SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.05.23. 21:55 arvisura

PÜNKÖSD ÉS REMÉNY

 NEM LÁTHATÓ AMI A LÉNYEG VOLNA

Pünkösd ünnepén azon gondolkodtam, ha egy mai egyszerű embernek ceruzát adnánk a kezébe, vajon mit rajzolna, ha így szeretné közölni mi a szentlélek.
 
Minden egyes ember a születés pillanatában örökli, és magával hozza azt a genetikai rendszert, ami kulcsot jelent a világmindenséghez, a kozmoszhoz. Mégis itt vagyunk bezárva a naprendszer egyik szegletébe, és a tudomány magyarázkodik, bizonyítékokat keres olyan dolgokra, amit ép ésszel úgysem tudunk képletekbe írni. Talán éppen azért, mert a képletek földhözragadt emberi logikát kell kövessenek. Amit a felfoghatatlan kozmosz üzen, kódol, azt nem tudjuk rajzlapra vetíteni. A lényeg az agyunkban történik. Ott van egész idegrendszerünk vezérlője, de a folyamatokról keveset tudunk.
 
 
Pedig az embert vizsgálva magát az univerzum törvényeit is megismerhetnénk. A tudomány azonban csak a racionális törvényeket fogadja el. A vizsgálódások szerint az ember az agyának egy jelentős részét nem használja semmire. Talán mérőműszerekkel úgy tűnhet, hogy az agy jó része „parlagon hever”. Vagy nem!
 
Az aggyal kapcsolatban a következőket olvastam: „Jó, ha tudjuk, hogy végtelen és a véges találkozása, a végtelenek egyesítése ezen a helyen történik meg. Azért ez nem semmi.
 
Minden az agyban dől el, meghatározza, hogy mi történik a szervezetben, vagy azon kívül. Minden szervi megbetegedés ide küldi a „szennyest”, csak tudni kell kimosni. Egy kicsit viccesen azt is mondhatnánk, hogy a test többi része csak azért van, mert nem fér el fejünkben a kiterjedése.
 
Azért van testünk, mert kreatívak vagyunk. S, mert a csillagos égen sem fénypontokat keresünk, hanem kiterjedéseket. Testünkben a különféle módon csoportosítható energiákat, különféle „bolygók” formájában kitessékeltük a fejünkből, s hogy ezek miként működnek, az mind az agyban lezajló folyamatok eredménye. Fizikai és érzelmi folyamatok zajlanak itt.
 
A fizikai folyamatok eredménye testi megnyilvánulás, az érzelmi folyamatok eredménye fizikai folyamat.
Az érzelmi folyamatokat tudatunkkal nem mindig érzékeljük, a tudatos érzékelés végső eredményeként ugyanis megszűnik az érzelmi folyamat, így nem jön létre újabb fizikai folyamat, ebből adódóan testi megnyilvánulás sem. Létrejön a nyugalom. A feltétel nélküli szeretet, a béke.
 
Nyugalmi állapotban a tudatos érzékelés segítségével irányított érzelmi folyamat indítható el. Ez nem egy lineáris időszerűség eredménye, ez maga a lét, a boldogság. Fizikai testünk feltérképezése, a benne zajló folyamatok, kölcsönhatások megértése segít felülemelkedni a különböző félelmektől sokkolt szürke, beteg, vagy esetleg mohó, kapzsi, többszörösen korlátolt személyiségtől az igaz valóságba, az egyén eredetiségéhez.”
 
A kínai, indiai, stb. (távol-keleti) gyógymódok, a természettel harmóniában élő népek öngyógyítás technikái erre építenek.
Ha a véges és végtelen találkozása az agyban történik, akkor millió titok még megfejtésre vár. És ha az univerzum minden titkát soha nem fogja egyetlen ember sem megismerni, legalább föl van adva a rejtvény a tudósoknak.
 
Látva ennek a Földnek kíméletlen pusztítóit, az emberek gyilkolására kifejlesztett eszközökre és módszerek tökéletesítésére naponta elherdált milliárdokat, azt hiszem nem sokat kockáztatok, ha azt mondom, hogy a tudósoknak sem pénzük, sem lehetőségük, sem idejük nem lesz erre. Hacsak rövid időn belül maga az univerzum nem változtat a legelvetemültebbek észjárásán.
Időszámítás szerint 2010-ben vagyunk, 50 nappal Húsvét ünnepe után. Csaknem 2000 évvel ezelőtt élt egy ember, aki szeretettel gyógyított, és mégis keresztfára feszítették, mert voltak akiknek útjában állt itt a Földön.
Most ismét pénzváltók működtetik az életet ezen a világon. Csak a mérhető, hasznot hajtó dolgok számítanak.
 
A Bibliát ismerő ember valószínű egy halvány, repülő galambot rajzolna a papírra a Szentlélek szimbólumául. Galambot, ami olajágat hoz, és halványat, mint a remény. De a hitében a galamb testet ölt.

Szólj hozzá!

Címkék: remény pünkösd szeretethiány


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr902026187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása