SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.06.15. 18:41 arvisura

SZABADON KIRABOLHATÓ AZ ORSZÁG?

A közelmúltban jött drótpostán ez az anyag. Nem ismerem az előzményeket, de milliárdos "főurainkat" igen, és sokakkal együtt sejtjük hogy lehet munka nélkül megtollasodni. Ha pedig a leírtak megfelelnek a valóságnak, akkor a Parlament kupolája alá behúzódott ellenzék cinkos némasága nekem is azt jelenti, hogy egyazon kabátot viseli minden széprefestett arcú politikus: a zsebmetszőkét.

Ez történik Velünk 2009-ben, Európa közepén, a trianoni lebujban:

"Tudjon róla minden Magyar!

 

Az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

 

Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

 

Mindebben nincs semmi túlzás. Minden érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multi cég képes volt – saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gázkitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

 

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szembenálló erői.

 

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését.

 Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század.

A (volt) Gyurcsány -kormány lapzártakor hallgatott a szerződés tartalmáról. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását.

A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oil-nak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Küldd tovább mindenkinek! Tudjon róla minden Magyar!

Juhász Ágnes Katalin

FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.”

 

Megáll az ember esze!

 

3 komment · 1 trackback

Címkék: makói gáz bajnaink betegségeink


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr641187203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újabb részterület "felfedezése" a Szent Korona Értékrendből 2010.08.22. 07:51:08

 Ma ismét hírt kaptam a Szent Korona Értékrend gondolkodási módja (paradigmája) egy újabb részének felfedezéséről, ez pedig a magyar gázkincs. Fontosnak tartom megállapítani, hogy ez kapcsolatban van a tegnapi „felfedezéssel” (A Szent ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivanhoe 2009.06.16. 19:58:23

Ezt az ellenzék jóváhagyta vagy őket is bevették a buliba? Abszurd ami ebben az országban megy, a levegőt nem akarják eladni a külföldieknek? Inkább nem adok ötleteket, ezek mindenre képesek:)

mm455367 2009.06.18. 05:33:21

Ivanhoe!
a levegőt már eladták a külföldieknek... széndioxidkvótának hívják

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.06.18. 08:16:34

Beigazolódott, hogy történelmi bűn volt a magyar energiaszektor külföldi kézbe adása. A hiba jóvátétele helyett a szocialista kormány tovább tetézte a bajt. Januárban, amikor Oroszország mindössze 24 órára korlátozta a térségünkbe szállítandó földgáz mennyiségét, nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy a magyar energiaellátás szinte kizárólag az orosz forrásokon nyugszik, vagyis ha a nagy medve úgy gondolja, hogy csak félig nyitja meg a gázcsapot, napokon belül az összeomlás szélére sodorhatja a magyar ipart, sőt a lakosság gázellátását is. Az év elején az orosz-ukrán gázvita miatt a megszokottnál kevesebb földgázt továbbított Moszkva a vezetékrendszerben többek között hazánkba is. Ennek hatására a Mol felfüggesztette 34 nagyfogyasztó ellátását. Szénnel kellett működtetni a tatabányai távfűtőművet, a Tiszai Erőművet, gondot okozott a lakosság fűtésének biztosítása Dorogon, Esztergomban és Oroszlányban, illetve ezek térségében is.

Gyurcsány Ferenc és Kóka János januárban hangzatos ígéreteket tettek, hogy mindent megpróbálnak azért, hogy csökkenjen az oroszokkal szembeni kiszolgáltatottságunk. Mi történt februárban? Előbb Gyurcsány Ferenc ment Moszkvába, majd tizenkét nap múlva Putyin jött Budapestre. Jött, tárgyalt és elment…
Aztán már a háttérben zajlottak az egyeztetések, a sajtó, a közvélemény, az ellenzék kizárásával. A magyar kormányfő és a gazdasági miniszter találkoztak az orosz állami gázmonopólium, a Gazprom vezetőivel. Tárgyalásaik részleteiről az ellenzék felszólítása ellenére sem számoltak be. Annyi ma már biztosra vehető, hogy nem a függőség enyhítésén munkálkodtak, hanem éppen ellenkezőleg

A sunyi hallgatásnak oka van.
„A gázóriás-vállalat igazgatójává átvedlett Gyurcsány Ferenc vezetésével épülő gigaberuházás, vagyis a gáztároló sem lesz más, mint efölé a gázmező fölé telepítendő irdatlan betontartály, melybe az oroszok irányából vezetékek fognak becsatlakozni - de titokban a makói földgázmezőhöz vezetnek majd a földalatti csövek. Így hát orosz gázként megvehetjük majd Kapolyin keresztül a saját makói gázunkat.”
süti beállítások módosítása