SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2008.08.31. 17:37 arvisura

A MENTHETETLEN

 

Elkészült a ki tudja hanyadik reform látványterv, a "Megegyezés" program, a hattyúdal.  Azt ígérte a puccsal, majd számzsonglőrködéssel hatalomra jutott pártvezér-miniszterelnök, hogy lemond, ha a programja nem kap bizalmat. Szaván foghatjuk.

 A reklámra többmillió kellett, a pártkatonák hetekig foldozták, majd az ellenzék és volt koalíciós társak napokig rágták, végül kiköpték. Közgazdászok annyi fogást találtak rajta, hogy gyűrött papírként a kosárba dobták. Többet ért az üres lap, amire a "nép szabadsága"  lózungjával  kinyomtatták. A kifehérítési folyamatból  azok remélnek milliárdos állami többletbevételt, akik Rodolfót is zsebre vágták trükkös magánmutatványaikkal.

 Itt tartunk szeptember elején, és úgy érezzük semmiféle megegyezésre nincs mód.

Nincs, mert hiányzik az erkölcsi alap, nincs perspektíva. Eleddig orránál fogva vezették (és most újra megpróbálják) az ország mindenbe belefásult lakóit.  Mindezt kik művelik a XXI. században velünk? Sok öregségi és rokkantsági nyugdíjra érdemesüklt MSZ(M)P-s KISZkirályok - néhányan már Csernyenkóra hajaznak-, akik a szocializmus építéséből átszellemültek a magánkapitalizmus építésébe. Akkor sem az eszmét védték, hanem a megszerzett hatalmat, a köztől elvett harácsot. 

És most a végjátékban ez az uram-bátyám osztogatós rendszer a túlélésére  játszik. Az eszközökben alígha válogatnak. Ha nem megy szépen, majd keményítenek. Néhány MSZP-s belső ellenzékinek már készítik az utilaput.  Csodák nincsenek, csak  öszödi őszinteség, libáskirályság, zsurkis és zchuslagos világ. Jól érzik magukat Pestbudán.

Egy lerobbantott gazdaság, eladósodott állam és lakosság, hiteltelenné vált csinyovnyik rendszer, amortizálódott hatalmi ágak ellenére  svéd és angol mintákat emlegetnek. Álmodik a nyomor?

Álmodoznak a fekete gazdaság kifehérítéséről. Ahogy Hofi mondaná: "nézz otthon körül pajtás, hátha akad lopott holmi, ami az enyém!" Hat évünk ment kárba elvtársak! Álldogálunk egy helyben, miközben a Világ halad.

Botitisz az arcba, münchauseni locsogás a polgárok szemébe! Ez a nagy találmány Babocsai néni. Aki kiló kenyérért az anyját is hajlandó eladni,  aki iskolázatlan, segélyből él, és megvezethető, azokról szó ne essen! Ők a titkos választóbázis.  Mint a kormánnyal, velük kapcsolatban is halálos sértegetés a munkát szóba hozni. 

Nagy a legitimációs zavar. A sajtóra figyelő ember kínjában röhög. Kiss Péter kancelláriába szerepeltetett miniszter azt üzente az SZDSZ-nek: a "Megegyezés" program felkérés keringőre. Ha zene nincs, a kért sajtot nem adták oda időben, akkor mi a fenének akarnak táncolni? Horn Gábor már egyszer beszólt (a választási eredményeket kommentálva): "elküldtek a...." Miután Fodor Gábor is a Gyurcsány túlélést támogató tákolmányának nevezte a “programot”, a nyakatekercs pártilletékesnő újabb üzenetet küldött: várjuk az SZDSZ javaslatait.

-Vége a dalnak, se tánc, se tárgyalás! Illetékes elvtársék felhagytak a prostitucióval. Vigyázni kell a jó erkölcsre!

De efféle színjátékot láttunk már a gerinces képviselők házában. Az egyének egy része kilóra megvehető. És csodálkoznánk ha a programot úgy vernék át a parlamenten, hogy egyes képviselők lebetegszenek a szavazás idejére, vagy külföldi jutalomutat kaptak? A szemünk se rebbenne.

Abban a házban, ahol máig bemondásra van költségtérítés (micsoda kifehérítési abszurdum!!!) ott bizony minden előfordulhat. És megint a farka csóválja a kutyát? Mindegy milyen áron, csak 2010-ig kaszálhassanak a fajankók?

Mi az Istenadta nép érdeke? Nem számít! Eddig is az emberekkel való szembe menetelés volt, miközben reformokról harsogtak! A be nem váltott ígéretek földje lett Magyarország, hiteltelen  politikusokkal. Sokan már nem is a sárga veszedelemmel ijesztgetnek, hanem az Ígéretföldiekkel. Iskolák, posták, vasútvonalak, egészségügy, tisztességes emberek = a süllyesztőbe. Völgyhíd, kormánynegyed, metró, autópályájk, autóutak, utak, vizitdíjas automaták, kórházi lemezszekrénykék, színes propektusok tonnája, "Magyarország bennünk van"  = közpénzek magánzsebekbe.

Újra szocializmus van. Nem baloldal, hanem a balf…-ok uralma. Ki fogja meglépni a valóságos rendszerváltást, a ráció uniós szintű berendezkedését, amikor a végzett munka ad jogot az élethez?

- Miben értenénk egyet, miben lehetne megegyezni?

- Elég volt. Szeretnénk magyarként otthon lenni ezen a földön. Amúgy is a Világ és Európa cselédjeivé tették ezt a népet, nem hiányzik, hogy luzerek, libériás zsebmetszők mondják meg mit álmodjunk a megegyezésről.


Ady Endre: Finita...
--------------------

Vége van. A függöny legördült,
Komisz darab volt, megbukott.
Hogy maga jobban játszott, mint én?...
...Magának jobb szerep jutott!
Én egy bolond poétát játsztam,
Ki lángra gyúl, remél, szeret --
Maga becsapja a poétát,
Kell ennél hálásabb szerep?!...

Kár, hogy kevés volt a közönség.
Nem kapott illő tapsokat,
Pedig ilyen derék játékért
Máskor kap rengeteg sokat.
Mert e szerep nem most először
Hozott magának nagy sikert:
Volt már olyan bolond poéta,
Aki magának hinni mert...

Én magam e csúfos bukásért
Vádolni nem fogom soha,
Ez volt az utolsó csalódás,
A szív utolsó mámora.
Egy percig újra fellángoltam,
Álom volt, balga, játszi fény;
Megtört egy kegyetlen játékon,
Leáldozott egy lány szivén...

Vége van. A függöny legördült,
Végső akkordot rezg a húr,
Elszállt a hitem, ifjuságom,
Utolszor voltam trubadur...
Eddig a vágy hevéért vágytam,
Most már a hitben sincs hitem,
Ártatlanság, szüzi fehérség
Bolond meséjét nem hiszem.

Vége van. A függöny legördült,
Komisz darab volt, megbukott.
Rám tán halálos volt a játék,
Magának érte taps jutott.
Így osztják a babért a földön,
Hol a szív sorsa siralom...
...Hány íly darab játszódott már le
Ezen a monstre-színpadon?!!...

(1899)

2 komment

Címkék: közélet gyurcsány valóságshow végjáték?


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr59642242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éliás Sándor 2008.09.04. 08:26:33

Ha ezek miatt a patkányok miatt emészted magad saját magad bünteted mások hűlyesége miatt. ...
De ha az " elég volt " a jelszó és harcba indulsz népünkért, melletted fogok harcolni.
" nem kell olyan Isten, aki nem tud magyarul ".........

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.12.05. 18:35:46

Méltó ellenfél hiányában értelmetlen az áldozat.
süti beállítások módosítása