SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2008.12.05. 18:22 arvisura

A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA

Felelősségteljesen gondolkodó emberek között vándorol egy email az Interneten. Ajánlom szíves figyelmébe a politika bármilyen rendű - rangú szereplőjének, akik 1989 óta minden megtettek ezért a siralmas magyarországi állapotért. Különösen a belügyért felelősöknek, az oktatási tárcánál "jogmagyarázgató" elvtársaknak ajánlom e sorok megszívlelését.

-"Itt minden van, csak nem közbiztonság!" - mondta Horn Gyula miniszterelnökként a parlamentben, amikor a maffia és káosz kezdte marokba szorítani a mindennapokat. (Akkor a kilencvenes évek derekán jártunk!!!) Épp most prédikál a rádióban a BM államtitkára a honi közbiztonságról, a fővárosi 150 új rendőr januári munkába állásáról. Itt  szavakban fokról - fokra javul a közbiztonság. Ceaucescu is így kezdett a faluromboláshoz: oktatás, munkahely, közbiztonság leépítése.

„A Józan Ész halálára
(
nyugodjék békében)

Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben
 
Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".
 
Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.
Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.
Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését
 
Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.
 
Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely "egyház" üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik
 
Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.
Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiuké: az Ésszerűségé.
 
Túlélik szörnyű mostohatestvérei.
- Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, a társadalom áldozata vagyok.
 
Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.”

 

Adassék meg a jussunk a sopánkodásra. Ne az UNILÓ-t majmoljuk, hanem térjünk vissza a minimális tisztesség elsajátításához. Indítson Brüsszel kijózanító képzést a megalomán haptákleventéknek, kötelezzék őket minimálbéren kiváló munkára. Akkor nekünk is több jutna, a férgese meg elhullana.

Nem a józan ész temetését kellene naponta megélnünk, hanem a szemfényvesztő gazemberekét.

2 komment

Címkék: rókatánc szarkakörben


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr89806312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szérum 2009.01.27. 14:05:50

A józan ész temetése jó buli a józan ész manipulátorainak! Addig, míg a temetéséig eljutunk hosszú utat kell bejárnunk sok érdekünkben hozott döntés sok sáp. Sajnos érvényes lett a "csak kicsiben érdemes tisztességesnek lenni!" Döntéshozóink rájöttek egy nagy matematikai összefüggésre: 100 milliónak a 10%-a nem egyenlő 10 szer 10 millió 10%-ával! Különbenis ez utóbival több a baj, többszörös a kockázat, és többször kell vele "vacakolni" Remélem a temetés utáni toron nem lessz sok díszvendég, és pohárköszöntő!

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.01.27. 14:28:06

Közelebbről a közoktatásban folyó eszement és összefüggéstelen "dokumentációs-adminisztrációs lázas munkálkodást" ismerem, ahol másodlagos és harmadlagos szempont, hogy ott a gyerek.
süti beállítások módosítása