SOKKÖZNAPOK

Él egy nép a Kárpát-medence huzatos, szemetes völgyében és annak peremén körbe.. Most érti, hogy akik felszabadítják, azok igázzák le legjobban. Hajrá demokrácia - most uniós süketelésekkel!!! Mi fejlődik a XXI. században? Értelem, hit, tisztesség, avagy a káosz?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • szérom1: A józan ész még nem ment el hazulról, csak parkolópályára kerűlt! Ha a közösségi lét zárójelbe tes... (2010.10.13. 08:50) A JÓZAN ÉSZ HALÁLÁRA
  • arvisura: Ami a zenész felmenőket illeti: OV nagypapája állítólag brácsos volt. Ettől még a szakszervezet... (2010.07.18. 16:31) MILLIOMOS "PROLETÁROK"
  • szérom1: Jól megtanúlták a leckét!..."csak kicsiben éri meg tisztességesnek lenni!..." Mindez lépték kérdés... (2010.07.12. 13:29) LOPNAK FÉNYES NAPPAL!!
  • szérom1: Nagyjaink döntései a demokrácia jegyében "EGYETÉRTÉS"-ben, független képviselőink szabad akaratáva... (2010.07.12. 09:58) LEGYEN ÖNMÉRSÉKLET!
  • boriah: ismerek egy Gyöngy Virágot. nekem tetszik a neve :] (2010.07.11. 15:08) NOMEN EST OMEN

2008.12.04. 20:03 arvisura

MINÉL ROSSZABB, ANNÁL JOBB?

 

Megy a gőzös? Hív a vasút, áll a MÁV?

A magyar jogrend visszássága eddig sokaknak csak fejfájást okozott, most a sztrájkról szóló törvény (és a karácsonyi rétestészta) adta nyújthatóság miatt a bosszankodás mellett kínunkban nevethetünk is.

Gaskó István elvtárs/úr -aki állítólag közgazdász- az adventi ünnepeket alkalmasnak tartja arra, hogy a VDDSZ szagszervezet újra hallassa a hangját. Sztrájk lesz Mikulás táján.

Most ezres tételben  raknak embereket az utcára a szabadversenyes kapitalizmus és a bankvilág hiénáinak jóvoltából, és januárban még ki tudja mivel lep meg bennünket a kurmányunk, de a bolhacirkuszhoz hasonló erősségű szakszervezet és Gaskó István úgy érzi a vasútasoknak január 1-ig visszamenőleg rendezni kell a 10,9 %-os béremelést (6,9 már volt!!).

2008. február elején (az akkori sztrájk kapcsán) olvastam, hogy cirka 600 milliós veszteséget produkál naponta (?) a tisztasággal, kulturáltsággal nehezen fémjelezhető MÁV -peronjaival, illemhelyeivel, szárnyvonalaival, szakszervezeti apparátusával együtt. Szabad-e újabb léket furni a süllyedő magyar tákolmányba, amit a begyűrűző világméretű kegyetlenkedés, a politikai keljfeljancsik élősködése, a lelki terror, a kilátástalanság amúgy is tönkretett?? Ki ez a Gaskó? Nálunk elegendő, ha a száját jártatja valaki és fenyegetőzik? Következmények nélkül rombolhatnajk demagógiával?

 

- Jegyeket, bérleteket! Jutalékot, béremelést,

És miféle teremtménye a vasútas ennek a rokkant hazának, hogy a MÁV Cargo eladásából fejenként 280 ezer üsse a markát?

Széthordták, elherdálták, eladták a magyar állami tulajdonokat (a szakszervezeti kiskirályok orra előtt, vagy aktív közreműködésükkel, és földönfutóvá tették a "közös" téeszek valóban dolgozó parasztjainak egy részét. - Ők melyik ablaknál kérjék 2-300 ezer forintot?

Néztem egy blogban a februári bejegyzéseket. Akkor is hónap eleje volt. Az egyik kommentelő kérte Gaskó elvtársat, hogy rendezze a MÁV-al szembeni adósságát a Rákoson kapott szolgálati lakás ügyben. (Erről konrétan csak ott olvastam , mert a mai  nem szolgálati értékű és külsejű építmény). 

Ott található még két bejegyzés, ami érzésem szerint ma is átgondolásra érdemes.

 „Sajnos a kedves Gaskó úrék nem csupán azokkal tolnak ki, akik a MÁV-ot vezetik. A CÉG-et már régóta a mi pénzünkből tartják életben. Mondhatni, élesztgetik, mint regényhős a pislákoló tüzet. Kikérem magamnak, hogy azt a pénzt elherdálják, amit az én szüleim, és sok más magyar állampolgár keresett meg a kemény munkájával. Napi 600 milliós kár? Hány milliárdnál fog ez megállni? Olyan pénzek úsznak el, amelyeket ember nem látott még egyben Magyarországon! És ha számolunk kicsit minden egyes milliárddal messzebb kerülünk attól, hogy a magyar vasutak európai szintek legyenek. Persze van, akiknek nem számít mindez, csak elérjék a céljukat. Nem hiszem, hogy egy diploma nélküli vasutasnak többet kellene keresni, mint az én diploma nélküli szüleimnek, akik három hónapot dolgoznak annyi pénzért, amit egy vasutas megkeres. És béren kívüli juttatás? Havi ötezer étkezési jegy? Mindegy, csinálják nyugodtan. Majd utazunk autóval, mert arra biztosan mindenkinek telik. Meg legalább addig a Volán jól jár velünk. Valaki szóljon már nekik, hogy gondolkodjanak!!!”
„Gaskó István egy demagóg, áldemokrata, népszerűséghajhász, senkiházi alak. Nem veszi észre, hogy a vasutasok extra béremelését az államkassza csak a másoktól való elvonással tudná teljesíteni? Lehet, hogy csak benyalni akar Orbán Vikinek? Mikor veszi már észre, hogy nem csak vasutasok vannak a világon, s hogy a sztrájkkal okozott kár csak nehezíti az amúgy is vergődő magyar társadalom helyzetét? Ideje lenne már páros lábbal kirúgni ezt a felfuvalkodott hólyagot!”

 

Nem vagyok ennyire kemény. Mégiscsak a Karácsony, a szeretet ünnepe jő! Kapják meg fejenként a 250 ezret ezek a derék vasútasok, de előbb fizessék meg az évek során felhalmiozódott többszáz milliárdos veszteséget, mert eddig a közpénzből perkázta ki minden magyar állampolgár. Észhez kellene a demokrácia árnyékában óbégatókat téríteni! Vegyenek példát Csukás István szerény figurájáról, Süsüről. Ő is mondott néha sületlenséget, de aztán megbánta. Itt politikai karrier (államtitikári aspiráns?) épülhet a minél rosszabb, annál jobb nevű ámokfutásra?

December 4:

Hallom a rádióban, hogy a budapesti MÁV székház eladásra kerül és irodákat fognak bérelni a MÁV vezérkarnak.

Megáll a józa ész! Meddig bérlik az irodákat? Örökre? És melyik tőről metszett libsi nézte ki magának ezt a "lepusztult" épületet, s mennyi a jutalék elvtársak?

Csak elő ne álljon Gaskó, hogy ebből is kikérik a juttatást!!!!

Szólj hozzá!

Címkék: máv glaskó sztrájkukkolók


A bejegyzés trackback címe:

https://turoczi.blog.hu/api/trackback/id/tr68804651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása