SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.02.19. 09:56 arvisura

VIGYÁZZUNK MAGUNKRA !!

Vigyázzunk magunkra, mert mások erre nem fordítanak kellő figyelmet!

 Mit eszünk, mit iszunk?

 

"Volt egy nagyon érdekes beszélgetés (2009) február 22-én a Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről.
Ugyanis több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt:: az étrendjükben a Szója!
Arányos mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen - 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta. Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre! Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel. (30 minta és 30 kontrollállat) A 30 kísérleti egér melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben.
A kontroll csoport, amely normál kaját  kapott, semmilyen problémát nem mutatott.A prof összerakta az információkat, s javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is. S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre  növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA - fogyasztás általánossá válásával .
 
Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék).Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya". Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még génkezelik is, az már abszolút katasztrófa. A Greenpeace --esek épp ma ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz.Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen? Szóval ne egyetek szóját, használjatok margarin helyett vajat!
 
Más!  Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta vizet?
 A vízről:

 Az emberek 55-65%-a  krónikusan vízhiányos. Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem felmérése  szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság  elsőszámú okozója avízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- ésizületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár vízcsökkenti a fájdalmakat.

Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja arövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletekelvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egykinyomtatott oldal felfogásánál.

Naponta 5 pohár víz elfogyasztása45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg  annyi vizet iszol,mint amennyi szükséges  lenne? Általában 8-10 pohár víz minden napelengedhetetlen.
 
A Coláról:
Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t: Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter ) Cola-tvisznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsákel. Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola -val leöntik, két nap alatt feloldódik. A WC-kagyló  tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola -ba áztatott alumíniumfóliával. Az autóakkumulátor pólusairólkönnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz.
Figyeld, ahogy pezseg. Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola -ba áztatott rongyot teszel rá. Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola -t, és futtasd le a programot. Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.
 
*Hasznos információ:*_ A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához. A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A Cola -t már 20 éve használják a teherautók motorterének  tisztítására!
Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t? Küldd tovább, hogy  egészségesek legyenek Mindazok, akik fontosak számodra!!!!!
 
 
Életet menthetünk, ha idejében felismerjük az agyvérzés jeleit.
 
Ez a levél nem a szórakozást hivatott szolgálni, de a mondanivalója nagyon lényeges. Ezért kérem, szánjon rá 2 percet és figyelmesen olvassa el, azután pedig vagy mentse el, vagy vésse jól az emlékezetébe a következőt:
 
Egy fogadáson történt, hogy egy asszony tányérral a kezében megtántorodott, majd elesett. Felsegítették kelni, majd az asszony azt mondta, hogy minden rendben, úgy látszik, csak megbotlottam -mondta.Nem akarta, hogy orvost hívjanak. Az est hátralévő részét jó kedvben atársaságban folytatta tovább. Amikor hazaértek férjével, a férjmégiscsak felhívta a mentőket. Az asszonyt beszállították a korházba. Rövid idő  elmúltával még az éjjel az asszony agyvérzésben meghalt. Ha ott, a szórakozás helyén, valaki ráismert volna az agyvérzés jeleinek egyikére, annak a következő 3 óra leforgása alatt életmentőjelentősége lett volna, az egyik orvos véleménye szerint.
Alapjában, négy féle lehetőség van arra, hogy felismerjük azagyvérzés jelét:
1.        ha megkérjük a veszélyeztetett személyt, hogy mosolyogjon.
2.        ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy mondjon egy rövid **mondatot,** pl. Ma nagyon szép idő van.
3.        ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy emelje fel mindkét karját a magasba.
4.        ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy öltse ki a nyelvét.
 
A fentiek közül bármely elváltozás jeleit mutatja a normálistól,
pl. /*/ha arcának egyik fele görcsösen mozdulatlan marad*/
vagy /*/nem tudja kifejezni magát egy  egyszerű mondat erejéig sem/*/,
vagy /*/ha valamelyik kezét nem tudja felemelni feje fölé/*/,
vagy /*/nem tudja kiölteni nyelvét/*/,
vagy **/az  egyszerűen csak kilóg a szájból.../**
 ez mind azt jelzi, hogy **sürgősen hívjuk a mentőket**. 
Ez a neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam a  sorba, hogy eljusson legalább 100 emberhez”
Az interneten sokszor keringenek pihent agyú, ráérő emberek által kreált irományok, és néha jönnek nagyon okos cikkek. Ezt ilyennek tartom.

1 komment

Címkék: egészség


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr341772569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KeriStar 2010.02.19. 18:25:43

Ez profi!
Viszont az a baj, hogy nem segítünk egymásnak. Egyszerűen érdektelenek lettünk :(
A kressz EÜ oktatáson megkérdik: Ki állna meg közúti balesetnél?
HMMMM
Egy kéz sem lendül a magasba...
süti beállítások módosítása