SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.02.15. 17:59 arvisura

EGY LEVEGŐVÉTELNYIRE A BUKÁSTÓL

Válságkezelés? Újabb hasbeszélés? Reszkető hatalomféltés?

Mindez együtt. Már próbálgatnak egyesek -közállapotaink és közbiztonságunk, jogrendünk ingazdozása láttán- még pedig az 1848-as nótát: "Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje." Van ennek XXI. századi verziója is. Március 15-höz közeledve egyre többen veszik elő a 12 pontot.

Elkészült -állítólag- egy program. A bennfentes labancok bólogattak már. A jónépnek hétfőn öntik a nyakába.

 

Működött a falka szellem. Az MSZP elnökségét és a kormányba emelt haverokat is megszavaztatta az IMF segéllyel pillanatnyi levegővételhez jutott, erkölcsileg és böszmeség dolgában Háry Jánosra emlékeztető egykori KISZ-es, szocializmus építésében is fejre állt mini – szterelnök. Éves 200 milliós hasznát széthintette szegény rokonsága körében (azért kell hozzá szép nagy létszám!), koszos üvegzsebéhez pedig senkit nem enged közel.

Igaz, Ő mondta, hogy a bűnözőkkel szemben nulla tolerancia. - Fel akarja adni magát? Ugyan!

 

Szépen nyövik a „módszerváltók” a hatalom székeit, s még egy év van kimenteni a közvagyonból a fennmaradt javát. A pártnak hívott tagdíjnélküli érdekközösség (itt is bemondásra adnak költségtérítést, pártkampányra milliókat, cuslágéknak egérutat) elnöksége „egyhangúlag szavazott” a tervezett intézkedések mellett.

Próbált volna valaki makogni. Repítették volna, mint a Magyar Hírlap bojkottot. Rákosi volt ilyen merész cenzor. Akkor persze más pennával írtak. Akkor érdem volt kommunistázni!!!

Azt mondják ez Bayer 20 évvel ezelőtt normálisabb volt (Khón bácsi kommentjében olvastam). Én meg azt gondolom a közszolgálati és más papírpocsékoló médiacézárok külön figyelik mikor oldja nadrágszíját az ők ferijük. Hiába, nyalni kell, vagy a kormányzati hivatal oda nem küldi az „Új Magyarország” izsíros reklámmegrendeléseit (Egy hervadt virág logóval locsolva a semmiről).

 

A kormányülésen sem jelezte senki, hogy nem ért egyet a tervekkel. (Előtte gondolom volt motozás, ülésterem árnyékolása, a szoláriumszökevény kormányszóvivők is kivették szabadnapjukból a "gondolkodom, tehát vagyok" garanciát ) Így aztán kevés konkrétum szivárgott ki az ülésekről. Máskor -Csokonai szerint- az enyém, a tied mennyi lármát szűle"!

A forintprés szánalmasan beindul, mert a tervek között szerepel a személyi jövedelemadó alsó kulcsának 19 százalékra és a sávhatár 3 millió forintra emelése, de az ÁFA módosítás az oxigént is kidekázná.

 A járulékokat 5 százalékkal csökkentenék (állítólag, és nem tudni a konkrét helyeket), míg az ÁFA 23 százalékra emelkedne (nem a vaníliás cukor miatt fáj a fejem), és 5-7 százalékkal nőne a jövedéki adó is.

A kormány fokozatosan 65 évre emelné a nyugdíjkorhatárt. Ha a kajából és vízből, gyógyszerből kevesebbre futja, akkor gyanítom több temetkezési vállalkozásban érdekelt elvtárs bólogatott. A mai árak mellett előkerülhet idősebb Gáspár afrikai pléhkoporsós kultúrája, mert többre nem futja. Szerintem olvashatunk majd olyan híreket, hogy munkavégzés közben halt meg. Elég utalnom a férfiak várható átlagéletkorára.

 

A nyugdíjat is változtatni akarják, mégpedig 2010-től a 13. havi nyugdíj beépülne a járandóságba (lopott már Gyurcsány 2 x is 13. havi bért a közszférától).

Aki újonnan nyugdíjba megy már nem kapja meg ezt a juttatást. Hogy az ingyenélő etnikai szavazótábort munkára fogná, arról egy szót nem nyögött.

Most tárgyalgat a frakció, ahol nyaktekercs biztos most is erősítgeti, hogy ezt a REFORMOT csak gyurcsánypajtás tudja végigvinni.

Kivel? Egyedül? Az IMF hitel most egy levegővételhez juttatta. Ez a lasszó 2010-ben szorul a magyar emberek torkára.

Nyáron lesz mód arra, hogy legalább az Európai Unióba ne juttassunk be olyan személyeket, akik az egész nemzetet lejáratták, tönkretették, s most röhögnek a markukba, mert a csődörből vödörbe jutnak (garantált 2 millás fizetés). Tőkéjük külföldön, gyermekeik külföldön.

Hogy miért kell pénzt (uniós forrásokat) a bankokba csatornázni? Hogy a libáskirály és jellemgyenge csapata mit síbol még el?  Nem tudom. A széles nyilvánosság csak Bajnai ujjátékát figyelheti. Itt Hajdúban öngyilkosságokhoz vezetett a remek üzleti érzéke.

 

A megsüllyedt autópálya kapcsán azt mondta egy illetékes elvtárs: tőzegtalaj süllyedés volt,  a hepe-hupa így alakult ki. Föl kellett volna annyi pénzért vinni ezt a szakaszt a levegőbe, mint a balatoni viaduktot, vagy befurni a mocsár alá (mint a bakonyi homokdombnál lerogyott remeket).

 

Itt tartunk. Az Országgyűlésben holnap jelenti be a miniszterelnök a nagy egyetértéssel, a saját pozicióik védelmébe, az alsó- és középréteg megnyomorítására összetákolt szociális és foglalkoztatási programját, az adórendszer átalakítására vonatkozó vízióit.

 

Demján Sándor kilépett néhányszáz milliárddal az orosz lottóba, mert mint mondta: - nem látja az alagút végét.

A helyzet tragikus. Gyurcsány elvtárs! Ingyen egészségügy, ingyen tankönyv, ingyen oktatás, ingyen szocpolos lakásbagázs (fészerakás romákkal, fehérgalléros bennfektes jogász-tolvajokkal), rendszeres segélyezés, lakásfenntartási támogatás, gyermekvédelmi támogatás, rendkívüli segély,….és mindezt egy kapavágás nélkül. Nem érzékeli a semmittevés katasztrófális következményeit? Kiknek a miniszterelnöke Ön?

A sok léhűtő, milliókkal honorált tanácsadói, minisztériumi (vállalkozásokban is dolgozó) háttérapparátusa, luxushivatalaik költséghalmozása és piárra költött donquiotedelamansa táncröpködése helyett miért nem hallgatott azokra, akiknek a kisujjában több van, mint a szegfűs, maslival átkötött pártjában!

Az IMF felkérte Önt egy táncra. De nem ők lesznek a partnerei. Sikerült úgy tönkretenni ezt az országot hét év uralkodás alatt (Európa legkorruptabb országa lettünk), hogy kénytelen lesz rajtunk taposni. Kinek az érdwekeiért küzd Ön?

Kérdés az, mikor roggyan meg az állóképességünk.

 

És ha egy reggel nem az árvaházból odarendelt szegény leányka, hanem "csigabiga gyere ki..." mondókát éneklők közelednek az apróvillához, hát akkor valószínű közel fogunk kerülni a rendszerváltáshoz. Az elmaszatolt "reform" és minden más eszébe fog jutni. Isten őrízzen ettől Bennünket!

 

 

4 komment

Címkék: vörös hókuszpókusz gyurcsányreform kilátásátalanság


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr91944839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2009.02.15. 20:04:52

"A nyugdíjat is változtatni akarják, mégpedig 2010-től a 13. havi nyugdíj beépülne a járandóságba...Aki újonnan nyugdíjba megy már nem kapja meg ezt a juttatást."

nagyon helyes. Viszont a tételes EHO 5100-as 5letét kár volt sztornózni, azt legalább az összes kamuminimálbéres foglalkoztató bepengette volna, így meg marad6 a kamu(dupla)minimálbéres kedvezményes járulék. ez az! fehéríts, feri!

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.02.15. 20:33:59

Nálam okosabbak, nagyobb szakértelemmel bírók ülnek az APEH-nél, különböző hatóságokban, akik szemet hunynak a minimálbéres csalások fölött. Én is tudok egy vágóhídat, ahol a sok hatórás napi 130-150 disznót vág. Igaz az egykori megyei önkormányzati elnökasszony is itt tankolt be hétvégére. Így megy ez. Marad a koromfekete, meg a szürke gazdaság. Aki tisztességes és elérhető, az le lesz vetkőztetve.

Kivlov 2009.02.15. 20:43:18

ja. és szerintem vállalkozót még senki nem látott Trabanttal furikázni. be kéne kérni mind1iktől vagyonnyilatkozatot (megteremteni ennek a jogszabályi lehetőségét), összevetni a bevallott jövedelmével és ennyi. milliárdokat lehetne rajtuk bevasalni.

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.02.15. 21:48:30

és ahhoz képest, hogy a Sz(tojka) nem volt vállalkozó, sőt a faterja szerint vasat gyüjtögetett, jókora kulipintyóra futotta, meg kocsira! Ha a baromarcuak nem késelnek, az APEH a vagyonosodásukkal nem foglalkozik. Nyílvánvaló bűnözésből élnek.
És nekem azért szálka a szememben az APEH, mert tavaly ugyan 50 milliárddal többet szedtek be, mint a terv, de 16 milliárdot szét is osztottak közöttük. A havi átlagbérük fölül van 200 ezren.
Ugye mitől működik a gazdaság? kérdezhetik jogosan. Egy-egy kiérdemesült pártkatona 8-10 tisztséget seggel el mások elől - és fizetik közpénzekből (igazgatóságok, bizottságok, szakértői szerveződések, meg ami ötlet még előfordulhat).
süti beállítások módosítása