SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.08.28. 23:17 arvisura

EZ ELMENT VADÁSZNI,....

Ezt a szösszenetet tudatosan jegeltem, mert tisztességes és okos ember ilyen kiírásra nem pályázhat. A zsebmetszésre szakosodott demokratikus elitünk nem csak agyonfizeti állami intézményeibe eldugdosott pártkatonáit, de a proletár buktatúra vége felé szeretne 301 millióval kedveskedni annak a csapatnak, amelyik az eltapsolt pénzekkel kapcsolatban produkál egy áltanulmányt.

 

Természetesen pályázatról van szó. Kódja: ÁROP-2009/1.2.4.

Igen furcsa címe van: Korrupciós Kockázatok feltérképezése.

Támogatás formája: vissza nem térítendő. Támogatás elnyerésének módja: pályázat.

Forrás megnevezése: Európai Regionális Fejlesztési Alap. Összege 300 800 000 HUF.

Beadás kezdete:                 2009.07.06. Beadási határidő: 2009.08.31.

 

Támogatás célja: A projekt célja a közigazgatás korrupciós kockázatainak kutatása, feltérképezése és kockázat szerinti osztályozása, az ellenőrzési tervek jobb megalapozása, egységesebb ellenőrzési gyakorlat, a nyilvánossági, illetve jogi/etikai normáknak történő megfelelés, továbbá a szakmai innováció. A megvalósításnál az Állami Számvevőszék támaszkodni fog a Holland Számvevőszék közreműködésével 2007-2008 között kidolgozott korrupciós kockázat-értékelési módszertanra.

 

Kedvezményezettek köre: A kiemelt projektre az Állami Számvevőszék vagy az általa vezetett konzorcium nyújthat be projekt javaslatot.

Támogatási feltételek:

A támogatható tevékenységek köre: A projekt céljának megvalósítását szolgáló szakértői tanácsadás igénybevétele, képzések szervezése és lebonyolítása, valamint egyes, a projekt megvalósításához kapcsolódó további tevékenységek, amelyeket a projektjavaslati útmutató C3. „Elszámolható költségek köre” pontja tartalmaz.

Támogatás mértéke (%): 100. Támogatható projektek száma:                 1

Kiíró szervezet: Neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. Tel.: (40) 638-638 (1) 474-9180, Fax.: (1) 474-9191 Honlap: www.nfu.hu. E-mail: nfu@nfu.gov.hu

Közreműködő szervezet: Neve: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.Címe: 1016 BUDAPEST, Gellérthegy u. 30-32. Tel.: (01) 224-3100

 

Tessék belegondolni: már kisíboltak ki tudja mennyi milliárdot a különféle pályázati csatornákon. Felduzzasztott apparátus van a honi kiírók, ellenőrzők, koordinálók, műszaki- és pénzügyi ellenőrzési területeken. Állig tisztességes pártkapcsolati rendszer lesi, hogy melyik településen milyen szőrzetű polgármester és testület lett megválasztva, hogy a „hűséget” honorálhassák. Képviselők talpalnak saját széltépte zászlóik becsületére hivatkozva a választókörzetük „lakosaiért” (kiskirályaiért). Polgármesterek lobbiznak jobbra-balra, majd 10-20 % fejében közbeszerzési nyerteseket „születnek” a látszatra független bizottságokban.

 

Nem tudom az ÁSZ -nak mikor, kik és hogyan olvassák végig a jegyzőkönyveit? Nem tudom a regionálissá züllesztett közigazgatási hivataloktól miért kellett elvenni a hatósági jogkört és államigazgatási „műlépcsővé” változtatni őket?  Mert ha ebbe a néhány pénznyelő automatába az írott és íratlan törvények alapján belerúgott volna valaki, akkor hullák dőltek volna sorra kifelé. Nem, itt ezt nem szabad!  Kocsis elvtárs jó elvtárs. Csányi bácsi 53 milliójával havonta, meg szétprivatizált országrészeinkért cserébe adja a tippeket a népnyomorításhoz…

 

Lehetne ugye zárt, meghívásos pályázat is, mert eleve kikötötték, hogy egy kedvezményezett van, egy támogatható projekt és 100 % a támogatás mértéke, ami ugye azt jelenti, hogy 0 önerőt kell felmutatni. Akkor ezt a cca 301 millió forintot miért nem lehette úgy odaadni, hogy nem kell kiröhögtetni magukat?

 

Itt is működik az az elv, hogy a nyertes az elbírálóknak és a folyósítónak visszacsepegteti a pályázati pénz X százalékát kenőpénzként? Meghasonlik az ÁSZ?

Hogyan vizsgálja akkor a korrupciót, ha a fenti kérdésre igen a válasz? Környezettanulmányként? A közreműködő (fából-vaskarika) Nonprofit Kft-n fogják tesztelni élesben a pályázati pénzek hatékony lenyúlását?

 

Székesfővárosunk meg is szívta az uniótól a sok pályázati szakértő hozzá nem értését. Most futkározhatnak a folyó beruházások milliárdjai után. Csak meg ne sajnáljuk Őket! Budapesten utak, hidak, metróvonal épül érthetetlenül drága áron, állami garanciavállalás mellett. Vidéken Tompa szavaival a „kéményekről lepusztulnak a gólyák”. Falvak válnak romos házakkal szegélyezett utcákká, több a temetés, mint a keresztelő, megszűnt a posta, az iskola, bezárt a bolt és kocsma is, közel a vég. Más faluban dzsungel és szemét, kosz, koszos gyermekhadak, ődöngő lumpenek. Ha tetszik, ha nem egyre több üresen álló házat foglalnak el romák, önkényesen.

Budapest az más. Korrupciós kockázatok feltérképezése. Ahhoz is kurázsi kellett, hogy ilyen kutyaütő címet találjanak ki. Ciklus vége felé ennyire futotta a europenerektől.

Valóban jobb lett volna beletenni ezt a három végkielégítésnyi összeget egy nylonszatyorba és átvinni a kiszemelt tanulmányszerzőknek, kezet rázni, és hunyorítani huncutként.

 

Az uniós pályázatok honi futtatásának költsége elviszi a támogatás negyedét, az ÁFA 25 %-át, a korrupció 18-20 %-át, az önerő 10-20 %. Ha 100 forintot nyertél a pályázaton, akkor örülj, ha 50 forintot el tudsz költeni téglára.

Ezért ne keresd ezt a vacak 300 milliót, amikor milliárdok vállnak köddé (magánvagyonná).

 

Szóval, aki nincs benne, az nem tudja hol vannak a korrupciós lyukak egy közigazgatási folyamatban. Aki pedig benne van, az nem fog pályázatot körmölni.

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Beszédes nevük van. Játszik az ember a gyermekmondóka szavaival és közben hajtogatja az ujjait, amíg ökölbe nem szorul: ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megfőzte, ez az icipici mind....

2009. szeptember 01: olvasom, hogy 2008-ban hozzávetőlegesen 1600 milliárd forint volt a közbeszerzés értéke.. Tizedrészéből egy pártot jól fel lehet tőkésíteni.

A jelzések szerint 2007-2013 között 8000 milliárd forint uniós támogatás érkezhet hazánkba. Ebből bizony egy új politikai elit épülhetne. A valószínűbb, hogy a régi romhalmaz kipofozására, szalonképessé tételére (propaganda) költik egy részét.

Szeretném, ha jutna börtönökre (férőhely bővítésre), hogy majdan idősek otthona helyett a kivénhedt lókötőket a kőtörésre lehessen oktatni.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat vicces


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr751345200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása