SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.10.28. 12:22 arvisura

BITÓFA, KOPJAFA

Megszépíti a dolgokat a földrajzi és időbeli távolság. 1956. október 23 évfordulóján számomra ez "jött át" az írott és elektronikus sajtóból.

A besugókból, megalkuvókból nemzeti hősök lettek, az írhájukat mentők közül többen akkora szerepet tulajdonítanak maguknak (utólag), hogy az ember csodálkozik és hitetlenkedve kérdi magától: ezek a magyarok erősebbek voltak, mint a tankokkal rohamozó oroszok?

Igen ellentmondásosnak tartom a "jobboldal" pátoszokkal terhelt ünneplését, akik közül némelyek a  kommunista Nagy Imrét, mint ereklyét hordozzák. Tény: Ő bátran kiállt és szilárd elveiért az életével fizetett. A korábban szovjet ideológiát szolgáló ember 1956 őszén hazája érdekeit tette a legelső helyre, hátat fordított egy álszent, zsarnok kommuista agresszornak.

Kész röhej, az is, hogy az MSZMP vagyoni örökösévé varázsolt MSZP is "megrendülten" emlékezett. A kedves elvtársak akaszttatták fel Nagy Imrét és társait. A vörös csillag árnyékából demokratává vedlett milliárdos urak és apáik tépették saját elvbarátaik körmét, csukatták be 6-7 évre (amnesztia) az embereket.

Így van ez felénk. Thürmer Gyula az ideológiai örökös, az MSZP a vagyon örököse. Márai Sándor a kommunistákról azt írta: akkor a legveszélyesebbek, amikor a harácsot látják veszni. Az elmúlt 20 év erről szólt. Most, hogy süllyed a hajó, előléptek a tisztesség bajnokaiként. (Fővárosi Önkormányzat) Ismerik valószínű azt afekete humort, amikor a hajó fedélzetén a kormányos odaszól a kapitánynak:

- Kapitány úr! Egyre több patkány van a fedélzeten ! Süllyed a hajó?

- Nem a hajó süllyed! Át akarják venni az irányítást.

És láthatjuk, a 2004 óta "testvérnek" titulált nyugati világ is méltatja '56-ot. Akkor bezzeg (és most is) a cinkos bíztatáson kívül a kisujjukat sem mozdították a magyarokért. Képmutató szájkaratéző az egész bagázs + és ezt csak tetézi a trianoni becstelen nemzetkoncolás. És mi katonáskodunk Közel-keleti érdekekért, hogy gyüljenek ellenségeink. Igaz Szekeres elvtárs békefenntartókról prédikál.

Akinek nem borsódzik a háta, vagy nem kopog a szeme a legújabbkori magyar "demokráciától", az várja a csodát jövő tavaszig.

Jövő tavasszal pedig újra rá fog döbbenni, hogy csak a voksai kellenek, mert a fölénk terpeszkedőktől olyan rettenetes sok jó nem várható.

20 éves a III. Köztársaságunk.  1956 óta soha ennyi koldus, tántorgó célttévesztett, vagy ennyi tolvaj. ennyi korrupt vízfejű csinyovnyik nem volt ebben az országban. A bitók ideje átmenetileg lejárt, de csetlünk-botlunk az erkölcsi hullákban.

Az áldozatok nyugodjanak békében. A szabadságot Mohács óta várjuk. Az országnak egy kopjafa erdőnek kellene lenni, hogy lépten-nyomon láthassuk: rengeteg az áldozat, de miért?

Szólj hozzá!

Címkék: 1956


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr711481137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása