SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2010.03.06. 17:42 arvisura

RABLÓ MUTYI SÁVOLY MELLETT

BALATONRING

Alíg csitult a sukorói telekspekuilációs kóbi üzletelés körüli lárma, következett a MALÉV kapcsán igen gyanus  adómilliárdok elengedés-tulajdonszerzés, és már itt van a sávolyi "spanyolcsizma" 35 milliárdos ügye.

Belejöttek az elvtársak a közvagyon herdálásába. Annyi tudható, hogy a hatástanulmány megrendelőjét a 15 milliárdos hitelt (állami garanciával) folyósító Magyar Fejlesztési Banktól kapta a KPMG, és a fizető  a kivitelező SMF Kft volt.

Hogy is van ez? Mi van a tanulmány körül?

Hétvégére nem szeretném, hogy ennyi fejetlenség megkeserítse a posztot olvasók életét.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik névtelenséget kérő vezető munkatársa mondta el az origonak:
 
"A hatástanulmány készítéséről szóló szerződést mindhárman aláírtuk. A sávolyi motorversenypálya építéséről szóló tanulmányt az MFB rendelte meg, a KPMG Tanácsadó Kft. készítette el, de a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő (SMF) Kft.- az állami garanciás hitelt felvevő cég, lényegében a beruházó - fizetett érte."
 
Most már értjük, hogy miért nem akarták nyilvánosságra hozni. A magyarázkodások máris elkezdődtek.
Szollár Domokos kormányszóvivő:
"Általános nemzetközi gyakorlat, hogy a beruházót bevonják a költségekbe, a KPMG-t veszélyes megvádolni azzal, hogy emiatt a hatástanulmány ne lenne megalapozott. A kormány egy megalapozott tanulmány alapján döntött, a pénzügyminisztériumi vélemény és a hatástanulmány szembeállításáról pedig azt mondta, az előbbi létét még senki nem ismerte el hivatalosan, utóbbi pedig még nem nyilvános, a tartalma nem ismert, ezért erről beszélni hipotetikus."
 
Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium:
 "Teljesen normális, bevett kereskedelmi banki gyakorlatról van szó, amely szerint a hitelbírálati díj részeként a hitelt igénylő állja a tanulmány elkészítésének a költségeit, tartalmára azonban nincs ráhatása."
 
Egy kérdés:
Tényleg természetes, hogy az állami pénzt kapó magáncég fizeti azt a hatástanulmányt, ami éppen erről az állami pénz megítéléséről dönt?
Mindezt ebben a velejéig rohadt, korrupt országban?
 

 

Van egy élelmes lobbi, akik a magyar tenger partján közép-európai motorversenyeket kívánnak rendezni. Normál körülmények között ez egy szimpla vállalkozás (persze sok-sok milliárdból), és ha nem jön össze, akkor az ötletelők főbe is lőhetik magukat. Nem így van ez Magyarországon!

Megkörnyékezik és kilóra megveszik azokat a jellemben és valutában érzékeny  hatalmi potentákat (ugye a magyar korrupciós árfolyam 20 %), akik keresztülverik a külföldiek érdekeit.

Keresgettem az interneten a spanyol Grupo Milton cégcsoportot.Meglepő (?) a főnök egy magyar (nevű, magyarul beszélő) ember. Befektetési ingatlanokba utaznak (jó haszonnal kecsegtető magyarországi, romániai területeken)

Ha spanyol a befektetési csoport, miért nem vesz fel otthon hitelt? Állítólag van 54 milliárd a magánvagyonuk.

Miért kell ehhez a hitelhez magyar állami garancia? Miért nem kereskedelmi bankhoz mennek, ha tuti a számítás?

Itt olvasható az mti-nek leadott hatástanulmány. Jelezném, hogy a PDF anyag 100 oldal. Ez az, amit a bank megrendelésére a KPMG írt, és a Sávolyi Motorcentrum Fejlesztő Kft fizetett.

Aki fizet, az pittyegtet. A számítás az Ő "jó ízlésüket" tükrözi.

A Pénzügyminisztérium köztisztviselői, -akiknek szakmai tisztességét, az ország érdekeiért való munkálkodását nem tudom, és nem is akarom megkérdőjelezni- a  Sávoly Motorcentrum által fizetett  anyaggal ellentétben az egész projektet kockázatosnak, gazdaságtalannak, több ponton jogszerútlennek tartják.

A külső (KPMG) szakértők (profitérdekeltek) véleménye döntött az államért dolgozó közszolgákéval szemben. Jó hír, hogy az ügy már a bíróság előtt van!!!

Olvasom egy helyen, hogy a beruházó és üzemeltető helyett a Magyar Állam átvállalja az évi kb. 1,5 milliárdos jogdíj megfizetését. Az "őrült spanyol" 70 %-os tulajdonnal fog rendelkezni, tehát ha ne adj' Isten hozna is valamit a konyhára ez a befektetés, akkor is a bevételből (a Magyar Turizmus Zrt. útján) az államnak a 30 % maradna.

És néhány kérdés közös továbbgondolásra:

- A nyilvánosság miért miniszterelnöki unszolásra tudhat arról, ami mutyiban már 2008 óta folyik?
- A közpénzek miért folynak külföldiek támogatására?
- Vajon a beruházók miért ódzkodnak attól, hogy nyilvánosságra kerüljenek (akár kitakarással) fontos részletek, ha minden rendben ezzel a hitelfelvétellel és támogatással?
- Ha ez az ügylet tiszta, akkor miért vetődik fel annak lehetősége, hogy uniós szabályokat is sérthet?
- Ha ez az ügylet tiszta, akkor miért húzódik a mai napig az összegek kifizetése a 2008-as alapkőletétel (és hiteligénylés) óta?
- Hogyan fordulhatott elő, hogy a kormány nem vette figyelembe a pénzügyminisztere és háttérapparátusa szakvéleményét?
- Miként kaphatott a jelenlegi gazdasági helyzetben évi 2 milliárd forint (összesen 20 milliárd) licencdíjat egy átlagosnál jóval nagyobb kockázatú vállalkozás, miközben a magyar élsportra és sok minden másra sem jut pénz?
- Miként kaphatott egy külföldi tulajdonban lévő kft. 25 év futamidővel (ám csupán 10 éves versenyszerződéssel) 14,2 (mások szerint 15,3) milliárdos hitelt, amelyre az állam még garanciát is vállalt?
- Vajon, ha a spanyol pénzvilág egyes szereplői kihátráltak, mások pedig nem láttak fantáziát a beruházásban, akkor a magyar illetékesek miért léptek azonnal a helyükbe?
- Ki ellenőrizte a külföldi és hazai cégadatokban a beruházó, s a hozzá kapcsolható személyek referenciáit, korábbi munkáit?
- Hogyan fordulhatott elő, hogy a beruházás indítása után évekkel egy oknyomozó újságíró jóvoltából derül fény a beruházó, illetve egyes szereplők „foltos” múltjára és jelenére?
- Kiknek és miért érdeke most ennek a kockázatos vállalkozásnak az erőltetése?
- Ha ezek a külföldi érdekeltségek menet közben bedőlnek, ki vállalja a felelősséget a pénzt odaítélők közül?
- Miért hallgatnak az "igazság bajnoika" -iként ugráló FIDESZ legények?
 
Végül: ha 35 milliárdot ilyen simán ki lehet venni a zsebünkből, akkor más befektetéseknél is ilyen ebek harmincadjára folyt a közpénz?
 
Kapcsolódó blogok:

lmpeger.blog.hu/2010/03/05/az_lmp_nyilt_levele_bajnai_gordonnak_a_balatonring_ugyeben

Szólj hozzá!

Címkék: rablo mutyi savoly mellett


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr561814224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása