SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.05.30. 09:37 arvisura

Élhetetlen demokrácia I. NEMESZEMPÉ!

SZAVAZZ MAGYAR! Hiteltelen politikusaid kérnek. Ezért ölnek milliókat plakátokba, hupikék és ciános szórólapokba, médiasüketelésre, kampónyalásra, hogy június 7-én, mint hajtott birka, add a neved a csalás- és lopássorozat folytatásához.

 Menjen el minél több ember voksolni -hajtogatják a tollasodni vágyók- és éltesse Európát, akiknek két világháborút, a trianoni csonkolást, a szolgasorba süllyesztésünk kiagyalóinak országuralmát köszönhetjük. Az ötágú és hatágú csillag szövetkezik.

Néztem egy MSZP által szervezett pesti kampányprogram helyszínéről készült tudósítást. Pénz nem számít -ebben az inséges időben sem-, minden ingyen (színpadi műsor, sörsátor). Alíg negyven hajdani partizán, tartótisztszerű érdeklődő és néhány hajléktalannak öltözött személy ácsorgott a színpad előtt.

 

 

 

Itt a tutti-frutti gumilé

 Szánalmas látvány volt az egész. A túlsminkelt pártelnök néni, a szebb időket látott jóker kádernő, az unióba szánt kádernehezékek láttán hitetlenkedve kérdezi az ember: ezek vezetnek bennünket? Ezek vezetik az országot?

Micsoda közröhej volt, amikor Budapest székesfőváros agyalágyult vezetése csak úgy tudta lenyomni a józan eszüek torkán idei költségvetését a közgyűlésben, hogy egy kiérdemesült államvédelmis madámot felesketett arra a másfél órára (tiszteletdíj busáson járt), amíg lenyomta az igen gombot. Rögtön ezután az elvtársnő lemondott, mert sérelem érte a jelenben a múltja miatt. Így van ez Magyarországon. Előbujnak a pártkatonák, mert viselt dolgai mindenkinek eddig el lettek feledve.

Figyelemmel kísérem a pécsi ámokfutást. Az emberi tragédiák mellett az esztelenség fellegvárát építette fel az MSZP. Azt mondták az illetékes elvtársék: itt legyen Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat ha törik, ha szakad. Mára már nyílvánvaló, hogy az urán ereje sem segített. A szocifarizesus pártkántor (Hiller a magyar) milliárdokat beígért a megalomán programokhoz (ennek ellenére Szili Katalin polgármester jelöltet a mocsár így is lehúzta saját szülőföldjén). A programért felelős személyek hol önként, hol parancsra jöttek-mentek. Agyrém beruházások készülnek lóhalálában. Úgy hírlik a nagy produkciókat külföldi (több öregecske) sztárral tervezik. Amit itt beleölnek utcakőbe, nagytermekbe, "világsztárokba", azt sem kell a tényleges magyar közművelődésre, kultúrára fordítani.

A közelmúltban volt a reformátusok nagy horderejű (igaz nem egy évig tartó) rendezvénye Debrecenben. A közszolgálati mikrofonállványok szépen elsunnyogtak mellette (tisztelet egy-két kivételnek). Észre kellene vennünk, hogy a gazdasági és pénzügyi nyomornál hatalmasabb a lelki kiüresedés, kilátástalanság, értékvesztés okozta nyomorunk.

Pécs szimbóluma a mi európai kötődésünknek. Kiválasztása jó példa a magyar balsors szándékos kovácsolására. E tájon fogták meg Szulejmán hordáinak támadását, pusztultak el ezrek, tízezrek, hogy védjék Bécset, Európát. Most a janicsárok leszármazottaiból lett vendégmunkások tartják a lelket a német gazdaságban.

Az MSZP taktikája ócska és aligha képes szakadás nélkül megújulni. Hazugságot próbálnak hazudozással eltussolni. Gyurcsány öszödön őszinteségi rohamában kimondta, hogy éjjel-nappal hazudtak, de semmit nem csináltak. (Ezt nem a nyilvánosságnak szánta, mert az őszinte szó csak a párttagokat illeti meg.) Így nyert időt, tisztelték a mutyizásért, meg a munkásmozgalmi "apró" örökségért.

 

Ezt a megroggyant, nevében is képmutató baloldali csoportot még ideig-óráig a jól tejelő hatalom, és az egyéni érdekek szövevénye tartja össze. Tisztesség, erkölcs elmenekült erről a frontról. Azt sem mondhatnám, hogy rengeteg eszük van. Mitől okos az az ember, aki visszaél mások naív jóindulatával, bizalmával, és arra szövetkezik, hogy törvényalkotás szintjére emelkedve a szabadrablás kereteit, a bűntelenség feltételeit kidolgozza? Hazugságért, felelőtlen ígéretért hány politikus van rácson belül? Bizonyítható rossz döntések sorozatáért hány honanya, honatya vagyona lett elkobozva?A régi nagy magyarok tekintélyét nem csak az örökölt nagy vagyon adta, hanem az ész. Lendvai nagyasszonyt vajon hány tenyeres-talpas kísérné egy fizikai csatába, mint annó Bocskait a hajdúk?  A mi politikai elitünknek ajánlom figyelmébe József Attila sorait. Nyolcvan esztendővel később, amikor nem a jobb oldalé a hatalom rúdja, mitől időszerűek a költői mondatok?

 

 

„Sok urunk nem volt rest, se kába,

birtokát óvni ellenünk

s kitántorgott Amerikába

másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,

acsargó habon tovatűnt,

emlékezően és okádva,

mint aki borba fojt be bűnt.

 

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól

s társa, ki tudta, ily bolondtól

pénzt eztán se lát a család.

 

Multunk mind össze van torlódva,

 

s mint szorongó kivándorlókra,

ránk is úgy vár az új világ.

 

A munkásnak nem több a bére,

mint amit maga kicsikart,

levesre telik és kenyérre,

s fröccsre, hogy csináljon ricsajt.

 

Az ország nem kérdi, mivégre

engedik meggyűlni a bajt

s mért nem a munkás védelmére

gyámolítják a gyáripart.

 

Szövőlány cukros ételekről

álmodik, nem tud kartelekről.

S ha szombaton kezébe nyomják

a pénzt s a büntetést levonják:

kuncog a krajcár: ennyiért

dolgoztál, nem épp semmiért”

 

 

És hozzátehetem : "Adj emberséget az embernek, adj magyarságot a magyarnak!"

És helyette:

 

Göncz Kinga, a párt által élre állított jelölt a magyarság érdekeit kívánja képviselni az unióban. Szegény asszony! Miért nem tette ezt külügyminiszterként. Körberöhögték amerre csak megfordult a szomszéd államokban. Slotáék beletörölték a csizmájukat a magyar diplomatákba. Ilyen szerencsétlenkedőt állít vezető pozícióba a szegfű pártja? Meg a többiek, ha lesznek hárman (magyar nevek: Gurmai, Vadnai, és mekkora érdemek!). És a legfőbb érvelés, hogy rájuk szavazzanak: a nagy ellenzéki pártnak nincs programja. Van a Bajnainak: munkanélküliség, ÁFA emelések, "ha nagy a házad bujj kisebbe!", add ide a 13. havid, lemondás mindenről.

 

Nem csodálkozhatunk a káderszegénységen. Gyurcsány is csak az alteregóját tudta bevetni ítéletvégrehajtónak. A kuplerájban nem az ágyat cserélik, hanem....

Baj van, legyen a magyaroknak Bajnai. Milliárdokat költenek az Új Magyarország és uniós pályázatok reklámjára, a melldöngetésre. Minden wécénagyságú beruházásra táblát kell kifüggeszteni, hirdetve, hogy ezt nem tudtuk ellopni, ez az Új Magyarország ajándéka. Mibe kerülnek ezek a táblák?

 

Ha az öntömjénezésre fordított pénzt, meg az uniós pályázatrendszerre rátelepített pártkatona-hálózat költségeit, károkozását (a sejthető korrupciós láncról nem beszélve) összeadnánk, valószínű olyan durranás volna, mint azé az alapítványé, amelyik 2 milliárdot begyűjtött ugyan, de csak négyszáz milliót tudott tovább adni, mert a többit a „személyzet” felélte. És az unió által támogatott pályázati programokat július 1-től a kutyaütő kormányzat jóvoltából már 25 %-os ÁFA adó sújtja. Mi ez, ha nem a magyar fejlődés tudatos gátolása, az emberek kirablása.?

 

Miért kellett befogadni az IMF hitelt, amire 10 %-os készenléti kamatot fizet a legutolsó magyar ember is (aki dolgozik), amikor egyre több közgazdász mondja, hogy szemfényvesztésről, egyszerű papíron lévő ígérvényről, a tőkével rendelkező milliárdosok mahinációjáról van szó. Mennyi is a 25 milliárd dollár 10 % terhe évente?

 

Ott a mögöttes cél: a magyar termőföld, a még meglévő nemzeti vagyon, a magyar vízkészletek, a föld mélyén lévő bányakincsek megszerzése. Ez a Magyar Szocialista Párt által végrehajtott idegen érdekeket szolgáló program.

 

Meg a népbutítás (oktatás szétzüllesztése),az ingyenélők felkarolása lásd: letagadhatatlan romainvázió, kötelezettségek nélküli demokrácia ajnározása. Ha rasszista támadásokról esik szó, akkor ne csak a magyar szélsőségek rasszizmusát emlegesse a sajtó, hanem a tisztességes magyar emberek jogos önérzetét, a szülőföld és egy több ezer éves kultúra iránti szent elkötelezettség meggyalázását és eltüntetésére irányuló idegen rasszizmust is járja körül.

 

Befejezésül MSZP kampányügyben: káderszegénység, üresfejűség és tisztességtelenség. A tocsikolás és zuhslágolás pitiségek. Autópályák (útvonal alatti földek, kivitelezői kartell, brókerbotrány), arab sejkségbe illő völgyhíd, kormányzati negyed milliárdjai,….hosszú sora van a nyomort kiváltó esztelenségeknek. Ezt nem szabad tovább folytatni.

 

Már nem vicc, hogy van több olyan budapesti önkormányzat, ahol akkor lenne teljes létszámú a testület, ha amnesztiát hirdetnének. Tegyük hozzá: sok ilyen önkormányzat volna szerte ebben az országban, ha a törvény emberei tennék a dolgukat, ha a képviselők értenék a mögöttes nyomort is.

 

Mindezek ellenére tudom, hogy június 7-én az MSZP kapja a voksokat. Volt munkásőrök, a régi 800 ezres párttagság mobil része, a megszokásból sült galambra várók megnyomják a pennát. Jelezni szeretnék, hogy még élünk, itt vagyunk. Amit meg akarunk, az úgy sem fontos. Hanem az ügy. De milyen ügy elvtársak? Ez nem Lehár Ferenc : Mosoly országa már, még az átkos kádári is értelmezhetőbb volt! Ez a röhej országa!

 

Ennyi a felelősségérzetünk? Ne nézzük magunkat hülyének!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás 2009 tolvajbrigádok


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr271152772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása