 utáni Magyarországon, akkor igenis tételes elszámoltatásra van szükség: a múlttal, a közvagyonnal, a politikai hazárdírozással, a nemzet kifosztását eredményező nemzetközi szerzúődésekkel.

A libatartók üdvözletét adta át Bajnai Gordonnak?

Ön azt mondta: haladás a visszafordulás helyett. Épp ellenkezőjére van szükség.  Hadd emlékeztessem József Attila. Dunánál című versének intelmére:

"Rendezni végre közös dolgainkat." Ettől a következménytől fél az MSZP vezetése, és ezért riogat fűvel-fával. nem akarunk a saját hazánkban palesztínok lenni!

Kik prédikáltak a mindenható piacról? Kiknek köszönhetjük a neoliberális szabadrablást. Kik sújkolták a profitéhes külföldi érdekek szerint a mértéktelen fogyasztást? Kik szedték szét a magyar élelmiszeripart?

Meg kell állni, s ha indokolt, el kell számoltatni a bűnösöket. A rendszerváltás óta legnagyobb hiba, hogy  következmények nélkül arrább lehetett állni minden gazembernek. Nincs továbblépés tételes leltár, kellő megalapozottság nélkül. Vissza kell fordulni és rendet kell csinálni! Az MSZP, mint elkövető, ne kezdjen bele a nyomok eltüntetésébe! Az MSZP haladás jelszava csak kövekben, épületekben, autóutakban, plázákban mérhető. Mit tettek az emberek lelkével, erkölcsével?  Gárdonyi szerint az egri várban a falak ereje nem a kőben van, hanem a védők lelkében! Szétzilálták az egyének értékrendjét.

Ön adós maradt az eltelt nyolc év értékelésével. Olyan sok pozitívumot nem tudott volna mondani. Erre az eladósított államkasszára,  tönkretett bázisra ne építsen az MSZP semmilyen légvárat!

50 oldal prófécia? Ki engedte tönkre tenni és f elszámolni idegen érdekek szerint a korábbi magyar munkahelyeket? Ki vágta gallyra a magyar közoktatást? Kiknek köszönhető a sok balfácánkodás az egészségügyben? Ki miatt váltak földönfutóvá a vidéken élő és dolgozni akaró embereket? A területi egyenlőtlenségek mesterséges kialakítói a végeken élők voltak?

Ön a program hatodik elemeként szólt a gazdaságról. Ha valaki komolyan beszél egy nemzet sorsáról, akkor ez lenne az alfa. Miféle szerepet szán az államnak egy olyan párt, amelyik kiépítette a minisztériumi háttérintézményekben a pénzsíbolás színtereit, a régiókban és kistérségekben pályázati pénzeket osztogató pártemberek ezrei jutottak jövedelmező állásokhoz (és segítették a korrupció térnyerését). Ki nyomorította a meg azokat az önkormányzatokat, ahol nem az önök szájíze szerint történtek a dolgok? Miféle vidékfejlesztési maszlagról beszél?

 

Egy más arcot ígér. "nemzetet szolgáló és nem rajta uralkodó..", " olyan vezetőkre van szükség, akik az ország érdekeit fontosabbnak tartják, mint a zsákmányszerzést", " ekkor tudjuk beteljesíteni a rendszerváltók álmát".

Könyörgöm, ha ebben egyet is lehet érteni, ki hisz ennek a milliárdosokból álló baloldalnak?

A rendszerváltók álma az volt, hogy szembenézünk a gazemberekkel, a bűnösöket nevén nevezzük. -

Ennek ellenkezője történt. Akik lövettek 56-ban, azok újratemetés után kijárnak a sírhoz színlelni az emlékezést. A próféták gyilkosai is belejöttek a zarándoklatokba!

Azt mondta: olyan politikát akar, ahol nem a másik megsemmisítése, levadászása a cél. Miért nem szólt Gyurcsány Ferencnek, hogy egy nappal korábban ne az ellenkezőjét mondja Vas megyében. Ő nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenzékből a kormánypárttal. (Tudjuk mekkora tisztesség és tolerancia örökítődött a volt miniszterelnökbe). Nem kapargatná meg most ebből a pozicióból a Bajnai - Gyurcsány urak sukorói telekspekulációs szerepvállalását?

Mesterházy úr! Az Önök listájának előkelő, nyerő helyén van a Gyurcsány Ferenc, aki ámokfutásval tönkre tette az országot és ma is gátlástalanul prédikál.  Az Apró eszméket meddig kell éltetnünk? Miért nem kérdezte meg mit kellene őszintén mondani (Öszöd után) az elmúlt 8 évről?

Korrupciós botrányok, börtönbe került derék MSZP-s vezetők. És meg ne feledkezzünk a Gyurcsány úr ügyészséggel szembeni kirohanásáról! Jól jönne most az a párszázmilla, ami a kormánynegyed ürügyén lekerült az asztalról. Megalomán völgyhíd, ez kellett!

Megint üveggyöngyöket ígértek a cigányoknak. Megvédjük Őket! Tanulni, mosdani, dolgozni! Ennyi lett volna az MSZP feladata. Munkahelyek, értelmes munka - nem pedig szárazlevél sepregetés! Mikor fog már ebben a nyomorult országban érvényesülni, hogy aki nem akar dolgozni, az nem is fog enni!

Új vezetőkre van szükség? Az MSZP listája tele van őskövületekkel. A múltat így nem lehet meghaladni! Ezek az emberek minden áron ragaszkodnak a hatalomhoz, mert csak így tudják megúszni a felelősségrevonást. Jogállamban nincs egérút!

Ez a félelem tartja egyben az MSZP vezérkarát, ahol most kesztyűsbáb szerepet szántak Mesterházynak.

Az elmúlt nyolc év sara volt a határon túli magyarok ellen folytatott hecckampány a kettős állampolgárság ügyében. Úgy ünnepelte meg az ország 1956 50. évfordulóját, hogy vér folyt a budapesti utcán. Szépen meg lett szervezve a provokáció és a megtorlás is!

Közállapotainkról fölösleges szólni. Gyomorforgató volt, ahogy az ötletelések közepette minden mondat után beindultak a jól fizetett tapsolók. Valóban a hatalomra került Rákosi első hónapjaiban lehettek ilyen félelemmel párosult, ideges tapsolások. És a végén: menjünk együtt, gyertek velem!! Hanem elmaradz az Internacionálé. Egy pártkongresszuson pedig sikerült gúnyt űzni a munkásindulóból.

isten őrízze Magyarországot a Mesterházy által képviselt tehetségektől!

A rádióban és televízióban, plakátokon és szórólapokon kikerülhetetlenül zúdul a sok hazugság. Ebben a közel egy órás, jól kiválogatott elvtársak előtti beszédben is ez folytatódott.

Objektivitásunk megőrzése érdekében azt tudom tanácsolni minden magyar embernek, hogy április 11-én, a fülkébe lépve saját és családunk helyzetét mérlegelve döntsünk, és ne dőljünk be a sok mosott szemétnek. Ez a politikai elitünk előbb vagy utóbb a történelem szemétdombjára kerül (tisztelet a kivételeknek!).

Okulnunk kellene a fajtánk eddigi meghurcoltatásaiból. Mohács - Trianon és az MSZ(M)P után próbáljunk meg érdekeink szerint dönteni és cselekedni.

Úgy, ahogy az egyik legtisztességesebb magyar miniszterelnök, gróf Teleki Pál fogalmazta meg intelemként: " a magyaroknak több történelmet kellene olvasni, mint újságot"

És el kellene addig jutnunk végre valahára, hogy mi írjuk a történelmünket és ne idegen kampánymenedzserek.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp amnézia hazugságok kampánybeszéd


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr571777374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása