SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2009.01.25. 09:55 arvisura

SZÓMENÉS

 

Inog a hadova bódéváros. A remény újraélesztéséhez új arcok, tisztességes politikai szereplők kellenének, mert a jelenlegi "módszerváltó" csipetcsapat leamortizálódott, erkölcsileg egyenként sem képesek egy rozzant Trabanttal felveni a versenyt. Füstöl a tákolmány, de nem Ők sofőrök izzadnak, hanem a néppel tolatják az időtmúlt pártkolosszust.

Láthatjuk, hogy pénzügyminiszterünket 14 milliós, extrákkal felszerelt , az államtitkárát 8 milliós gépkocsi illeti meg, miközben a magyar koronát is elzálogosítaná, hogy a hatalmat markában tarthassa. Földön vizen,  levegőben minden eladó, elzálogosítható Magyarországon.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

 

 És a párt takarékoskodik? A hatodik kerületben új székházat avattak az elvtársak. Jó munkához szép épület dukál. A pártelit tanácskozását egy humoristával nyitották. Mindegy lett volna, ha végig Ő beszél. Hofit utánozva énekelte: "lazítani,..."

Egy pillanatra vissztekintünk: a rendszerváltáskor beindult szabadrablásnak, a nemzetgazdaság szétverésének, a multinacionális gigantoknak történt kiárusításnak egyenes következménye a mai magyar - egyenlőre alsóbb szinten érezhető- nyomor.

A fillérekért elkótyavetyélt magyar tulajdonokból folyamatosan kiszívattyúzott pénz egyre gyűlt a Világbank kasszájában. Akármit mutatott a magyar GDP,   a hasznot adómentesen kimenekítették, amit a pénzhalmak hitel formájában szépen visszacsempésztek  országhitel, lakossági hitel formájában. Az emberek egy része elhitte, hogy ez a rendszerváltás áldása. Bezúdult a nyugati szemét, mocsok is, és "dübörgött" a gazdaság. Miközben valójában tudatosan eladósítottak bennünket. Ebben a kormányok -megfelelő érdekeltség fejében- álhatatos politikai-agitációs munkával , hazudozással oroszlánrészt vállaltak, hogy saját nagyságuk talmi ragyogását erősítsék. Az utóbbi időben reformnak titulált nemzetnyomorító politikai trükkökkel igyekeztek elodázni a bajt. Most ehhez jött decemberben egy külső botránnyal lavinává vált pénzügyi - gazdasági (és majd politikai) világválság.

Gyurcsány Ferenc  január 24-én még mindig maszatol. Ő nem külföldi parancsok végrehajtója, hanem a nagy látnok. (Igaz Hillerrel összefogva, SZDSZ hátszéllel puccsal indította kormányzását, majd tények hamisításával kétes választáson nyert 2006-ban, de nem moralizálni akar, hanem tollasodni.) 

  "Elegem van a rossz minőségű politikai bulvárból, elegem van az önemésztő politikai háborúskodásból, nemzeti perspektívát akarok és készen állok arra, hogy egy ilyen programhoz csatlakozzak és egy ilyen pártot támogassak"

Most tessenek belegondolni: hét év után kezdi kapisgálni, hogy a "húzzunk bele" lózungot, >na gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat<, a milliókért készített népboldogító programokat nem csak az egyszerű emberek többsége, de pártjának értelmesebb része sem veszi komolyan. Szómenéssel nem lehet országot, ideológiai csoportot vezetni! Öszödön már fel kellett volna ébredni.

"A gazdasági válság óriási felfordulást okoz a világban, az erről szóló híreket egyelőre még csak ízlelgetik a magyar polgárok. Várhatóan átalakul a világrend is, az Egyesült Államok "világgazdasági és világpolitikai tündöklését" egy kiegyensúlyozottabb szerkezetű rendszer váltja fel.  Ezután nem elég kizárólag külföldi tőkebefektetésre épülő modernizációs politikát folytatni, nemzeti erőforrásokra jobban támaszkodó gazdaságpolitika kell."

Nekünk persze nem az Egyesült Államok világpolitikai tündöklésének foltjaival kell foglalkoznunk, egy szakadékba kormányzott szerencsétlen ország valós herlyzetét, esdélyeinket kellene szerbe-számba venni. Nem a pártkatonákkal teletűzdelt hivatali-gazdasági posztokon és gyűléseken, hanem itt lenn, az alapoknál.

Értik Gyurcsány ámokfutását? A tőkés karvalyklikk felvásárolta az ország egy jelentős részét, stratégiai ágazatainkat, adómentességet kapott, kivitte a hasznot, majd visszahozta hitel formájában, és amikor a kockáztató, telhetetlen tőkések ámokfutása dugába dől, akkor Gyurcsány már nem külföldi tőkebefektetőkről beszél, hanem nemzeti erőforrásról. Mi lehet ez? Újabb sarc, rabszolgamunka?

Persze a kiváltságosok számla nélkül 15 %-os adóval kapnak költségtérítést, a ciklus alatt fejenként akár 10 milliót is. Ahogy Lampert Mónika megígérte, folyik az uniós pénzek pártcsinovnyíikok útján történő terítése (megyeszerkezet szétzúzása, régiók és Lederek tuningolása a pártkasszához visszacsatornázás kiépítése, önkormányzatok megnyomorítása). Tonnaszám, százmilliókat pazarolva gyártják az "Uj Magyarország" vidékfejlesztési prospektusokat, hirdetéseket. Eközben ezrek kerülnek utcára a mun- kahelyekről, eddig 42 ember megfagyott.

Mire számíthatunk most? Egyrészt gyűlések, fejtágítók, avas agitátorok agymosására, látszategyeztetésekre, és mindenek előtt satuszerű szorongatásra a középrétegeknél. Persze a lumpenek etetése, a jog-kötelesség etikája szóba se jött. És a személyi felelősséggel párosuló konzekvencia, anyagi következmények..., mint a szocializmusban, ahogy Lenin elvtárs tanította, minden közös (csak a haszon az enyém).

Egyfajta fenyegtő, parancsuralmi stílus is elképzelhető:

"Az MSZP-nek olyan vezetőkre van szüksége, akik a közösen megalkotott és közösen elfogadott politikáért érdemesek megküzdeni, hajlandóak szerepelni. "Engem az támogasson, aki ebben hisz..., akik vezetőnek szegődnek mellém, azok ezt vállalják"

Lesznek ilyen vállalkozó vezető - elvtársak! A közösen megalkotott program kifejezésen ne tessenek dilemmázni!

Sajnos az MSZP tagsága nagyon sokat bevállalt a Gyurcsány ötletelésekből. Látványosan nem mernek hátat fordítani, mert minden egzisztenciájuk  abban gyökerezik, tehát próbálnak újra időt nyerni. Egy tanácstalan politikai elit a jelen helyzetben fenyegetettséget is jelenthet. Ideges ember kezétől még a simogatás sem kellemes.

Honi politkikai pártjaink támogatottságáról  képet adhat a nyári uniós  választás.  Ez nem enyhít az itthoni nyomoron. Sőt! Hallom kiket jelöl a Fidesz, az SZDSZ. Az uniós parlament a magyar  levitézlett funkcióhalmozók, pártkáderek -és nem szakértők- temetője lesz, busás apanázsért, hajlékony gerinccel.

És ez nem minden. Az IMF által bedobott mentőöv 2010-ig levegőhöz juttathatja Gyurcsányékat, azonban az új kormány nyakán hurokként ott lesz a milliárdos folytogató törlesztő teher. Tehát komor napok, évek, évtizedek előtt állunk. Talonban sincs sok közéletet vállaló nagyságunk. Az élelmes és értelmes, tisztességre érzékeny fiatalok inkább külföldön próbálnak szerencsét. Ha megroggyan a középosztály és birkaként engedi visszanyomorítani magát a putrivilághoz, akkor szabad préda lesz a Kárpát medence. Vagy történhet minden ésszel, másként. A keljfeljancsikat el kell számoltatni, kipakoltatni a lopott holmit, felkutatni külföldi számláikat, honoráriumként kapott vagyonukat. Az erkölcsi tőkéjükkel azonossá kell tenni anyagi pozicióikat. Vissza kell szedni, ami a közösséget illeti, amit eloroztak onnan. Most óriási teher van a dolgozó, dolgozni akaró magyarság vállán. Globalizálódott élősködők játszadoznak az emberiséggel, a nagy nemzetközi uniók pedig hagyják a gyengék kivéreztetését. Ettől a rabigától alkudozással nem tudunk megszabadulni.

"Szánd meg Isten a magyart!"

2 komment

Címkék: magyar ámokfutás hazudozás sorstalanság


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr12900867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szérum 2009.02.17. 05:31:33

Dögöljön meg a szomszéd tehene is!
Minnél rosszabb, annál jobb? Ha ezt így csináljuk akkor van ez még lejjebb is! Jó ez nekünk? Mondjuk ki a tényeket, az igazságokat, de a szomorú valóságból kötelességünk jó következtetéseket levonni! Feszültségmentesíteni úgy is lehet, hogy jobban dolgozom, töbet teszek jövőnkért! A tüntetés, a demonstráció, a sztrájk a demokrácia fontos eszköze, de ennél van több is, meg más is!

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.02.17. 07:30:26

Tegnap Gyurcsány bebizonyította, hogy üresfejű hasbeszélő. Másodszor állt úgy a parlament elé (félház), hogy az IMF óhajait etette az elvtársakkal.
Teljesen mindegy, hogy forradalom, vagy más úton: a politikai elitnek (am block) takarodni kell előbb-utóbb).
Mikor dolgozik a rendőr 40 évet. mikor lesz a pártállam nyerteseinek nyugdíja a létminimum maximum kétszerese,, mikor óhajtják megadóztatni a minimálbért, milyen APEH, amelyik 50 milliárddal többet szed és 16 milliárdot széthint egyből a 250 ezres átlagfizetésű dolgozói között.
Rendszerváltás kell és nem óbégatás. Amíg a börtön Aranybika luxushotel (csak a kulcs a porkolábnál), addig megéri milliárdokat síbolni. Csak a tyúktolvajszívja meg.
Itt nem feszültségmentesítésrew van szükség, mert a bűnösök lapulnak, rabolnak a közből változatlanul. Bűnös az, aki elkeni a vérlázító mocskokat. Nem kell ahhoz szélsőjobb vagy Orbán, hogy az éhes ember-ha kell- felforgatja az egész vöröscsillagos, dávidcsillagos, narancsos katyvaszt.
Nem a szocializmust írjuk szovjet garanciával!! Vagy úgy ítéli meg, hogy a NATO /EU megszállása még erősebb lenne Magyarországon, ha megpróbálnának az emberek a kilátástalanság rabigájából a józan ész irányába meglódulni?
süti beállítások módosítása