SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.11.06. 10:28 arvisura

VERÉBSZÁMLÁLÓ

COCIALISZMUSZ

 

Mali Zoltánnak, Drávapiski polgármesterének a cikke következik.
 
Ma polgármesteri karrierem kiteljesedett. Nyakunkba varrták a szociális foglakoztatást. Ha akartuk, ha nem. 3 hete felvettem 5 embert dolgozni, ma egy+ 1 van belőle. Pedig tisztességes hat órás munka, munkaruha stb. jár nekik.
Karrierem csúcsát egy 18 éves gyerek teljesítette be. Kb. 2 hete "dolgozott" a drága gyermek, anyukája egyetlen pöcörős kisfia. A második napon már elkérte magát, mert a harmadikon ő már nem tud jönni , mert "kannázik" egy cigány zenekarban.
Mondom jó de le kell dolgozni a hiányzást. A negyedik napján meg sem jelent, mert nagy kórt talált nála az orvostudomány, neki bezártsági érzése lesz a gödörásástól ami 30x 70 vízelvezető ásásánál nagyon kijön ,így az ötödik napja is regenerálódással telt. De orvosi igazolást hozott erről. A hatodik napján bejött , de rosszul lett. A fűnyírástól asztmás rohamot kapott, másnap nem is jött mert ugye ki kellett heverni a nagy légszomj okozta sokkot. A hetedik napján így pihent. Az édesanyja még le is teremtett, hogy milyen szemét vagyok , majdnem meggyilkoltam a gyereket és ha baja lesz akkor én leszek a felelős. A nyolcadik napja az a semmittevéssel telt, be akart panaszolni engem, mert nem a szakképesítésének(8 ált.) és a fizikumának megfelelő (kb190 centi és 80 kiló) munkát biztosítottam neki.
Ma reggel vidáman ismét munkára jelentkezett és nekem ehhez még jó pofát is kellett volna vágni. Gondoltam a verebek számolása ülve!!!! nem lesz megterhelő számára. Így hozattam neki egy párnás széket, leültettem és azt a munkát kapta, hogy meg kell számolnia az átrepülő verebeket az udvaron statisztikailag. Kapott egy A4 lapot és egy tollat és csak strigulázni kellett volna. Bíztam titkon abban, hogy hátha elszégyenli magát.
Most háromkor kimentem és megkérdeztem:
- Na fiam ,hány veréb repült át ma az udvaron?
- Nem tudom!
-          Miért nem számoltad meg őket?
-          - Mer' amire megszámoltam volna addigra elrepültek!!!!!!!
-          - Jól van fiam, legalább nem piszkoltad össze a papírt.
-          - Ha így megy főnök akár egy hétig is eldolgozok ennyi irattal.
-           
Egy Á betűt sem írt ma.
Na ezeknek fizetünk mi segélyt!
 


 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr531504351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lordart 2009.11.07. 09:10:49

Állítólag már második, vagy harmadik olyan generáció nő fel, akiket megkérdezve ők természetesnek, az élet velejárójának tartják, hogy nekik, ha már megszülettek, JÁR A SEGÉLY!
Ezt a beidegződést nehéz lesz kinevelni belőlük, mert a tétlenséget istenítő embertől, ha a semmittevésért járó segélyt megvonják, akkor sem a munka lehetősége jut eszébe, hanem valamilyen bűncselekmény ötletére lesz kapható...

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.11.07. 09:37:21

Egyrészt: a cigányság is mintakövető (apáról-fiúra amit lát), másrészt szívesen indulnak a kissebb ellenállás felé. Ismerek néhány kivételt, de ez roppant kevés 8100 emberből néhány).
Nyóc osztállyal, tetvesen, szutykosan, szarkaként viselkedve még a szocializmusban is kerékkötők voltak. Egy piacgazdaságban hagyni kellene, hogy hulljon a férgese, főleg ha bizonyítható, hogy csak az élősködésre játszanak és szaporaságukkal nem jár együtt felelősségtudat. Romba döntik ezt az országot. Minden (megélhetési)politikus költöztessen saját lakásába egy-egy cigány családot. Így kezdődjön a putritelepek felszámolása. A jó példát lehetne követni.
Teleki kisebbségi kormányba cipelt tokás úrnak semmi köze gróf Teleki familiájához. Az a Teleki család származásáért tett valamit. Ez a Teleki a származása alapján lett "valaki". Nagytakarítás kellene a magyar parlamentben.

Ződgyík 2009.11.07. 12:35:51

@arvisura:
ja, egy generáció, aminek a szülei segélyen éltek EGÉSZ életükben. Gáz. És a mi adónkból...

lordart 2009.11.08. 06:30:32

@arvisura:
Egy másik fórumon arról olvasok vitát, hogy kell-e kampányolni az óvszer használata ellen, vagy mellett. Mert ugyebár a bigott katolikus óvszer ellenes kampány AIDS-terjedést okozhat.
Néha hozzászólok az ilyen vitákhoz. Bár egyre inkább bánom utólag a hozzászólásaimat.
Az a megdöbbentő számomra, hogy az emberek nagy részének eszébe sem jut, hogy egy erkölcsös életmóddal már maga az óvszer létezése is kiküszöbölhető lenne, mert védekezni manapság egymillió egyéb módon lehet.
A legtöbb mai "modern" ember nem a bűneiből, vagy rossz szokásaiból akar visszafordulni egy bizonyítottan járhatóbb útra, hanem eszközöket keres arra, hogy "büntetlenebbül" élhessen káros szenvedélyeinek.
Olyan ez, mintha azt mondanák, hogy holnaptól nem lesz következménye a lopásnak. Szerintem-ahogyan ma látom a világunkat- holnaptól az embereknek legalább 90%-a elkezdene lopni.
Az a legnagyobb gond, hogy az elmékben, a lelkekben már rég nem olyan mértékű a bűn gyűlölete és megvetése, mint régebben. Az emberek többnyire a következményektől tartva nem követnek el bűnöket...
süti beállítások módosítása